X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wijnrek maken in wand van giboblokken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Auguri18 Auguri18 Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2010


Bekijk het profiel van Auguri18
Datum: 07-04-2010
Auteur: Auguri18
Moderne huizen hebben meestal binnenmuren opgebouwd uit gibo blokken. Dit zijn gipsen bouwstenen die je bij de bouwmarkt kunt kopen (ytong blokken). Deze muren zijn bijzonder geschikt om je eigen wijnrek in te maken!

Wijnrek in de gipsmuur

Wijnrek in de gipsmuur Op elke boormachine past een zogenaamde ronde gatenboor. Dit kun je bij vrijwel elke bouwmarkt kopen, niet zelden in de voordeelbakken. Gips heeft als positieve eigenschap dat het eenvoudig te doorboren valt. Bevestig op de boormachine een ronde zaag met diameter van zo'n 9 centimeter (uiteraard moeten de meest gangbare wijnflessen in het te boren gat gelegd kunnen worden).

Aan het uiteinde van de ronde gatenboor zit het eindstukje van een 'gewone' boor. Hiermee kun je het 'hart' van het te boren gat bepalen. Daarnaast heeft het als functie om aan de andere kant van de gipswand een boorgaatje zichtbaar te maken. De ronde zaag is meestal niet dik genoeg om in één keer door de gipswand heen te boren.

Afwerken van het wijnrek

Afwerken van het wijnrek Bepaal de positie van de gaten en begin met boren. Ga niet doorduwen, hiermee verniel je alleen maar de boormachine en of de muur zelf (wat dan tot veel nawerk leidt om alle beschadigingen weer weg te werken met gips). Zodra het boorpuntje door de muur heen is, loop je naar de andere kant van de muur en boor je het ronde gat door. Met een schroevendraaier druk je het ronde uitgezagen stuk eenvoudig uit het gat. De eerste wijnfles kan nu geplaatst worden!

Maak net zoveel gaten als je wenst. Dit kun je willekeurig doen, maar ook in een patroon. Net wat je mooi vindt. Na het boren van de gaten kun je de wijnflessen in de gaten laten rusten en je eigen gemaakte wijnrek is af!

Eventuele beschadigingen aan de muur kun je eenvoudig wegwerken met gips. Bij bouwmarkten is dit te koop onder de naam geelband, roodband of goudband (merk Knauf). Het grote verschil tussen deze soorten is hoe het opdroogt (geelband droogt bijvoorbeeld grijs op en roodband droogt wit op). Een extra leuk effect krijg je door bij het sauzen twee verschillende kleuren te gebruiken. Zoals op de foto te zien steekt bij ons de hals van de fles uit in de woonkamer, terwijl de achterkant van de wijnfles in de keuken uitkomt. In de keuken zijn onze wijnflessen niet zichtbaar, omdat de gaten onder het aanrechtblad uitkomen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl