X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De badkamerverbouwing deel 3

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 21-11-2010
Auteur: Sjax
Ik ben bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing van mijn badkamer. Daar komt best veel bij kijken en daar mogen jullie van mee genieten. En er eventueel †je voordeel mee doen.

Het aanvragen van offertes

Mijn eigen klusjesman is helaas overleden dus moest ik op zoek naar een ander persoon voor de badkamerverbouwing. Waar vind je zo iemand? Als je  het gaat vragen aan vrienden en collega's heeft iedereen een eigen mening. De een zegt dat je naar een gerenomeerd bedrijf moet gaan. De ander weet nog wel een Poolse man die het zwart wilt doen en weer iemand anders doet het zelf.
De laatste 2 opties vielen voor mij al direct af. Zelf doen kost me veel te veel tijd en ik kan ook een heleboel dingen niet zelf.(denk aan de elektra en de leidingen aanleggen). Een Poolse zwartwerker hoef ik ook niet. Waar is dan de garantie als er iets mis gaat? En stel dat hij halverwege niet meer komt opdagen? Een groot bedrijf laten komen leek mij erg duur.

Ik ben maar begonnen met googlen en op marktplaats kijken. Op marktplaats vond ik bij de diensten en vakmensen diverse vaklui bij mij in de omgeving. Sommige hadden zelfs referenties en foto's bij de advertentie staan. Ik heb er 5 gemaild en ik heb ook een offerte aangevraagd bij een goed bekend staand installatiebedrijf.
Nu maar afwachten wat er gebeurd.
1 van de zzp-ers heeft direct dezelfde avond al gereageerd. Dat was ook de site die er netjes uitzag en met referenties en foto's. Ik heb met hem een afspraak gemaakt om de badkamer te bekijken en mijn wensen door te nemen.
Het goed bekend staande bedrijf heeft totaal niet gereageerd, terwijl ik dus een formulier heb ingevuld dat bij hun op de site stond.
3 andere zzp-ers hebben wel gereageerd, maar 1 had wat taalfouten in de mail staan en de ander had een taalgebruik dat ik niet beleefd vond. Er stond oa in dat ik telefonisch niet te bereiken was en of ik hem maar even terug wilde bellen.Terwijl ik in de mail had gezet dat ik inderdaad slecht te bereiken ben en dat ik per mail een reactie wilde. Je moet toch ergens op selecteren en bij deze reacties voelde ik geen klik. Ik wilde deze mensen niet in mijn huis hebben.
De 5e zzp-er reageerde na een week en ook hem heb ik uitgenodigd voor een kennismaking.

De badkamerbezichtiging

De 1e zzp-er is gekomen om de badkamer te bekijken en op te meten. Het is een nette, rustige man zonder bouwvakkersspleet. Hij luistert naar wat ik wil en geeft alleen commentaar als ik erom vraag. Het is voor hem geen probleem dat ik al veel spullen zelf heb gekocht ( dat was bij het goed bekend staande bedrijf mogelijk wel een probleem geworden, omdat ze willen dat ik de spullen via een door het bedrijf uitgezochte speciaalzaak koop) Hij kijkt ook niet op van de felle kleurtjes van de tegels (oranje, geel, groen en blauw). Ook is hij bereid om een kast te bouwen van cellenbetonblok en die te betegelen.  De douchecabine wordt ook van cellenbetonblokken gemaakt en die gaat hij van buiten betegelen.Ik doe zelf de binnenkant.

Al met al heb ik met deze man het gevoel dat ik een goede heb binnen gehaald.
Nu nog de eigenlijke offerte afwachten.

De offerte is binnen

BInnen een week heb ik een offerte via de mail en via de post binnen. Beide zien er goed verzorgt uit. Het bedrag is ook prima. Nl goed  passend binnen mijn begroting. Ik had aangegeven dat ik een vaste prijs wilde waar alles in zou zitten. Ook het wegbrengen van het afval en de kosten daarvan.Ook als hij onverwachte zaken tegenkomt of als de verbouwing langer duurt dan gepland( nl 3 weken) dan blijft deze prijs gelden.

Ik heb nu natuurlijk het geluk dat de btw tijdelijk is verlaagd van 19 naar 6 %. Mijn verbouwing past daar mooi in qua periode  en het scheelt al gauw 600 euro. Toch mooi meegenomen.


De 2e zzp-er die ik had uitgenodigd,heb ik wel laten komen en hij heeft ook een goede offerte uitgebracht, maar ik wist eigenlijk al dat ik met de 1e man verder wilde gaan. Toch de 2e laten komen om een vergelijking te hebben qua prijs. Want stel dat de 2e een stuk goedkoper was en ook kundig dan was de keus op hem gevallen.

Ik heb gekozen voor een 1 manszaak, omdat die flexibeler zijn met hun werktijden dan een groot bedrijf. Ook zijn ze vaak goedkoper en ze leveren goed werk af. Doen ze dan niet, dan zijn ze geen goede reclame voor zichzelf. Een werknemer van een groot bedrijf zal het toch minder schelen wat voor werk hij aflevert. Zolang hij maar geen klachten krijgt en wel zijn salaris.

Ik heb nog wel gekeken of mijn zzp-er is aangesloten bij een overkoepelende organisatie. Dat geeft meer zekerheid qua betaling en in geval van een geschil.

wordt vervolgd..

Reacties op dit artikel
Sophie, 2011-05-02
( 0 )

Heel verstandig om geen Pool in te huren of zelf alles te doen, kan een hoop ellende & stress opleveren. Mocht je nog op zoek zijn naar een goede stucadoor, dan is deze site handig: http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html Hier vraag je offertes aan en kun je dus de prijzen van verschillende stucadoors met elkaar vergelijken.
Succes met de verbouwing!
Groetjes,
Sophie
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl