X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vereniging van Eigenaren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van juleke juleke Auteur op infoyo sinds
11 Januari 2009


Bekijk het profiel van juleke
Datum: 16-01-2009
Auteur: Juleke
Wanneer je een flat of appartement koopt, ben je automatisch lid van een Vereninging Van Eigenaren (VVE). Waarom een VVE en wat doet een VVE?

Waarom een VVE?

Wanneer je eigenaar bent van een appartement of flat heb je met meer en andere wettelijke regels te maken dan een eigenaar van een eengezinswoning. Naast het exclusieve gebruiksrecht van het appartement is de eigenaar tevens mede-eigenaar en dus ook van het hele gebouw. Je bent op dit moment samen met de andere eigenaren de verantwoordelijkheid hiervoor. Elke eigenaar is wettelijk verplicht om samen met de andere eigenaren het gebouw te onderhouden. Om te zorgen dat iedereen ook aan deze verplichting voldoet is in de wet de oprichting van een Vereniging van Eigenaars (VvE) verplicht gesteld en is elke eigenaar hier automatisch lid van.

Wat doet een VVE?

De VvE behartigt de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Bovendien is de VvE tevens verantwoordelijk voor en heeft zeggenschap over (gemeenschappelijke delen van) het gebouw en de eventuele bijbehorende grond. Het beheer komt voornamelijk neer op de beslissingen over onderhoud en gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten in het appartementscomplex of flat.

Servicekosten VVE

De servicekosten worden per jaar op de vergadering van eigenaren vastgesteld. De hoogte per eigenaar wordt meestal vastgesteld aan de hand van de splitsingsakte van iedere eigenaar. Heeft nou ieder appartement dezelfde grootte en zijn er bijvoorbeeld 20 appartementen, dan komt dus 5% van de totale kosten voor jouw rekening. In de servicekosten kan ook een voorschot zitten voor water en/of stookkosten. Uiteraard zit er een vast deel in voor reserveringen voor onderhoud in de toekomst (denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kozijnen) en kosten onvoorzien. 

Actieve of slapende VVE?

Het is belangrijk dat uw VvE op een goede manier functioneert. Een actieve VvE zorgt immers voor goed onderhoud, waardoor het gebouw op langere termijn meer waard is dan dat van een zogenoemde slapende VvE. Er wordt maandelijks wel geld betaald bij de laatstgenoemde, maar wellicht te weinig. Mocht er dan onvoorzien een grote kostenpost op je pad komen, dan zullen de zuurverdiende spaarcenten moeten worden aangesproken en in sommige gevallen wellicht een extra hypotheek moeten worden afgesloten. Als je VVE gezond is en maandelijks wat ruimer is qua reserveringen, dan sta je niet snel voor verrassingen. Dit zal ook zeker bij de verkoop van je flat meewegen. Wie wil er nu een flat kopen in een gebouw wat op instorten staat en geen geld op de rekening heeft?

Reacties op dit artikel
Arend rog, 2011-04-13
( 0 )

Beste mensen, we hebben toestemming gekregen om een airco op te hangen,
maar werd gezegd aan de voorkant van uw gallerij om dat ik een hoek woning heb, we hebben hem nu aan de achterkant geplaats omdat ik geen zichtbare leidingen door mijn huis wil hebben, het matriaal is fluister stil en niet zichtbaar van buiten af,
ik vind zelf, dat als er toestemming word gegeven door de vve dan maken zij toch niet uit waar hij afgehangen word. ik zou graag een deskundig antwoord willen krijgen van mensen die neutraal zijn en deskundig, we hebben de airco nu hangen en geinstalleerd door een erkend airco en reefer specialist.
kind regards
arend rog
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl