X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Huurcontract : verbod op het houden van huisdieren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+94
  Goed artikel ( +100 )
  Slecht artikel ( -6 )
RSS van Keuken-piet Keuken-piet Auteur op infoyo sinds
30 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Keuken-piet
Datum: 21-09-2009
Auteur: Keuken-piet
In BelgiŽ heerst de laatste jaren een heksenjacht tegen bezitters van huisdieren. Bij het zoeken naar een huurwoning is het aardsmoeilijk geworden voor dierenliefhebbers. Nu moeten we goed begrijpen dat er twee categoriŽn zijn: personen die een huis zoeken en personen die reeds een woning bewonen waar in het contract een  verbod op het houden van huisdieren staat. Beide gevallen zullen hier afzonderlijk besproken worden.

Iemand zoekt een nieuwe woning, de verhuurder of tussenpersoon vraagt aan de kandidaat huurder of hij huisdieren heeft . Dan moet men steeds met  "NEE" antwoorden! Ten eerste dat is een "privacy" vraag, en mag in principe niet gesteld worden. Ten tweede dit is een "discriminerende" vraag, personen met: niet! zonder:wel! Vragen over sexuele geaardheid, enz. mag ook niet.  Ten derde: liegen tegen een verhuurder is niet strafbaar! Enkel voor een Rechtbank onder ede, moet men de waarheid spreken. Tweede geval; u betrekt een woning waar in het huurcontrakt staat dat huisdieren niet toegelaten zijn. U hebt uiteraard alles ondertekend, maar hebt toch huisdieren.
Een verhuurder die de wet ( Belgische wetgeving) kent zal het gewoon door de vingers zien. In het andere geval zal de verhuurder u " proberen" te bedreigen. Goed begrijpen dat de verhuurder NOOIT een huurkontrakt kan verbreken, enkel een Vrederechter kan dat doen. Laat de verhuurder maar een brief schrijven dat u naar een andere woning moet uitkijken, niets van aantrekken en gewoon blijven wonen. De termijn die hij zou gesteld hebben verstrijkt, u woont uiteraard nog steeds in dat huis. Een Privťpersoon ( huisbaas of agentschap) KAN niemand uitzetten, enkel een Deurwaarder kan dat doen , met een bevel van de Rechtbank.
Zonder verder in " technische" details te treden , wil ik gewoon besluiten met : laat u nooit intimideren. Het verbod op houden van huisdieren is pure discriminatie! Mag iemand met kinderen huren? Mag iemand met een bepaalde sexuele voorkeur huren? Mag iemand met een goudvis huren? Mag iemand die ziek is huren? Mag iemand met een afwijkende huidskleur ( vb.blauw) huren? Tot besluit nog dit:
Een privť-persoon (huisbaas of agentschapsmedewerker) is zelfs niet officieel bevoegd om een vaststelling te doen! Volgens de wet kan hij zelfs niet officieel vaststellen dat u een hond of een goudvis als huisdier hebt. Daarvoor zijn beŽdigde personen nodig , zoals o.a. politie, deurwaarder, rechter, enz.
Goed begrijpen dat liegen mag en niet strafbaar is, buiten de rechtbank dan toch. Zelfs tegen een Politie-agent mag u liegen! Wat er ook gebeurd, stop nooit met het tijdig betalen van uw huishuur, want dan gaat u wťl in de fout!

Reacties op dit artikel
Aimee, 2009-09-28
( +8 )

Enorm maar dan ook enórm bedankt voor deze tips!!!
Ik ga namelijk binnenkort verhuizen en heb inderdaad heel veel moeite gehad een woning te kunnen vinden waar mijn kat ook in mag. Uiteindelijk heb ik een contract getekend waarin staat dat ik geen huisdier mag hebben, maar natuurlijk verhuist mijn kat over een paar weken gewoon mee. Ik wist nog niet hoe ik dat precies ging oplossen, en ben dus blij om te horen dat ik er niet zomaar uitgezet kan worden!
Nogmaals, heel erg bedankt voor de tips!
Keuken-piet, 2009-09-29
( +21 )

Graag gedaan, heb dit artikel geplaatst om dieren- en dierenvrienden te helpen. U bent reeds goed van start gegaan, proficiat! Enkel een Vrederechter kan de verbreking van een kontrakt uitspreken, en dat doet die enkel in geval van niet betalen van huur.
Frances, 2009-09-29
( +5 )

Super artikel :)
Ik heb er ook eens over geleerd (ik studeer rechten) dat zo een clausule in het een huurcontract ingaat tegen art 8 EVRM dat je recht geeft op eerbiediging van je privé-leven etc. En dat hierop dus een inbreuk zou zijn.
Maar toch voelt het nog steeds raar, ik huur nu ook en er staat ook in dat je geen huisdier mag houden. Het is de eerste maal dat ik apart woon en heb eigenlijk altijd een hond en twee katten gehad thuis. Eerst stond ik er niet bij stil hoe erg ik deze dieren ging missen en ben nu toch aan het denken een klein hondje of een raskat te nemen.
Kan je dan toch best eerst de verhuurder hiervan op de hoogte brengen? of is dat dan ook overbodig?

Mvg,
Frances
Keuken-piet, 2009-09-29
( +3 )

Hallo Frances,
Ik merk nu hoeveel mensen met dergelijke problemen zitten, heb een nieuw artikel klaar, ik hoop dat het morgen(na goedkeuring) kan verschijnen.
Dat gaat namelijk over de jurisprudentie die er is in dat verband, uitspraak van de verederechter in beroep bevestigd op 21 oktober 1986. De huurder met een huisdier, wat niet mocht volgens kontrakt, werd in gelijk gesteld.
Nee, beter de verhuurder dus niet inlichten, je moet hem ook niet inlichten als je partner op bezoek zou komen hé?, dàt zijn privacy zaken hebben niets met huren te maken! Het volgend artikel gaat daar dieper op in.
Groetjes,
Toine
Martijn, 2009-09-30
( +3 )

Hallo,

Wat ik gemerkt heb is dat er veel te vinden is over de situatie en wetgeving in belgi√ę,maar weet iemand hoe dit zit in Nederland? Mijn vriendin heeft sinds wij samen zijn gaan wonen af en toe gezegd dat ze graag katten zou willen en omdat ze door omstandigheden een tijdje thuis zit en ik fulltime werk zou ik haar graag willen verrassen. Ik zit dus alleen met de huurovereenkomst waarin staat dat huisdieren niet zijn toegestaan. Ik hoop op een reactie, alvast bedankt!

Groetjes, Martijn
Keuken-piet, 2009-09-30
( +2 )

Hallo Martijn,
Ik ken uiteraard (ben Belg) enkel onze eigen wetgeving. Maar in Belgi√ę is om reden van persoonlijke vrijheden en privacy , deze clausule van "dieren niet toegelaten" strijdig met de rechten van de mens. Nu Nederland heeft ook de rechten van de mens, internationaal recht, ondertekend... dus zou ik zeggen goede hoop dat u in dezelfde situatie zit. Ik zal mijn best doen om deze zaak voor jou uit te zoeken, naar Nederlands recht.
Groetjes, Toine
Martijn, 2009-09-30
( +2 )

Dat zou geweldig zijn! Het lijkt er in ieder geval sterk op dat dit onderwerp in Belgi√ę sterker leeft dan in Nederland... Ik vraag me af hoe dit kan, het lijkt me dat ik niet de enige ben die in deze situatie zit.
Bedankt voor de reactie, ik hoop dat ik snel meer duidelijkheid heb, blijf zelf verder zoeken en zal regelmatig deze pagina bekijken voor een eventuele update.

Groetjes, Martijn
Jiggle, 2009-10-01
( +3 )

Ik vind dit echt goed dat je dat gedaan hebt want wij hebben het juist voor mijn konijn heb ik gisteren weg moeten doen anders kregen wij een contractbreuk maar telt dit ook voor belgie dit bericht
Keuken-piet, 2009-10-01
( +4 )

Dit IS de Belgische wetgeving ! Vanuit Nederland krijg ik ook vragen, daar ken ik de wetgeving uiteraard niet, maar heb wel beloofd om opzoekingen te doen, om ook die mensen te kunnen helpen.
Nog teveel mensen laten zich intimideren door verhuurders, je moet nooit iets wegdoen, enkel een rechter kan een contract verbreken, maar zal dat niet doen omwille van een huisdier. Het houden van een gezel is een fundamenteel recht dat bij het privé-leven hoort.
Jiggle, 2009-10-01
( +2 )

Ik heb hem naar mijn ouders gedaan dus ik kan het altijd terughalen als ik wil ma de verhuurder ging dees week of volgende binnen springen voor te kijken dat wel echt weg was
maar ja nu met dit artikel weet ik wel niet of ik durf het terug in huis halen onwille van hun maar ik wil zo graag mijn konijntje terug
Frances, 2009-10-06
( +1 )

Bedankt voor de reactie,

Ondertussen ben ik het dus wel gaan vragen, dom van mij!! Wij, huurders, zijn gewoon veeeel te braaf!! en ja ze was er dus radicaal tegen. het ging zo:
"Ik heb een klein vraagje, wij zijn van plan een klein hondje te kopen, en ik vroeg me af of je daarmee akkoord gaat, ondanks de clausule in het contract". Waarop zij antwoordde: "Een hond, dat is nu juist hetgene waartegen ik het meeste ben". Ik stel verontwaardigd de vraag waarom? En ze begon af te geven: "die plassen overal tegen, kakken overal, en ik kan het maar opkuisen!" (dus NIKS over vb lawaaihinder tov de buren ofzo!) Waarop ik dan zeg: "Dus eigenlijk gewoon puur persoonlijke mening?" Zij: "Ja ik moet gewoon niks van die beesten hebben, die plassen en kakken en ik kan het maar opkuisen, ze hebben hier zelfs al is tegen de deur geplast"; Ik: "Ik vind het dan wel erg dat ik de dupe moet zijn van mensen die zich niet aan de regels houden van de openbare weg etc." en waarbij ik ook vermeldde dat zo een clausule in het contract eigenlijk geen enkele rechtsgeldige waarde heeft.
En hier stopte de discussie dan.

Wat nu?
Keuken-piet, 2009-10-06
( +1 )

Hallo Frances,
Er is reeds een vervolg op mijn eerste artikel verschenen onder " Huren en huisdieren" .
Het gaat inderdaad steeds om een princiepskwestie, de dierenbezitter moet instaan voor de hygi√ęne, enz. van het dier, niet de verhuurder. Ik denk dat ik hier geen sites kan doorgeven omwille van zogezegde publiciteit, zouden het artikel niet plaatsen. Maar ik heb veel gegoogled met de trefwoorden huisdieren in huurwoning, enz. en heb veel info gevonden (ook een Juridisch Forum en een site van Advocatenkantoor)allemaal zelfde besluit: Het verbieden van huisdieren is een aantasting van het recht op een priv√©leven, gezinsleven en woonplaats zoals voorzien in artikel 8.1 van het verdrag ter bescherming van de rechten van de mens.
Nu concreet moet jijzelf natuurlijk beslissen én doorbijten. Ik zou rustig een diertje nemen en afwachten maar. Wil ze in het ergste geval tot bij de vrederechter gaan, goed dan, dan heeft zij een probleem!
Frances, 2009-10-10
( +1 )

Ja ik ga daar volledig mee akkoord en ik ben ook zo ingesteld :)
Maar een slechte verhouding met je verhuuder is ook niet leuk hé.. en dat houdt mij het meeste tegen.
Ondertussen ben ik van plan een raskat te nemen, maar toch twijfel ik om het haar te vragen. Want stel dat ze het te weten komt, en mijn vriend zal dan waarschijnlijk willen dat ik de poes wegdoe.. ja dan heb je dubbele pijn he: slechte verhouding met je verhuurder EN de poes weg

Kortom, geen makkelijke kwestie. én er zou duidelijke wetgeving moeten komen, maar dat gebeurt wel vaker in dit land.. :)
Keuken-piet, 2009-10-12
( +1 )

Hallo,
Sorry voor het laattijdig antwoord, gisteren familiebijeenkomst!
Ik begrijp je ten volle, maar vragen zou ik zeker NOOIT doen: je bent bijna zeker van een "nee", ten tweede dan is de verhuurder ook op de hoogte. Nee, mocht je een poes nemen, doe ze dan zeker nooit weg, dan moet je er voor vechten! Anders zal de verhuurder nog verder gaan, gezien die toch steeds de bovenhand haalt. Veronderstel je krijgt een baby.... dat was niet voorzien in het huurkontrakt, ...! dus, die mag daar niet wonen... wat doe je dan ?
Ik weet het , het is zeker niet gemakkelijk, maar ( sorry hé ik ben een ouwe knorrepot) ik kan enkel maar zeggen: het leven gaat snel voorbij, soms véél vlugger dan we begrijpen, dus GENIET ! Doe waar je zin in hebt........ geniet NU want misschien is er geen "morgen" meer !
Frances, 2009-10-13
( +2 )

Jaa ik weet het :) wat een gedoe allemaal! Ze zouden zo'n clausule in het huurcontract beter gewoon helemaal verbieden. Zoveel mensen hebben een huisdier, als is het maar een cavia - wat dan meestal wel mag, waar is de grens??? - en zoeken dan hopeloos naar iets waar een huisdier toegelaten is.
Ik snap zelfs het probleem niet van een huisdier hebben... als de buren - apart huis etc - een hond hebben die constant blaft, dan hoor je dat toch ook en wat ga je daaraan doen??? Het is zoals de rechtspraak het al verwoord heeft, een inbreuk op je privé-leven!
De verhuurster had dan trouwens nog vermeld dat een vogel of cavia ofzo wel mag, mijn vriend is nu toevallig zot van papegaaien, maar ik denk dat de verhuurster daaraan niet gedacht heeft: zoon beestje kan namelijk meer lawaai maken als 5 keffers tezamen!
Tess, 2009-10-21
( 0 )

Hallo,
ik ben zo blij dat ik dit artikel ben tegengekomen, men oprechte dank om dit op het internet te plaatsen.
Ik had nog volgende vraagjes, ik ben dus nu op een punt gekomen dat ik binnenkort naar het vredegerecht moet omdat ik me niet heb laten intimideren door de eerste dreigbrieven en ben van plan om door te zetten.
In de brief van men huisbaas haalt deze aan dat het ongeoorloofd is dat zowel ik als men vriend een hele dag uit werken zijn terwijl men hondje heel die tijd alleen is. Is dit eveneens een inbreuk op de privacy? Mijn huisbaas heeft er eigenlijk toch helemaal geen zaken mee dat wij beide uit werken zijn en wat er op dat moment met men hondje gebeurt? Ook haalt hij aan dat een aantal bewoners van het appartementsgebouw zouden zijn gaan klagen bij hem wegens overlast hoewel ik een hele tijd geleden reeds aan men buren gevraagd had of ze hinder ondervonden waarop zij zeiden van niet. Ik heb toen ook gezegd dat mochten er toch problemen of klachten zijn dat zij zich steeds to mij mogen wenden en ik dit zal proberen oplossen. Tot op heden heb ik echter zelf nog steeds geen klacht van 1 van men buren ontvangen. Dit doet mij vermoeden dat men huisbaas dit als reden aanhaalt omdat in geval van overlast er wel een negatief besluit door de vrederechter zou kunnen genomen worden.Doe ik er goed aan zelf nog is met men buren hierover te praten of laat ik dit beter zo? Daar men huisbaas blijkbaar nogal een goede verstandhouding heeft met een aantal huurders die hier al sinds lange tijd wonen zal het mss niet moeilijk zijn iemand te vinden die wil getuigen van zogezegde overlast. Kan ook dit enkel door een bevoegd persoon worden vastgesteld? Ook is het zo dat ik sinds begin van de maand werkloos ben wegens hervatting van studies en wanneer mogelijk probeer ik men hondje steeds mee te nemen als ik ergens heen moet. Huisbaas spreekt eveneens van schade die zou worden aangericht door men hondje hij veronderstelt dat dit hoe dan ook gaat gebeuren maar tot op heden heeft men hondje zelfs nog geen 'accidentje' gehad als we een hele dag uit werken waren. En uiteindelijk is dat toch hetgeen waarvoor ik huurwaarborg betaal? Ik heb dan ook 3 maanden waarborg moeten betalen, hoewel achteraf bleek dat dit volgens de wet maar 2 maanden meer mogen zijn en eveneens moesten ik en men vriend alvorens in september 2009 in te trekken de maand huur voor september al betalen of we mochten er niet in. Wij hebben deze dan eind augustus betaald samen met de waarborg. Maar is dit alles wel wettelijk en kan ik dit in geval van niet ook aanhalen bij het vredegerecht? Zo dat was het voor nu wat men vragen betreft, ik weet dat het een hele boterham is maar dit artikel heeft me echt superhard geholpen. Had namelijk vandaag de brief van het vredegerecht ontvangen na meer dan een maand niets meer van deze zaak gehoord te hebben en zat even in zak en as. Daar ik op 14/09/09 een brief kreeg waarin stond dat ik 8 dagen had om iets te ondernemen(kwam van zijn advocaat), had hier uiteraard niet op gereageerd, en dacht dus ook dat het een afgesloten hoofdstuk was, tot ik vandaag die brief van het vredegerecht ontving. Ongeacht het antwoord op deze vragen heb je me echt al een enorm stuk vooruit geholpen.
Indien het kan helpen zal ik na het besluit van de vrederechter even laten weten hoe het is afgelopen, kan mss een hart onder de riem zijn voor anderen in dezelfde situatie.
Groetjes
Keuken-piet, 2009-10-22
( +2 )

Hallo Tess,
Met veel belangstelling de hele boterham gelezen , en zal proberen op elk puntje te antwoorden.
Om te beginnen een dikke PROFICIAT, tot op heden heb je de zaak "perfect" aangepakt.
Of je nu werkt ( en welk werk je doet) of niet, dàt is inderdaad privé, enkel kan de verhuurder een garantie vragen dat u de huur zult kunnen betalen. Maar dat is nu feitelijk niet van belang.
Ja, klachten van de buren zijn er "officieel" NIET! Als een bepaald persoon een klacht wilt indienen, dan kan dat enkel en alléén bij de politie. Die moet dat dan onderzoeken als de klacht gegrond is of niet. Dat is hier niet gebeurd gezien de politie niet bij jou geweest is, om vast te stellen of er enige overlast is. Gaan klagen bij buren of huisbaas noemt men roddelen. Je kunt natuurlijk een briefje opmaken dat er géén last is , en de buren laten tekenen, persoonlijk zou ik het niet doen. De verhuurder heeft ook geen bewijs dat "iemand" zou geklaagd hebben, dus hij/zij zegt ja, en jij zegt nee, je hebt het immers persoonlijk gevraagd. Dus woord tegen woord!
Dat je nu je hondje eens meeneemt is niet slecht, maar hij moet wel gewoon blijven om ook alléén te zitten, en dan niet overmatig blaffen. Daarvoor zijn dan wel hulpmiddeltjes, meestal helpt een oud gedragen kledingstuk van het baasje in hondemand.
Schade die " zou kunnen" ??? is natuurlijk absurd. Kinderen richten soms meer schade aan dan een hond. En inderdaad, in elk kontrakt staat een plaatsbeschrijving, én de clausule dat de woonst in deze staat moet terug gebracht worden op einde contract. Dus in derdaad daarvoor is een waarborg voorzien.
De huurwaarborg bedraagt inderdaad slechts 2 maand, én moet verplicht op een rekening "huurwaarborg" op naam van de "huurder" staan! Veel verhuurders vragen inderdaad méér én zetten dit op een eigen rekening, zo strijken ze nog eens intrest op! Kijk ook eens naar de site van de huurdersbond. Maar dàt is een andere zaak, doet hier "concreet" niets ter zake.
Ik dacht, dat huishuur wettelijk moet betaald worden voor de 5e of 10e van de maand, dàt weet ik zo maar niet, kan het opzoeken natuurlijk.
NU: Volgens ik geschreven heb zal een Vrederechter in de eerste plaats kijken naar het belang van het dier. Kun je soms geen briefje vragen aan je dierenarts met de verklaring dat het dier goed verzorgd is en in goede conditie is. Dat de ruimte die het dier heeft meer dan voldoende is, en daarbij nog aanhalen dat je zoveel mogelijk ook gaat wandelen. Wees gerust een Vredegerecht is om "vrede" te herstellen, dus geen straffen! In Tongeren is er een uitspraak van de Vrederechter, dat een vrouw moet stoppen met het voederen van ratten aan een beek. Die dieren zorgen voor overlast enz.. Nu doet die vrouw gewoon verder, en niemand weet wat er nu kàn gebeuren. Verder weet ik nog van iemand die binnenkort voor de Vrederechter moet komen, omdat de sociale verhuurmaatschappij wil dat ze haar hangbuikvarken wegdoet dat in de zetel slaapt, wat de vrouw ook niet zal doen , mocht ....?
Wil u tenslotte een tip geven voor de rechtzaak. Maak dat je verzorgd en zelfzeker voor de rechter komt, maak best een spiekbriefje met de sterke punten die ter zake doen en in je voordeel pleiten, zo vergeet je die niet (soms door zenuwen)! Papiertjes of attesten(eventueel dierenarts) neem je mee in je zak, niet tonen op voorhand aan de advokaat van de tegenpartij als die er zou zijn. Die kun je op het gepaste moment aan de Rechter voorleggen.
Ja, a.u.b. hou me op de hoogte van de zaak, de uitspraak die in je voordeel zal zijn, kan dan weer andere lezers helpen .
Groetjes,
Toine
Gunter, 2009-10-27
( 0 )

Hallo
morgen woensdag 28 october moeten wij bij de vrede rechter komen inverbad het verbod op honden die wij weigeren weg te doen
een van de hondjes is een nalatenschap van men vrouw haar moeder
die twee jaar geleden overleden is
de hond hebben wij voor we hier kwamen wonen,
in onze vorige woning hadden wij een tweede hond deze was een grote door het dierenverbod hier in deze woning hadden we gezegt de grote weg maardie van men schoonmoeder blijft omdat het het enige is dat we van haar hebben en dat de hond ons zeer dierbaar is,maar nu door de grote weg te doen was de andere beginnen treuren hij liep niet meer rond at bijna niet en dergelijke eigenlijk te veel om neer te schrijven.
wij hebben dan naderhand een tweede van het zelfde soord bij gehaald het zin trouwens fransebulldogs nu is het treuren voorbij
de eigenaar heeft nooit iets gezegt op de honden tot op de laatste maanden en nu neea de vrederechter toe wat ik graag had geweten in hoever zijn wij in de fout
mvg gunter
Keuken-piet, 2009-10-27
( +1 )

Hallo,
je maakt zeker geen fout en ik kan me niet voorstellen dat ook maar één Vrederechter je in het ongelijk zou stellen. Doe een kort en bondig verslag van de feiten aan de vrederechter en alles zal blijven zoals het is! De verhuurder heeft het oogluikend toegelaten, verder heeft er niemand last ( is toch niet officieel vastgesteld), het zijn kleine honden en ze hebben gezelschap (ook aan mekaar), daarbij dan nog de emotionele factor ( nog een band met de overleden moeder). Zoals ik in vorige reacties reeds schreef, maak een kort spiekbriefje, met alleen dé kernwoorden die je moet aanhalen voor de rechter, want het moet daar soms vlug gaan hoor , en zo vergeet je zeker geen essentieel punt .......... wens je alvast succes, en mag ik vragen om mij op de hoogte te houden ? bedankt.
Tess, 2009-10-30
( +1 )

Hallo,

Heel erg bedankt voor het lezen en de gegeven raad op men boterham.
Momenteel kan ik nog niet veel meer zeggen over de zaak buiten dan dat mijn huisbaas het zeer hard aan het spelen is gaande van valse klachten ondertekend door de buren maar nog steeds niks officieels. Opeens zou er nu ook geurhinder aan te pas komen wat al helemaal uit de lucht gegrepen is. Daar het bij mij blijkbaar geen standaard oproeping tot verzoening betreft bij de vrederechter heb ik dan toch maar een advocaat geraadpleegd en gelukkig was deze zijn reactie ook meteen dat die kerel, huisbaas dus, zeker op zen kop gevallen is en compleet gestoord is. In elk geval ik hou je zeker op de hoogte alvast bedankt.
Groetjes
Keuken-piet, 2009-10-31
( 0 )

Inderdaad de verhuurder kan niks aanvangen met getekende briefjes van andere huurders, die verklaringen zijn waardeloos, ze kunnen onder druk gemaakt zijn ! Enkel Politie kan officieel een vaststelling doen , en dan nog ........ want waar is de grens van geur en geurhinder ? Inderdaad je mag op je beide oren slapen , maar bedankt om mij op de hoogte te houden, is van groot belang voor verdere "slachtoffers", van gelijkaardige wezens die hier tegen hun goesting rondlopen.
Frances, 2009-11-05
( +1 )

Ik had nog een vraagje,
we hebben een huurcontract van drie jaar, maar die bepaalt eveneens dat een jaarlijkse opzeg mogelijk is. Hoe kan de verhuurder dan jaarlijks opzeggen? welke termijn moet zij in acht nemen? en moet zij motiveren? ik vind dit nergens op internet! en de huurwet zegt hierover ook niks duidelijk...

Mvg,
Frances
Keuken-piet, 2009-11-06
( +2 )

Hallo,
Opzeg kan in uw geval jaarlijks gebeuren en bedraagt 3 maand. Dus bvbhuurkontrakt nam aanvang op 1 september dan moet u voor 1juni opzeggen. Aangetekend versturen , en motiveren moet niet. Een modelbrief kunt u downloaden op de site van de huurdersbond onder modelbrieven: opzeg kortlopende huurovereenkomsten.
groetjes,
Toine
Frances, 2009-11-08
( 0 )

Bedankt!!
En kan de verhuurder ook opzeggen? ook zonder motivering? welke termijn moet zij dan in acht nemen?

Met vriendelijke groet,
Frances
Keuken-piet, 2009-11-09
( 0 )

Inderdaad kan de verhuurder ook opzeggen, mits een opzegperiode van 6 maand, maar die moet wel een ernstige reden hebben daarvoor. Zoals bvb niet tijdig betalen van huishuur, om zelf de woonst te betrekken, wegens grote verbouwingswerken, enz.... in de praktijk is het dus bijna onmogelijk, zolang de huurder in orde is huishuur.
groetjes,
Toine
Tess, 2009-11-19
( 0 )

Heb het verdict in de bus gekregen en ben enorm teleurgesteld, moet tenlaatste eind januari uit men appartement en moet ook een verbrekingsvergoeding gelijk aan 2 maanden huur, dit was normaal 3 maanden maar als ik 'meewerk' door een affiche voor de venster te laten plakken en bezoekdagen toelaat moet ik 'maar' 2 maanden betalen. Ik had een advocaat onder de arm genomen op aanraden van een kennis maar als ik eerlijk moet zijn heeft deze zijn verdediging enorm veel te wensen over gelaten en zelf heb ik niets kunnen zeggen helaas want ben er zeker van dat ik mezelf iets beter had kunnen verdedigen men advocaat heeft compleet over zich laten lopen terwijl de rechter een beetje grapjes stond te maken over mij en men persoonlijke situatie samen met de advocaat van men huisbaas. Het was dus absoluut geen eerlijk proces, ook de valse klachten die men huisbaas had weten te verzamelen werden voor echt aanzien terwijl deze zogezegde geur en geluidshinder nooit officieel werd vastgesteld(wat ook niet zou kunnen daar er geen is) en men verklaringen van dierenarts en buren die zeiden geen overlast te ondervinden werden niet eens bekeken Ook moet ik zijn gerechtskosten van 251‚ā¨ betalen plus de mijne ongeveer 700‚ā¨ voor een advocaat die haar werk niet voldoende heeft gedaan. Ben er zeker van dat ik gewoon pech heb gehad maar ben toch nog steeds zwaar teleurgesteld in het gerecht.Indien iemand het zich afvraagd ik ben in Vilvoorde moeten gaan en deze 'rechter' had enkel oog voor de clausule in men contract ook al staat er letterlijk dat houden van huisdieren KAN leiden tot verbreking van het contract niet ZAL en hij is degene die mij buitengooit maar toch vond de rechter dit contractbreuk langs mijn kant en verder had deze enkel oog voor de valse klachten van buren en heeft zich verder ook nog gebasseerd op vermoedens zoals bv het vermoeden dat ik wel een balkon zal hebben waarop ik de hond zen ding laat doen en nog een citaat van hem 'ik ken dat met die ambetante klein keffers'. Het heeft maar zo zo gestoken of deze rechter had mij zelfs willen verplichten eind november al uit de woning te gaan... Daar men advocaat niet eens wist dat ik haar client was kon deze mij dus ook niks vragen omdat ze niet wist dat ik daar was en ik kende haar ook niet daar het bureau een vervangster had gestuurd.Een absoluut amateuristisch gebeuren en een zaak die in mijn ogen niet eerlijk behandelt is... Maar allesinds toch bedankt voor de goede raad en ik zou toch willen zeggen tegen anderen in deze situatie laat je niet zomaar doen ik heb gewoon pech gehad en had beter geen advocaat genomen maar mezelf verdedigt...
Keuken-piet, 2009-11-19
( 0 )

ECHT jammer voor jou.... Ja, ik ken het advokatenwereldje, allemaal goeie vriendjes samen en die regelen alles wel op voorhand. En natuurlijk een kantoor stuurt maar een "stagiair"voor zulk een onbenulligheid ( volgens hen dan). De rechter was dus blijkbaar ook partijdig ! Wat ten zeerste een GROVE beroepsfout is .... maar ik moet je ook teleurstellen wat betreft eventueel beroep, dat is écht nutteloos, want een volgende rechter zal NOOIT een vriendje (collega) in het ongelijk stellen of hem/haar tegenspreken.
Naar de pers stappen om dergelijke zaken in de openbaarheid te brengen, brengt ook geen zoden aan de dijk. De uitspraak van een rechter is bindend , tenzij je " procedurefouten" kunt inroepen.... maar ik denk dat het beter is die onmensen te laten voor wat ze zijn, en uit te zien naar een woonst waar je in alle liefde en vriendschap kunt samenleven. Dank voor de reaktie en veel sterkte. Wens je alle succes verder.
Groetjes, Toine
Hebbrecht, 2009-11-29
( 0 )

We zouden graag een katje of een hondje willen kopen maar het staat in onze huur kontrakt dat het niet mag.
en we hebben het al gevraad maar hij blijft neen zeggen en het brobleem is we wonen er naast maar ze hebben zelf een hond
Keuken-piet, 2009-11-30
( 0 )

Hallo,
Ja, normaal gezien zou zeggen: gewoon in huis nemen, volgens alle gewoonten en reglementen op de privacy, kàn de verhuurder het niet verbieden!
Maar: zie hierboven de reaktie van Tess, dat is nu één persoon die per ongelijk een dieronvriendelijke rechter op haar weg gevonden heeft.
Ik zou besluiten, gewoon toelating vragen, met argumenten, aan de verhuurder, dat hij het gewoon oogluikend zou toelaten. Anders : doen tegen zijn wil, hopen als het ooit tot een zaak zou komen, er een "menselijke" rechter moet oordelen.
Jennifer, 2009-12-01
( 0 )

H
Jennifer, 2009-12-01
( 0 )

Had eigelijk een vraagje ivm huurcontracht

wij hebbe een contract van een jaar ma mijn vriend en ik hebbe da alleen nog ma getekend nu was de vraag wij hebbe een huis opt oog da wij wille kope mogen wij er zomaar uit gaan want eigelijk is da toch ni wettelijk als wij da alleen getekend hebbe het contract zonder de verhuurder??? en ook ons beschrijf is nog altijd niet in orde hebben we nog altijd ni gekregen en wij wonen ondertussen al 2 maand

mvg jennifer
Keuken-piet, 2009-12-01
( 0 )

Een kontrakt telt niet als het niet door beide partijen getekend is. Een kontrakt is een overeenkomst tussen twee partijen, deze moeten beiden tekenen voor akkoord.
Beter het stilzwijgend zo houden, want zelfs in het beste geval, dat jullie het huis kopen, dan nog gaan er maanden over eer de akte voor de notaris verleden wordt. Indien het momenteel verhuurd is (jullie koophuis) moet je daar ook nog de opzeggingstermijn voor de huidige bewoners bijrekenen............ dat alles samen kan al vlug een jaar duren.
Zomaar weggaan uit de huidige woning zou onverstandig zijn, de verhuurder kan dan ook moeilijk doen in verband met de waarborg. Eénmaal je zeker bent zeg eerlijk de waarheid en verwittig, spreek een datum af, wanneer zijn woning terug zou vrijkomen.
Jennifer, 2009-12-01
( 0 )

Ok alle sinds al bedankt
Bart, 2009-12-02
( 0 )

Is dit ook het geval als in het reglement van inwendige orde van het gebouw staat dat het houden van huisdieren verboden is?
Ik huur een appartament en in mijn contract staat dat ik schriftelijke toelating nog heb om een huisdier te mogen houden. Ik zou graag een kat willen adopteren en heb dus aan de verhuurder gevraagd of ik die toelating kon krijgen. Hij heeft toen negatief geantwoord omdat in het reglement van inwendige orde (dat dateert uit de jaren 70) staat dat het houden van huisdieren in het gebouw verboden is.
Een collega heet er mij op gewezen dat een verbod van het houden op huisdieren in het huurcontract niet conform de wetgeving is. En nu ik wat meer informatie heb opgezocht en dit heb gelezen ben ik nu toch van plan om stiekem toch een kat te adopteren.
De verhuurder woont niet in de buurt en zou er normaal gezien ook nooit achter komen dat ik wel huisdieren in huis heb. En ik heb niet zo veel contact met mijn buren, maar ik vermoed wel dat er in het gebouw iemand een hond heeft (ik hoor af en toe een hond blaffen in het gebouw).
Maar voor ik besluit of ik toch een kat in huis (appartement) zou nemen zou ik wel wat meer zekerheid willen dat dit mij niet in de problemen kan brengen.
Keuken-piet, 2009-12-03
( 0 )

Een reglement van inwendige orde of huisreglement vormt één geheel met het huurkontrakt, als dat in het kontrakt staat, dus door het ondertekenen van het huurkontrakt gaat u akkoord met alle aanvullende reglementen.
Maar dat neemt niet weg dat het verbod op het houden van een huisdier, een aantasting is van de privacy. Inderdaad is een dergelijk verbod strijdig met artikel 1719 van het Burgerlijk Wetboek, dat spreekt over "een beperking van het rustig genot van de verhuurde ruimte". Ook volgens artikel 544: heeft een huurder recht op het normaal genot van het gehuurde goed. En ten slotte is er artikel 8.1 van het verdrag van de bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden.
Bart, 2009-12-03
( 0 )

Door het ondertekenen van het contract heb ik dus te kennen gegeven dat ik akkoord ga met het reglement van inwendige orde van het appartementsgebouw. En daarin staat dat het houden van huisdieren niet toegestaan is. Ik heb mij dus akkoord verklaard om geen huisdieren te houden.
Als ik nu dan toch een huisdier zou houden, ben ik toch in strijd met datgene wat ik ondertekend heb? Kan dit dan niet leiden tot het feit dat ik het huisdier niet meer mag houden of tot het feit dat ik het appartement moet verlaten zoals in het geval van Tess hierboven?
Keuken-piet, 2009-12-03
( 0 )

Die kans is uiterst gering. Er zijn vele uitspraken, zover ik weet allemaal min één, waar de vrederechter het houden van een huisdier niet ziet als een reden tot contractbreuk.
Maar inderdaad , je zal maar die éne treffen!
Olga, 2009-12-04
( 0 )

Hallo

wegens werk ben ik ook aan zoeken naar huis in belgie maar is bijna onvindbaar gezien het huisdierenverhaal.
nu had ik het een gevonden maar makelaar moet eerst overleggen mbt de dieren.
Zelfs op een boerderij is het verboden dat had ik laatst aan de hand,mocht wel een van mijn paarden zetten maar een chihuahua kwam er niet in en dat gaat er dan bij moeilijk in.
Ik geef het zoeken natuurlijk niet op maar blijkt een onmogelijke opgave, nu ben ik in afwachting op antwoord op goedkeuring.
Keuken-piet, 2009-12-04
( 0 )

Hallo,
Ja, inderdaad het ganse gedoe rond huisdieren IS absurd. Een kruising tussen hond en wolf mag je houden, dit is trouwens geen huisdier, en dus volgens contracten niet verboden. Het is een moeilijke opgave om een geschikte woonst te vinden waar je ten volle kunt genieten, maar zeker niet onmogelijk! Zeker moed houden en blijven zoeken.
Wens je veel succes.
Immomaker, 2010-01-07
( -1 )

Zeer informatief artikel...

BESTE LEZERS MISSCHIEN KOPEN I.P.V. HUREN IN BELGI√č EEN OPLOSSING IS?
Dan kunt u doen wat u wilt en hoeft u geen problemen op u te halen,
vooral nu zijn de prijzen zo laag en de rente haalbaar is.

Ik ben een makelaar en bereid passende woningen voor u te zoeken!
www.immomaker.be
info@immomaker.be (stuur info wat u zoekt waar/hoeveel kamers-oppervl/prijs/etc.

Ik ben bereid een geschikte, betaalbare woning voor u te zoeken.

Met vriendelijke groten, Nevin
Anneke, 2010-01-09
( +1 )

Een 3tal weken geleden heb ik voor een appartement een huurbelofte (geen contract) getekend + een voorschot van 500‚ā¨ betaald. Zij gingen mijn dossier voorstellen aan de verhuurder. Asl ik niet goedgekeurd werd zou ik mijn voorschot terugkrijgen. Na bijna 2 weken ben ik zelf terug moeten gaan naar het immokantoor, waar ze mij mondeling zeiden dat alles in orde was en of ik eens wou langsgaan bij de verhuurder om mij voor te stellen. Daar heb ik de vraag gesteld of huisdieren toegelaten zijn, maar daar werd mij gezegd dat het volgens het contract niet mocht, maar ze vroegen wel om welk dier het ging. Ik heb 20 chinchilla's in kooien zitten. In eerste instantie wouden ze proberen en we waren overeen gekomen dat als er overlast was dat ze terug weg zouden gaan, ik zou ze dan terug bij mijn ouders plaatsen. Na nog een week ben ik terug zelf naar het immo kantoor gegaan om een bewijs van aanvaarding van huurbelofte te vragen omdat ik graag mijn meubels had besteld gezien de solden. Daar werd mij nu verteld dat er problemen waren ivm de huisdieren, dat er geen ratten toegelaten waren en dat ik contact moest opnemen met de baas van het immokantoor. Ik heb dan telefonisch contact gehad met die meneer, die mij net niet uitschold voor leugenaar en bedrieger omdat ik de huisdieren verzwegen had tegenover hem. Volgens hem wil de verhuurder nu niet meer aan mij verhuren omdat ik huisdieren heb, wat volgens mij discriminatie is, maar heb geen bewijs aangezien het telefonisch gezegd is, en zelfs als ik geen huisdieren meeneem ben ik niet welkom in het kantoor wegens bedrog en het vertellen van leugens. Op mijn vraag wanneer ik mijn voorschot kon terugkrijgen antwoorde hij dat ik het niet terugkreeg waarop hij de verbinding verbrak.

Ik heb nu een aangetekend schrijven gericht naar het immo kantoor met de vraag het bedrag terug te storten, ik hoop dat dit genoeg is...

Ik kan de verhuurder volledig volgens als zij liever geen huisdieren in het appartement willen, is hun volste recht om dat te vragen, maar het immokantoor gaat zwaar in de fout door mij te weigeren waar ik recht op heb.
1 ding weet ik zeker: eerlijkheid duurt mss het langst, maar mijn huisdieren verzwijg ik vanaf nu.
Keuken-piet, 2010-01-12
( 0 )

Ja, inderdaad beter zo weinig mogelijk zeggen, dan zeg je ook niets dat de verhuurder liever niet hoort! En iets verzwijgen is ook niet liegen hé ? En na het tekenen van het kontrakt kun je nog (zogezegd) je huisdieren aangeschaft hebben.
Onthou de oud-vlaamse spreuk : " Spreken is zilver , zwijgen is goud ! "
Hopelijk volstaat nu het aangetekend schrijven om je voorschot terug te krijgen. Indien niet, moet je naar de plaatselijke Politie om "klacht" neer te leggen. Deze mensen maken dan een P.V. op, en zo komt automatisch een gerechterlijke vervolging. Ook daar, als je de bewijsstukken moet bijvoegen , eerst een kopij nemen.
Anneke, 2010-01-14
( 0 )

Ik heb vandaag een aangetekend schrijven teruggekregen met een verklaring van de verhuurder dat zij aan mij wensen te verhuren maar niet aan mijn dieren. Ik zit dus eigenlijk vast. Ofwel neem ik het appartement, wetende dat ik mijn dieren niet mag meenemen, ofwel ben ik mijn geld kwijt. Ze geven mij 7 werkdagen om te beslissen.
Cynthia, 2010-01-19
( 0 )

Ik heb net hetzelfde probleem.. Woon in appartementsblok op het 2e, op het 1ste woont huisbaas en op het 3e woont een mevrouw net zoals ik die katten heeft.. Nu hebben we beiden al gaan vragen of we ons katten mochten meenemen en huisbaas blijft maar neen zeggen maar intussen tijd heeft zij wel 2 vogels in haar appartement, 6tal konijnen en 6tal kippen in haar tuin.. Zij heeft dus het geniet van dieren rondom haar. Nu zei ze wel dat we ook een dier mochten nemen dat in een kooitje zit maar geen katten en zeker geen honden. Nu weet ik van haar dat voor mij hier een vrouw 18jaar heeft gewoond, altijd tijdig betaald en op een dag met een hond is naar huis gekomen. heeft de huisbaas haar gezegd dat ze kon kiezen, hond of appartement.. vrouw heeft voor de hond gekozen. Nu zijn ik en mijn bovenbuur van plan naar het immobureau te stoppen om daar te wijzen op de wet van de privacy enz.. We vinden het allesbehalve en kunnen ook zomaar niet ons beesten meenemen, huisbaas woont op het 1ste, als de katten dan eens wenen weet ze het meteen. Wat de situatie nog erger maakt, de buur naast ons heeft 11 katten en 1 hond en wij mogen niets
Keuken-piet, 2010-01-19
( 0 )

Hallo,
In principe heeft een immokantoor geen enkele bevoegdheid, die zijn enkel uitvoeders in naam van de eigenaar. Ik denk dat u beter rechtstreeks naar de eigenaar stapt. Met de vermelding van Artikel 1719 van het Burgerlijk wetboek, dat zegt dat de eigenaar gehouden is zijn huurder het rustig genot te verlenen van het goed. Wat dus wil zeggen dat u vrij bent van te doen wat u wilt in het gehuurde goed. Wel te verstaan binnen de perken van het wettelijke toegelaten! Daar komen we dan bij een ander punt: namelijk voor het houden van méér dan 6 gespeende kleine zoogdieren ( honden, katten, hamsters, enz...) is een wettelijke vergunning nodig. VLAREM III , aan te vragen bij de milieudienst van de gemeente. Die doen een onderzoek "commodo et incommodo", een soort milieurapport, die aanvraag zal aangekleefd moeten worden en personen kunnen bezwaar indienen. De gegrondheid zal wel nagegaan worden.Ervaring leert dat dergelijke twistpunten meestal hun oorsprong hebben in jaloezie en uitmonden in burenruzies.
Nu zeggen en dreigen heeft geen enkele waarde. Zolang de eigenaar het gerecht niet aanspreekt is er geen probleem. Zelfs indien u een aangetekend zou krijgen van de eigenaar, moet u daar geen rekening mee houden. Enkel een rechter kan een huurkontrakt verbreken. Dus als het kan, gewoon zwijgen, en neem uw huisdier mee.
T.
Cynthia, 2010-01-20
( 0 )

Ik durf dat niet zo goed want als de katten dan beginnen te miauwen hoort zij die wel, daar heb ik schrik van.. En haar aanspreken, ik denk echt dat dat niet zal helpen, ze is er gewoon ronduit tegen. echt moeilijke situatie
Keuken-piet, 2010-01-20
( 0 )

Ja, natuurlijk u moet zelf keuzes maken en beslissen. Wat is dan een volgende stap? Geen kinderen toegelaten ? Die maken mijns inziens meer lawaai dan een poes!
Pride, 2010-02-02
( 0 )

Hallo kan de huisbaas me het huis uitzetten als ik maar achtersta met 150 euro pacht?
Keuken-piet, 2010-02-02
( 0 )

NEE, een huisbaas kan zelf nooit iemand uitzetten. Enkel een rechter kan de verbreking van een kontrakt uitspreken, en uitzetten moet wettelijk door een deurwaarder gebeuren. Maar eer een rechter dat zal doen, zal er een verzoening komen voor de "vrede"rechter, waar jij eventueel op tijdelijke financiele moeilijkheden kunt wijzen.
Maria, 2010-03-02
( 0 )

Wij zouden 1 april een sociaal appartement krijgen . Maar ook huisdieren verboden . Voor lawaaihinder. Wij hebben al 4 jaar een hondje dat bijna niet blaft binnen alleen als er 's nacht een zatlap over straat loopt te roepen . En ik heb al enkele buren gekend die veel meer lawaai maken dan mijn hondje. Dan moeten ze ook verbieden dat de mensen 's nachts een feestje geven . Dan moeten ze de koppels verbieden van ruzie te maken 's nachts als ze van café thuiskomen.
Ik wil maar zeggen dat ik mensen ken die veel meer lawaai maken dan mijn hondje.
Ik vind dat ze eerst een kans moeten geven en als het dan zo is dat het diertje te hard blaft dat ze dan maatregelen kunnen nemen maar dan ook tegen luidruchtige mensen.
Keuken-piet, 2010-03-02
( 0 )

DAT is zeker zo.... mensen, kinderen, straatlawaai ... noem maar, allemaal meestal luidruchtiger dan een dier. En een hondje zal zeker niet blaffen zonder reden. Wie weet luisteren ze niet naar de argumenten.... maar die bureaukraten zien meestal maar letters en cijfers, jammer !
Succes
Freddy, 2010-03-09
( 0 )

Hallo ik zit met een probleem het huisreglement zegt dat er geen huisdieren zijn toegelaten nu ik verhuur het appartement aan een dame .TOEVALLIG is die vriend overleden en woonde op een ander adres nu zou mijn huurder die hond willen mee nemen naar ons appartement de hond is 14 jaar en ze wilt de hond niet laten inslapen ik als eigenaar van het appartement geef haar de toestemming ervoor tot de dood van de hond.In mijn contract staat ook geen honden toegelaten nu is er al boze reactie van de mede eigenaars.WAT ZEGT DE WET HIER OVER ?
Freddy, 2010-03-10
( 0 )

Aan keuken-piet graag een antwoord op de reactie 09/03/2010 zie onder freddy.

bedankt alvast
Keuken-piet, 2010-03-10
( 0 )

Hallo,
Reakties van de mede-eigenaars zegt u ??? Van het verhuurde appartement of bedoelt u mede-bewoners, van andere appartementen in hetzelfde gebouw ? Als verschillende personen samen eigenaar zijn van het verhuurde appartement moeten die waarschijnlijk, zie akte van aankoop, beslissen. Zoals ze ook samen over de voorwaarden én het huisreglement moeten beslissen. In het geval het om buren gaat, eigenaars of huurders van een appartement in hetzelfde of aanpalend gebouw, kunnen die daar niks op zeggen, u mag van die éne persoon een uitzondering oogluikend toelaten! Mochten die personen er "zogezegd" last van hebben , dan is de énige weg die ze kunnen volgen, klacht neerleggen bij de Politie, en daar zal dan zeker geen gevolg aan gegeven worden.
Freddy, 2010-03-11
( 0 )

Hallo, Ja ik had mij verkeerd uitgedrukt. Ik bedoel de eigenaars van een blok van 10 appartementen. In augustus 2009 hebben alle eigenaars beslist op de algemene vergadering dat er geen huisdieren toegelaten mogen worden. In het verhuurcontract dat we door de vastgoedmakelaar hebben laten opstellen staat ook in dat huisdieren niet toegelaten zijn. Ik heb dit contract toen ondertekend. Zou ik het contract moeten laten aanpassen bij mijn vastgoedmakelaar ? of is het misschien beter dan ik opnieuw een overeenkomst met mijn huurder maak? zodat ik deze dame de toelating geef dat ze haar hond mag houden. Bedankt alvast!
Freddy, 2010-03-11
( -1 )

Hallo, Ja ik had mij verkeerd uitgedrukt. Ik bedoel de eigenaars van een blok van 10 appartementen. In augustus 2009 hebben alle eigenaars beslist op de algemene vergadering dat er geen huisdieren toegelaten mogen worden. In het verhuurcontract dat we door de vastgoedmakelaar hebben laten opstellen staat ook in dat huisdieren niet toegelaten zijn. Ik heb dit contract toen ondertekend. Zou ik het contract moeten laten aanpassen bij mijn vastgoedmakelaar ? of is het misschien beter dan ik opnieuw een overeenkomst met mijn huurder maak? zodat ik deze dame de toelating geef dat ze haar hond mag houden. Bedankt alvast!
Keuken-piet, 2010-03-11
( 0 )

Hallo,
Een tegenkontrakt zou ik zeker niet aanraden. Want u gaat akkoord met de mede-eigenaars om geen dieren toe te laten, en nu een tegenstrijdig kontrakt opmaken zou kunnen problemen geven. Ik denk dat u best gewoon oogluikend kunt toelaten. Mochten mede-eigenaars u daarover aanspreken kunt u hen de dringendheid van de uitzonderingsmaatregel kenbaar maken.
Isabelle, 2010-03-17
( 0 )

Hallo
Leuk dat ik dit even over huisdieren kon lezen. Ikzelf ben in een appartement weggaan omdat ik dacht omdat het in het contract stond geen huisdieren mocht hebben ik in de fout ging. Aie, Aie ...
Ondertussen zit ik een ander appartement waar de verhuurder mondeling akkoord was en nu ineens niet meer. Hij heeft een procedure tot uitzetting van het appartement aangevraagd voor de vrederechter. Dus dit is voor volgende week.
Vaak vragen immo-kantoren en andere inderdaad vragen die zeer lastig zijn zoals die van de loonfiche die ze wettelijk niet mogen vragen. Ook het feit dat ik alleenstaande moeder ben. Nochtans ik heb overal altijd mijn facturen betaald. Dus goede betaler!
Dank je wel voor de info.

Isabelle
Keuken-piet, 2010-03-18
( +1 )

Ja, ik weet het "discriminatie" is onze wereld nog niet uit. Inderdaad nog dikwijls schending van privacy, 3 maand waarborg vragen, weigerachtig tegenover derde borgsteller, enz.... Wens in alle geval veel moed en sterkte toe . Denk wel dat mondelinge toelating die u had, zal doorwegen in uw voordeel! Indien mogelijk de uitspraak melden, is ook steeds goed voor andere personen hé ?!
Lynn, 2010-03-28
( 0 )

Beste, wij huren sinds oktober 2009 een appartement waarbij in het contract staat dat huisdieren niet toegelaten zijn. Naast ons zijn er nog 4 appartementen waarbij 3 van de 4 eigenaars elk 2 katten hebben (dus 6 katten in totaal)! Blijkbaar is dit wel toegelaten... Toen wij een email stuurden met de vraag of we een klein hondje mochten kopen werd ons nogal brutaal geantwoord dat we ons contract moesten lezen en hun met zulke vragen niet meer moesten 'lastigvallen'.
Wij hebben ook 3 maand huurwaarborg moeten geven ipv 2 en hebben nog steeds geen plaatsbeschrijving gezien... Is dit dan wel wettelijk?
Nu willen we het nogmaals face 2 face vragen maar ik weet op voorhand dat het antwoord negatief zal zijn. Heb er al met de bovenburen over gepraat en zij hebben er geen probleem mee. Graag uw reactie.
Keuken-piet, 2010-03-28
( +1 )

Hallo,
Wat betreft het ontbreken van een plaatsbeschrijving hoeft u zich geen problemen te maken. Dat is in het nadeel van de eigenaar... hij kan alsdus niet bewijzen dat een bepaalde schade of probleem er niet was bij het betrekken van de woonst!
Wettelijk mag maar 2 maand huur meer gevraagd worden als waarborg, dus 3 is onwettig. Die waarborg moet ook op een rekening op uw naam staan, zodus strijkt u de (minieme)intrest op bij einde kontrakt. Maar..... bij het betrekken heeft men geen keuze, ofwel betalen ofwel krijgt men die woonst niet! Ik zou aanraden daar niet teveel zorgen over te maken, is ook weer in het nadeel van de eigenaar, bewijs dat hij zich niet aan regels kan houden.
Het houden van huisdieren "kan" mogelijks niet verboden in vroegere kontrakten, van andere bewoners. Maar, dan heeft u wel een mogelijkheid om "discriminatie" in te roepen, alle omstandigheden gelijk, vragen ook gelijke behandeling. Face to face vragen is niet het beste idee, u verwacht toch negatief en daarenboven geeft het geen enkel bewijs, van wat gezegd werd.
Zoals de situatie nu is zou ik ook niet aanraden om via Vrederechter gelijk te halen, weinig kans op slagen. Het enige wat eventueel een goede oplossing kàn zijn is een hondje nemen en de eigenaar laten de procedure opstarten. Dan kunt u alle negatieve punten te zijne laste aanbrengen zijnde: discriminatie, onwettig handelen bij waarborg, niet nakomen van verplichtingen (plaatsbeschrijving), enz.... Maar, dat zal natuurlijk de verstandhouding niet ten goede komen!
Lynn, 2010-03-28
( 0 )

Bedankt voor je snelle reactie! Wij zijn allemaal de eerste bewoners van de appartementen (gaat om een nieuwbouw). Wij zijn nog zo vriendelijk om het te vragen, de rest van de bewoners neemt gewoon 2 katten mee!
We willen ons ook niet riskeren om uit het appartement gezet te worden zoals Tess hierboven...
Tine, 2010-04-06
( 0 )

Hallo,
Ik heb ook even een vraagje. (en hier alvast mijn excuses voor mijn slecht nederlands, ben duits en woon nu in nederland)
Ik woon in een studentenhuis en wil graag een kat hebben. Ik heb een ruime kamer met een eigen dakteras en wil de kat dus ook naar buiten laten. Verder zijn alle huisgenootjes er ook positief over een kat aan te schaffen. Ik zou de kat ook zelfs wel alleen maar in mijn kamer houden (omdat het een grote kamer is en ik de kat naar buiten zou kunnnen laten).

Maar de huurbaas wil geen kat in huis hebben. Toen ik hier ging wonen zei hij dat hij geen huisdieren wil hebben en ik vroeg hem laatst al heel vriendelijk of wij een kat mogen hebben. Maar hij zei weer nee.

Afgezien daarvan staat het NERGENS in de huurovereenkomst. Kan hij mij dat dan √ľberhaupt verbieden?

Tot nu toe ging alles goed met de huurbaas en ik wil ook geen ruzie gaan maken.
Hij wil geen kat op grond van erdere ervaringen. Hij is bang dat katten hier alles kapot maken. Maar de rest van het huis is sowieso in een heel erg slechte toestand, muurbehang enzo zijn heel kapot, het is echt een typisch studentenhuis. Ik vraag me af wat daar kapot zou kunnen gaan door een kat.
Verder weet hij best wel dat ik heel verantwoordelijjk ben en dat hij het mij te verdanken heeft dat iig mijn eigen kamer en de keuken nu renoveert zijn. Hij doet namelijk zelf veel te weinig. Hij weet ook wel dat ik diegene ben die de rest van de huisgenootjes zo veer brengt om de boel hier op te ruimen en schoon te maken. Voor mij zag het hier heel anders uit. Dat heb ik van hem persoonlijk gehoord. Daarom is hij in principe blij dat ik hier woon.

Ik ga morgen nog een keer met hem praten. Maar ik zou graag willen weten of hij mij een kat √ľberhaupt mag verbieden. Want het staat dus niet in het contract, hij zei het alleen maar.

Alvast bedankt!
Groetjes, Tine
Keuken-piet, 2010-04-07
( +1 )

Hallo,
Eerst en vooral PROFICIAT met je Nederlands, dat is perfect! Ik zal maar geen Duits proberen schrijven want dan zou je er niets van begrijpen!
Nederlandse wetgeving ken ik weliswaar niet voor 100%, maar het houden van dieren, of zelfs een persoon, is in de "privacy" sfeer en mogen anderen zich niet mee bemoeien!
Verder als er niets in het kontrakt staat is dat ook wel omdat hij weet dat het onwettig dat erin te plaatsen, dus wat niet verboden is , is toegelaten. Verder zou ik je ook de raad geven foto's te nemen, of heb je reeds genomen, van hoe het was .... en kun je later bewijzen dat jij wel degelijk verbeteringen aangebracht hebt. Ik zie ook niet in wat een poes zou kunnen kapotmaken?
Het houden van een dier is een recht op Europees gebied, een huurder beschikt over het vrije gebruik van de woning, daarvoor betaald men huur... een eigenaar kan ook niet zeggen welke prent je mag ophangen en wat niet.... het énige wat hij kan vragen is dat de woonst weer afgeleverd wordt in de staat waarin het zich bevond bij het betrekken ( daarom zorg steeds voor bewijzen). Hou ook eventueel aankoopbewijzen, die jij betaald hebt.
Vanmiddag nog kreeg ik een zéér grote voldoening: een alleenstaande vrouw met een hond en twee vogels kon geen woning krijgen omwille van haar hond... Nu was er een bewindvoerder van een grote huisvestingsmaatschappij die openlijk bekende aan haar: wij "mogen" zelfs niet vragen of u huisdieren hebt" dat is schending van de privacy, bekende hij , en die Mevrouw heeft een woning nu mét haar hond en vogels!
Dus zou ik besluiten: neem een poesje en wacht af . Mocht hij toch moeilijk doen stel hem dan voor om naar de vrederechter te stappen, daar kun jij dan "bewijzen" dat jij én de poes een meerwaarde betekenen voor "zijn" eigendom!
Succes,
T.
Tine, 2010-04-07
( +1 )

Heel erg bedankt voor het lieve compliment en natuurlijk ook de snelle reactie!

Ik heb dus vandag nog met de huisbaas gepraat. Hij is er gewoon tegen. Ooit was boven mijn kamer een meisje met twee kleine katjes, en boven hebben ze blijkbaar aan allemaal dingen gekrabt enzo. En blijkbaar hadden ze vlooien ofzo.
Ik heb hem voor alles wat hij zei tegenargumenten gegeven en ik zei ook nog dat hij precies weet dat ik wel verantwoordelijk ben. Hij heeft met alles ingestemt wat ik zei maar hij had toen met zijn vrouw afgesproken dat ze geen huisdieren meer willen toelaten. Ik heb zelfs aangeboden dat wij samen een contract opstellen dat ik als er iets gebeurt er ook de verantwoording voor zou hebben. Maar hij wil het gewoon niet.

Toen zei hij nog zo mooi dat hij dat daarom ook zo in de huurovereenkomst gezet had. Maar ja, daar staat dat dus niet in en dat zei ik tegen hem. Hij keek echt heel verrast alsof dat zo niet de bedoeling was. Toen zei hij heel snel iets daarover dat er daarom dus afspraken gemaakt zijn en er dus geen kat mag komen. Ik heb het nog aan hem uitgelegd dat hij het vanuit de wet niet eens mag verbieden. Hij zei daar niks meer over.

Ik heb het echt twee keer heel vriendelijk geprobeert. Hij begrijpt het ook wel, maar hij wijkt gewoon niet van zijn standpunt af. Dan kan ik er ook niks aan doen.
Ik vind het echt heel jammer dat ik het nu tegen zijn zin moet gaan doen. Tot nu toe was de relatie met de huisbaas wel gewoon ok.

Maar ik vroeg me wel af of er andere wetten zijn voor studentenhuizen. Ik huur hier alleen maar een kamer, de rest zijn gezamelijke ruimtes.
En misschien dat hij dan met het argument komt dat hij minder snel nieuwe huisgenootjes kan vinden omdat toch wel veel mensen allergisch zijn voor katten.
Daarom ga ik daarvan uit dat de kat ook alleen maar in mijn eigen kamer mag blijven, toch?

Nou, ik ga nu gewoon naar een poesje kijken, en dan maar hopen dat het heel lang duurt voordat hij weer een keer hier is. Gelukkig komt hij nooit zonder van tevoren even te bellen

Groetjes, Tine
Keuken-piet, 2010-04-07
( +1 )

Hallo Tine,

Ik heb deze namiddag nog eens verder opzoekingswerk gedaan en inderdaad gevonden dat volgens artikel 10/1 van de Conventie van de rechten van de mens niet kan verboden worden om een huisdier te houden. Deze conventie heeft ook voorrang op alle wetten en regels die in een bepaald land anders zouden zeggen! In een studentenhuis gelden dezelfde wetten als voor een appartement, elk is baas in zijn eigen kamer of kamers, maar in de gemeenschappelijke delen, moet men zich aan het "huisreglement" houden.
Kijk ook eens op andere sites via een zoekmachine zoals Web Search, Google, of ..... tik gewoon verbod op huisdieren in een huurwoning of iets gelijkaardigs in en je zult nog veel meer argumenten vinden... je kan ze ook meestal uitprinten en bij de hand houden voor mocht "meneer" nog eens langskomen.
Verder staat overal dat het verbod op huisdieren een beperking van het genot(gebruik) van het gehuurde goed is ! Logisch hé? Waarom zou je een vernielzuchtig persoon mogen binnen halen en een zachtaardige poes niet? Iedereen weet dat mensen nu éénmaal meer vernielen dan dieren!
Groetjes en succes,
T.
Tine, 2010-04-08
( 0 )

Hey,
bedankt voor de informatie!

Ik krijg nu 26 april een klein poesje. Het was laatst voor mijn deur gevonden en ik moest er toen een dagje voor oppassen. 26 april is het oud genoeg om bij mij te komen.

Ik vraag me alleen maar nog een ding af. Ik heb als huurder een opzegtijd van drie maanden. Als ik mijn huur opzeg kan ik naar drie maanden uit. Kan de huurbaas mij niet ook uitzetten met een opzegtijd van drie maanden?
Mijn ouders zeggen dat het iig in duitsland zo is.

Liefs, Tine
Keuken-piet, 2010-04-09
( 0 )

Hallo Tine,
Ja, weet in Duitsland is de huurwetgeving heel anders, op veel punten strenger. Normaal staat de opzegtermijn vermeld in het kontrakt hoor, eens nakijken. En opzeg van de verhuurder kan enkel 6 maand voor het verstrijken van het kontrakt. Als er niets vermeld staat is voor een studentenkamer de gangbare termijn één schooljaar of soms één vol jaar, dus kan de huisbaas enkel opzeggen 6 maand voor het einde van de looptijd van je kontrakt.... Als er geen schriftelijk kontrakt is, of als bepaalde punten niet vermeld worden dan is een "modelkontrakt" waaaan ieder zich moet houden, dat kun je terugvinden op de site van " de huurdersbond".
groetjes, T.
Sylvia, 2010-05-30
( 0 )

Hallo, wij huren momenteel een huis in Haaltert. Toen we deze woning kwamen bekijken begon de eigenaar over huisdieren, hij vroeg of we er hadden. Wij hebben toen gezegd dat wij een klein hondje hadden, wat ook zo is. Maar infeite zijn het 2 american stafford en dan die kleine. Dus over die 2 'grote' schoon gezwegen. Toen we dan het huurcontract tekenden stond er een clausule dat er 1 kleine hond is toegelaten'. Wij dachten eerst van shit, 'tis ni waar he'. Maar er ons uiteindelijk ni echt veel van aagetrokken.
Dolgelukkig begonnen we aan de verhuis. Toen we voor de tweede keer naar onze vorige woonst reden om het laatste te gaan ophalen dachten we dat er nog niets aan de
hand was, tot op een dag dat ik naar mijn werk reed en opeens telefoon kreeg van de huisbaas. Die zei aan telefoon : "Ik ben gisteren binnengeweest in de woning om de plaatsbeschrijving te komen afgeven en ik heb gezien dat er 1 kleine hond en 2 andere honden in de woning aanwezig zijn, ik zou graag hebben da je die 2 andere honden wegdoet" ik heb er toen ni echt veel op gezegd.
Een dag of twee later kwam hij kijken of die 2 grote weg waren. We hadden ze even afgezet bij schoonmama. Alles was terug ok.
Maar toen bleek dat er nog iets moest gemaakt worden in ons huurhuis en er kwamen 2 werkmannen over de vloer. Die zagen natuurelijk die honden zitten in hunnen bench he.
En die smeerlappen zijn dat gaan overdragen aan de huisbaas. Een week later krege we een brief van het vredegerecht in de bus dat we moesten gaan omdat we 3 honden hadden ipv 1ne.
Ik had nochthans aangehaald naar dat art 8.1 he da er ier ook opstaat. Maar de rechter zelf had ook een mening. "Zulke honden zijn gevaarlijk, die pissen en kakken binnen en maken alles kapot, ze zijn nie proper en ze stinken"
Wij hebben ons zo goe mogelijk proberen te verdedigen, maar tevergeefs.
Volgend weekend volgt de uithuiszetting. We hebben trouwens nog steeds niets gevonden.
Dus ik vraag mij nu af wat we moeten doen.
Zwijgen over de beestjes en er ons steeds laten uitzetten? Want mijn honden wegdoen, er is geen haar op mijn hoofd die er aan denkt!!

Laat iets weten.
Grtjs
Sylvia
Sylvia, 2010-05-30
( 0 )

Hallo, wij huren momenteel een huis in Haaltert. Toen we deze woning kwamen bekijken begon de eigenaar over huisdieren, hij vroeg of we er hadden. Wij hebben toen gezegd dat wij een klein hondje hadden, wat ook zo is. Maar infeite zijn het 2 american stafford en dan die kleine. Dus over die 2 'grote' schoon gezwegen. Toen we dan het huurcontract tekenden stond er een clausule dat er 1 kleine hond is toegelaten'. Wij dachten eerst van shit, 'tis ni waar he'. Maar er ons uiteindelijk ni echt veel van aagetrokken.
Dolgelukkig begonnen we aan de verhuis. Toen we voor de tweede keer naar onze vorige woonst reden om het laatste te gaan ophalen dachten we dat er nog niets aan de
hand was, tot op een dag dat ik naar mijn werk reed en opeens telefoon kreeg van de huisbaas. Die zei aan telefoon : "Ik ben gisteren binnengeweest in de woning om de plaatsbeschrijving te komen afgeven en ik heb gezien dat er 1 kleine hond en 2 andere honden in de woning aanwezig zijn, ik zou graag hebben da je die 2 andere honden wegdoet" ik heb er toen ni echt veel op gezegd.
Een dag of twee later kwam hij kijken of die 2 grote weg waren. We hadden ze even afgezet bij schoonmama. Alles was terug ok.
Maar toen bleek dat er nog iets moest gemaakt worden in ons huurhuis en er kwamen 2 werkmannen over de vloer. Die zagen natuurelijk die honden zitten in hunnen bench he.
En die smeerlappen zijn dat gaan overdragen aan de huisbaas. Een week later krege we een brief van het vredegerecht in de bus dat we moesten gaan omdat we 3 honden hadden ipv 1ne.
Ik had nochthans aangehaald naar dat art 8.1 he da er ier ook opstaat. Maar de rechter zelf had ook een mening. "Zulke honden zijn gevaarlijk, die pissen en kakken binnen en maken alles kapot, ze zijn nie proper en ze stinken"
Wij hebben ons zo goe mogelijk proberen te verdedigen, maar tevergeefs.
Volgend weekend volgt de uithuiszetting. We hebben trouwens nog steeds niets gevonden.
Dus ik vraag mij nu af wat we moeten doen.
Zwijgen over de beestjes en er ons steeds laten uitzetten? Want mijn honden wegdoen, er is geen haar op mijn hoofd die er aan denkt!!

Laat iets weten.
Grtjs
Sylvia
Keuken-piet, 2010-05-30
( +2 )

Hallo Sylvia,
Zoals reeds in voorgaande gezegd is het verbieden van huisdieren niet wettelijk. Evenmin alsdat een verhuurder of werklieden in zijn opdracht ongewenst de woning betreden!
Een paar zaken zijn me hier niet duidelijk: Hoe wisten die werkmannen van 1 en geen 3 honden? Dan "zulke honden zijn gevaarlijk ze pissen en kakken alles onder" !? Dat is geen redenering van een "rechter" .... Mochten ze nog pissen, kakken en stinken enz ... dat is geen gevaar! En verder nog als de huiseigenaar zomaar binnenkomt in de woning, heeft u zeker het recht om uw eigendom en privacy te beschermen.
Laat ons stellen dat alles "conform" de wet zou gebeurd zijn, dan moet een vonnis betekend worden, wil in gewone taal zeggen dat er een deurwaarder met het vonnis aaan huis moet komen en dan krijg je wettelijk gezien een termijn om alles in orde te brengen! Ik zou gewoon afwachten, want daarbij nog: een uitzetting na het verstrijken van de vooropgezette tijd, zal niet op een week-end gebeuren, want moet wettelijk met Politie, Deurwaarder , enz ... gebeuren, die mannen werken niet tijdens het week-end.
Nog één goede raad voor u en eventueel andere mensen die om gelijkaardige zaken "zouden" problemen krijgen: Stap eens binnen bij een advokaat, een eerste consult is gratis, en licht ook eens de plaatselijke correspondent van een krant in ... die mensen publiceren graag dergelijke artikels en het kan helpen .... want niemand (zeker geen verhuurders) en/of rechters wensen negatief in het nieuws te komen.
Zelf heb ik dergelijke zaken allemaal meegemaakt als huurder, verhuurder, dierenbeschermer, enz.... Een trouw dier laat je niet in de steek! Daarom blijf vechten.
Onlangs nog heb ik iemand kunnen helpen, kreeg "nergens" een woning omwille van de huisdieren , maar nu, eindelijk is het ons wel gelukt.
Moed houden en blijven vechten !
T.
Marcel, 2010-06-15
( 0 )

Hallo ,
eerst en vooral veel succes aan iedereen die hier op dit forum is .
even het probleeem van ik en mijn vriendin voorstellen .
wij huren een apartement en wij hebben een hond ( tina ) en die hebben we al een paar jaar , ik heb ze eigenlijk al voor ik bij mijn vriendin was . wij hebben ze mee genomen van onze vorige huurwoning en de huisbaas heeft het maar te weten gekomen toen hij bij ons nieuwe ramen heeft laten plaatsen . hij is het te weten gekomen omdat hij zonder te laten weten in ons apartement binnen stond . nu is het volgende tina moet weg . maar dit is het volgende ook nog . wij hadden in februari gaan kijken voor het apartement en we zijn dan langs geweest bij de huisbaas voor te zeggen dat we het apartement gingen nemen . dus wij tekenen 2 exemplaren maar dan belt hij en zegt ja √Ļijn broer die ook mede eigenaar is wil ook een exemplaar dus ik ga nog een exemplaar maken voor jullie die ik dan in de brieven bus zal werpen dat jullie ook moeten tekenen . Maar hij doet eerts een verandering in het kontrakt ivb met huisdieren nu hij weet dat wij een hond hebben . hij schriijft dus bij bijzonderheden in balpen dat we geen huisdieren mogen houden terwijl hij het niet gevraagd had toen we bij hem waren of we huisdieren hadden . het staat niet getypt in het contrakt dus meneerke gaat het maar bij schrijven in balpen bij bijzondere voorwaarden . en daar boven registreerd hij het huurcontrakt zonder dat ik en mijn vriendin het ondertekent hebben . nu wil ik niet ondertekenen en dreigd hij dat we contrakt breuk doen terwijl hij wel er een en ander bij schrijft in het contrakt nu hij weet dat we onze hond tina hebben . het is een middel grote hond ( amerikaanse stafford ) en we hebben een terras langs achter van zeker 20 vierkante meter . wat als hij naar de vrederechter stapt , ik ga mijn hond niet weg doen die ik al een paar jaar heb . ik zou ng liever verhuizen dan dat ik hier in dat apartement blijf wonen . we zijn hier eigenlijk komen wonen omdat mijn vriendin op 5 min. wandelen van haar werk is .
graag een reactie

met vriendelijke groetenMarcel, 2010-06-15
( 0 )

Als het niet in het kontrakt staat geen huisdieren toegelaten en je huisbaas ziet dan dat je er wel een hebt en hij zet het dan met balpen geen huisdieren bij bijzondere voorwaarden , mag dat wel . en ik denk een huurcontrat registreren terwijl jij als huurder nog niet getekend hebt , dat kan allemaal volgens hem .

mvg
Keuken-piet, 2010-06-16
( +1 )

Hallo,
Een huurcontract is een overeenkomst tussen verschillende personen, AL deze personen moeten het contract tekenen om rechtsgeldig te zijn . Dus hier in uw geval, als er een mede-eigenaar (broer) is moet die ook tekenen, en zeker ook de huurders. Een kontrakt die na een akkoord verandert wordt moet jij niet aanvaarden of tekenen, want dat is "vervalsing " van de eigenaar zijn kant. Daarbij is inderdaad juist dat een niet ondertekend contract niet zal geregistreerd worden.
Indien er twee partijen zijn MOET het huurcontract in 3-voud aangeboden worden ter registratie ( één exemplaar voor de dienst), mocht er een tweede mede-eigenaar zijn moet die ook vermeld staan op het contract én mede-ondertekenen, zouden dan 4 exemplaren moeten gemaakt worden. De registratie moet door de verhuurder gebeuren binnen de TWEE MAAND na het afsluiten van de overeenkomst! Indien niet : kan de verhuurder een boete krijgen én geldt sinds 1 juli 2007 een regel dat de huurder op elk moment , zonder opzegging en zonder vergoeding de woonst kan verlaten.
Besluit: De verhuurder kan geen kant uit zonder uw toestemming en handtekening onder elk exemplaar van het huurcontract.
Marcel, 2010-06-16
( 0 )

Wij tekenen elk een kontrakt waar het niet in staat ( geen huisdieren ) dan komt hij binnen terwijl ze de ramen aan het plaatsen zijn en dan zegt hij geen huisdieren en komt er dan mee af met ons exemplaar die hij geristreerd heeft en hij heeft er gewoonweg in bijzondere voorwaarden waar niets opstond bij geschreven geen huisdieren . en het beste is nog wij krijgen een exemplaar waar we nog niet onze handtekening gezet hebben en hij zegt ik heb het nu veranderd ik was het vergeten van geen huisdieren en nu wil ik het niet tekenen en is er boel natuurlijk . en hij zegt jij kan het toch niet bewijzen dat ik dat daar achteraf opgeschreven heb . hoe kon hij het exemplaar waar ik en mijn vriendin geen handtekening op gezet hebben toch registreren . nu staan wij daar wel met een exemplaar die we niet ondertekend hebben .
en ik wil niet voor mijne kop het ondertekenen . is het niet zo dat alles getypt moet zijn in een contrakt en niet ergens bij bijzondere voorwaarden iets bij schrijven in balpen . ik wil natuurlijk verhuizen na dat hij dat gedaan heeft maar hij dreigt met contrakt breuk . en zegt hij ik heb het niet alleen op jullie kontrakt bij geschreven maar ook op dat van ik en mijn broer . en inderdaad het is zijn woord tegen het onze natuurlijk he , dat denk ik toch .

mvg
Keuken-piet, 2010-06-17
( 0 )

Hallo Marcel,
Geen zorgen maken , u bent voor 100% in orde en de verhuurder kan geen kant uit! Bij contracten tellen geen woorden, enkel en alleen het geschrevene en ondertekende hebben waarde. Als u een kopij heeft , niet ondertekend door ALLE partijen, van het contract zal het zeker niet geregistreerd zijn , dus ongeldig! Bij registratie zet het bureel er een stempel en handtekening onder met ... bladzijden , en ... bijlagen, enz.
Bijgevolg een door uzelf niet ondertekend contract kan nooit geregistreerd worden! En een niet geregistreerd contract is niet rechtsgeldig, daar kan de verhuurder niets mee aanvangen, spreekt alleen in het voordeel van de huurder .
groetjes, T.
Marcel, 2010-06-17
( 0 )

Maar hij heeft het geregistreerd want er staat een stempel op van registratie , tis dat ik raar vind dat hij het heeft kunnen registreren . een vriend van mij zei ook hij kan het niet registreren om dat we het niet ondertekent hadden . dat vind ik raar hij komt dus met onze kopij geregistreerd en wij hebben het nog niet ondertekend onze kopij . hij heeft het slim gezien he . maar mijn probeem is gewoon dat hij het erbij geschreven heeft nu hij gezien heeft dat wij een huisdier hebben . het is zo'n standaard kontrakt van test aankoop waar er niets instaat van huisdieren maar er staat in het kontrakt een clausule van bijzondere voorwaarden en een .............. lijn erbij en daarbij heeft hij nu geschreven geen huisdieren . als ik zou kunnen zou ik het contrakt eens tonen . normaal gezien staat het toch in het contrakt in getypte letters geen huis dieren toegelaten . in mijn vorige woonst stond er ook geen clausule over huisdieren in het huur
contrakt en zij hebben dat er ook niet bij geschreven van geen huisdieren .hij moest maar een kontrakt op gemaakt hebben met een clausule van geen huisdieren he .
hij dreigt natuurlijk met het vredegerecht natuurlijk .

mvg

mvg
Keuken-piet, 2010-06-17
( 0 )

Hallo,
Een contract dat niet door beide partijen ondertekend is kan niet geregistreerd worden. Neem eens een kijkje bij de offici√ęle site" .be "... of in een zoekmachine ingeven " registratie huurcontract " dan komt u terecht bij Portaal Belgium.be, daar staan alle wettelijke zaken in verband met registratie. Ik zou hem maar laten naar de Vrederechter stappen, dan zal aan het licht komen of hij "schriftvervalsing" gedaan heeft of iets anders onwettig! Ge kunt ook naar het registratiekantoor gaan en het contract voorleggen en navragen wat er mis gelopen is. Ook mag na registratie (mocht die ten onrechte toch gebeurd zijn) geen veranderingen meer aangebracht worden. In elk geval is deze eventuele registratie onwettig omdat ze niet aan de wettelijke vereisten voldoet.
Groetjes, T.
Marcel, 2010-06-17
( 0 )

Het beste is eigenlijk af wachten tot hij naar de vrederechter gaat .
Nu de ene eigenaar ( de broer ) had ook al komen zeggen dat hij een aangetekende brief ging sturen ivm met het niet houden van huisdieren en al hun zever .
Tis gewoon dat we het beu zijn en we wonen er nog maar van in april dit jaar .
We hebben al naar een huis gaan kijken waar de eigenaar het wel toe laat met 1 huisdier , zelfs een hond . Maar er zijn nog mensen die gaan kijken en we moeten tegen woensdag iets laten weten maar ja we zitten hier nog vast he . als hij gelijk krijgt word het contrakt breuk en moeten we schade vergoeding betalen he .
hadden we het geweten , dan keek ik nog even verder maar ja het was ideaal voor mijn vriendin ze is op haar werk op 5 minuten te voet .
ik dank u voor het andwoorden op mijn verhaal .

mvg marcel
Lermyte christine, 2010-07-15
( 0 )

In november 2009 ondertekenden wij een "koopovereenkomst"met een immobilienkantoor tot de aankoop van een appartement . In maart werd de akte verleden en kregen wij voor het eerst inzage van de basisakte van de volledige appartementsblok ( 24 app)Daarin staat dat huisdieren worden gedoogd,maar dat dit door de jaarlijkse vergadering van ALLE eigenaars steeds kan ingetrokken worden . En zo is het ook geschied . In januari 2010, dus voor het verlijden van onze aankoopakte, besliste de algemene vergadering van eigenaars dat er voortaan geen huisdieren meer worden toegelaten . Eigenaars en huurders welke momenteel wel een huisdier hebben mogen deze blijven behouden, maar ..... na het overlijden van hun troeteldiertje geen enkel huisdier meer mogen houden !!!!
Kan een meerderheid van eigenaars dit zomaar beslissen ? Niet alleen wij, maar ook enkele hoogbejaarde medebewoners zijn er het hart van in . Sommige bewoners, al dan niet huurder of eigenaar, hebben enkel hun huisdier als gezelschap .
Gelet op het feit dat ik als nieuwe eigenaar van een appartement in 2011 het verslag van de vorige vergadering (met het verbod op houden van huisdieren) zou moeten goedkeuren stoot mij tegen de borst . Ik ga dit dus niet doen, doch wens mij degelijke te documenteren in de materie terzake . Art.8.1 van het verdrag tot bescherming van de rechten van de mens EN art. 10.1 van de Coventie van de rechten van de mens lijken me een zeer goede basis om mijn verzet op te baseren . Ideaal zou zijn mocht er terzake ook "rechtspraak" kunnen aangehaald worden . Vonnissen van Vrederechters enz.... Ik zou het op prijs stellen mocht ik terzake van uwentwege nog wat extra info kunnen bekomen . Het forum heeft me alsvast reeds een goede basis bezorgd .

mvg

Chrisje
Keuken-piet, 2010-07-16
( 0 )

Hallo,

Is wel een zeer uitzonderlijke situatie hé ? Niemand kan u verplichten de besluiten van een vorige Algemene vergadering, waar u niet aanwezig was, te ondertekenen. U heeft dit niet meebeslist, dus bent u niet gebonden.
Er zullen zeer waarschijnlijk wel reeds uitspraken zijn , in vergelijkbare situaties. U kunt natuurlijk rechtstreeks bij een Advocaat binnenstappen. Maar denk dat u het beter laat tot een "conflict" komen. Dus u gewoon niets van alle gedoe aantrekken, niet tekenen, en uw goesting doen! Gevolg zal zeer waarschijnlijk zijn dat een vrederechter de knoop moet doorhakken. Vredegrecht is gratis en u kunt zichzelf verdedigen. Geeft deze uitspraak u geen voldoening, dan is er nog steeds de mogelijkheid van een procedure.
Groetjes,
T.
Cathy, 2010-07-18
( 0 )

Mijn partner en zijn ex-vrouw hebben samen een paar woningen in de verhuur, zij regelt de verhuur en hij het onderhoud van de panden. Twee maanden geleden tijdens werkzaamheden vroeg hij aan de bewoners van een van deze woningen of ze geen huisdieren hadden. Hun reactie hierop was dat ze hun hond bij haar ouders hadden ondergebracht omdat huisdieren niet waren toegestaan volgens het huurcontract en verhuurder. Mijn vriend heeft dit afgedaan als onzin en meteen toestemming gegeven om het hondje op te halen. Omdat het hondje niet meer kon wennen en gelukkig was bij de ouders hebben ze het weer teruggebracht. Vervolgens zijn ze naar het asiel gegaan en hebben een katje gehaald. Vorige week is er een brief gekomen van de ''ex'' waarin ze mijn partner tot overmorgen de tijd geeft de bewoners mee te delen dat ze de kat moeten wegdoen en dat ze bij weigering het huis worden uitgezet. Zelfs de reactie van mijn partner dat de vorige bewoner (eigen zoon en vriendin) een konijn in de kamer had lopen (drie jaar lang) en ''ex'' zelf haar hond daar onderbracht bij vakanties e.d. heeft hier geen verandering in gebracht. Omdat we niet mee willen werken met deze machtswellusteling ben ik erg blij dat ik deze website heb gevonden. We zullen de huurders hier ook over informeren.
Keuken-piet, 2010-07-19
( 0 )

Een verhuurder kan niemand uitzetten om welke reden dan ook.Enkel een vrederechter kan een uitspraak doen én uitzetten moet en kan enkel door een gerechtsdeurwaarder.
Dus gewoon laten doen.... zij kan niets doen, en daarenboven is uw vriend nog mede-eigenaar volgens ik begrijp, zodus heeft hij ook beslissingsrecht.
Gudrin, 2010-07-26
( 0 )

Allereerst wil ik benadrukken dat ik zelf een hondje heb en ook de mening toegedaan ben dat dergelijke clausules in een contract een fameuse inbreuk betekenen op de privacy. Ik heb vele jaren geleden zelfs dezelfde argumenten aangehaald om mijn hondje te houden en inderdaad nooit enige vervolging gehad. Ik was echter wel eigenaar en het was de algemene vergadering die dat beslist had in het huishoudelijk reglement van de appartementsblok. Ondertussen blijkt dat ze hierop teruggekomen zijn.

Ik heb echter toch een donker vermoeden dat een en ander niet zo simpel is bij de vrederechter. Wanneer twee partijen een contract tekenen waarbij huisdieren verboden worden dan betekenen de beide handtekeningen dat beide partijen het hierover eens zijn en dan dient die overeenkomst nageleefd te worden. Ik kan ook begrijpen dat een huisbaas ook inspraak wenst over het gebruik van zijn eigendom. Maar waar ligt de grens?? Natuurlijk zouden contracten met onwettelijke clausules niet rechtsgeldig mogen zijn, maar het is en blijft een netelige affaire.

Keuken-piet, 2010-07-26
( 0 )

Hallo
Keuken-piet, 2010-07-26
( 0 )

Hallo,
Het is en blijft inderdaad een dubbeltje op zijn kant, maar het blijft een inmenging in het privé-leven en beperking van het gebruik van het gehuurde goed . Als één persoon een woonst huurt, die krijgt later een relatie, mag die dan komen inwonen? Wat als er kinderen komen ? Geen enkel verhuurder "durft" te zetten dat kinderen niet toegelaten zijn. Inderdaad enkel een vrederechter is bevoegd om in dergelijke zaken een "vreede" tussen beide partijen te verkrijgen. Of in het slechtste geval een uitspraak te doen.
Elle, 2010-11-23
( 0 )

Beste,
Ik was je artikel eens aan het doorlezen!
Waar ik al veel uit kan halen,
Echter heb ik nog enkele vragen.
Toen we gingen huren hebben we eerst gevraagd of hij tegen honden was.
Twijfelachtig Ja Nee liever niet,
Tot dat we het contract gingen tekenen stond er in geen honden.
We hebben het nog eens aangekaart maar hij blijft twijfelachtig.
Toen hebben we besloten om een kat te kopen,
En hij heeft ze al gezien en zegt er niets van en doet er ook niet moeilijk over.

Maar nu willen we eigenlijk er ook een hond bij,
Hij heeft liever van niet en het staat ook in het contract geen honden,
Alleen onze buurman die bij dezelfde huurbaas huurt heeft wel een hond.
Nu hebben wij er een gekocht omdat de buurman zij hij kan jullie niets maken want ik heb er ook een.
Nu is mijn vraag kan hij ons die hond verbieden of iets maken.
Ondanks dat de buurman er ook een heeft.

Alvast bedabkt Elle
Keuken-piet, 2010-11-23
( 0 )

Hallo,
Zoals reeds gezegd kan een verhuurder niet verbieden om huisdieren, planten, kinderen, enz... te hebben. Bij overlast dient hij de Politie te verwittigen die "eventueel" de nodige vaststellingen kan doen , enz.......
Kontraktbreuk is het zeker niet: een verhuurder mag geen zaken opnemen in het kontrakt die onwettig of discriminerend zijn ! En hier is het zeker het geval, de buurman mag een hond en jij niet ! Is pure discriminatie.
Dus zoals ik steeds zeg: gewoon doen ! Wil hij moeilijk doen OK, dan moet hij maar de nodige wettelijke stappen ondernemen.
Groetjes,
Toine
Marcel, 2010-11-27
( 0 )

Het is nu ondertussen van in juni dat ik hier nog op het forum ben geweest .
ik en mijn vriendin zijn ondertussen al verhuist uit het apartement in ieper .
en we dachten nu zijn we tenminste af van die eigenaars , maar niks is minder waar .
hij valt men vriendin altijd lastig met te bellen en aan haar werk te staan .
hij heeft zelfs al bij ons aan onze woning gestaan op een avond .
maar hij had pech dat ik de deur opendeed die anazolaar van een van de vorige eigenaars stond plots aan de deur waar we nu wonen , toen ik open deed had hij toch maar een rare blik toen ik vroeg hoe weet jij dat we hier nu wonen en dat hij wel moest stoppen met lastig te doen van het een kwam het ander en kwamen er woorden van .
toen zei die anozelaar ik ga klacht indienen bij de politie terwijl hij mij komt lastig vallen aan een mijne prive .
ik zou toch nog eens willen hebben over het niet tekenen van huurkontrakten .
hij dreigd er nog altijd mee dat het wel in orde is , wij hebben toen indertijd een paar maanden geleden 2 exemplaren getekend 1 voor hem en een voor de mede eigenaar ( zijn broer ). ons exemplaar ging hij opmaken en er mee binnen komen bij ons in het apartement dat heeft hij ook gedaan maar nadat ik zag dat hij bij bijzondere voorwaarden er bij geschreven had geen huisdieren en nog het een en ander heb ik ons exemplaar niet meer willen tekenen en mijn vriendin ook niet en het was al geregistreerd het exemplaar van ons . natuurlijk heeft hij die veranderingen ook aangebracht op de exemplaren van hij en zijn broer die wij al getekend hadden .
de ene zegt het is niet wettelijk al heb je 10 mede eigenaars en heb je al 9 exemplaren getekend en 1 niet dan nog blijft het ongeldig het huurkontrakt .
graag een reactie ik weet het het is een hele boterham he .

met dank en vriendelijke groeten .
Keuken-piet, 2010-11-28
( 0 )

Hallo Marcel,
Volgens ik begrijp zouden er na de registratie veranderingen aangebracht zijn aan het kontrakt ? Dat is schriftvervalsing en zwaar strafbaar. Ten tweede kontrakt in drievoud opgemaakt: één voor de huisbaas, één voor zijn broer en één voor de huurder ... welk exemplaar ligt dan bij de registratie ?
Ik denk dat het één vuil potje is .... en laat hem dan a.u.b. zo vlug mogelijk naar de politie gaan ..... als de wetsdienaars bij u langskomen kunt u dan klacht indienen wegens "stalking" en schending van jullie "privacy". Maak er u absoluut geen zorgen over, laat hem maar doen jullie staan recht in de schoenen.
groetjes,
T.
Mirella, 2010-12-10
( 0 )

Hallo,

Ik had toch ook enkele vraagjes na het lezen van al deze berichten. Wij hebben ook net een contract getekend waarop staat dat er geen huisdieren mogen, maar ze gaat wel akkoord met vissen of een kat.. Nu hadden wij er al naar uitgekeken om een jonge pup in huis te nemen..(we zijn altijd dieren gewend geweest, maar nu woonden we een jaar bij mijn schoonouders) Ik persoonlijk vind dat een kat veel meer kan kapot maken dan een hond.. een hond die laat je nog uit! Nu is eht probleem ook dat de huisbazin, de dochter is van een klant van mij waar ik bij werk.. dus weet ik ook niet precies wat ik moet doen...
Grtjs
Mirella
Keuken-piet, 2010-12-11
( 0 )

Hallo,
Natuurlijk persoonlijke relaties staan los van een huurcontract ! Zijn het nu beroeps en/of vrienden-relaties, klanten of werknemers of werkgevers, deze zaken staan los van een huurcontract.
Natuurlijk verbieden de verhuurders het houden van "bepaalde" huisdieren uit onwetendheid. Vissen mag... maar wat als het aquarium barst en een paar honderd liter in de woonst en eventueel onderliggende stroomt? Hier hetzelfde als in alle andere gevallen: u voldoet huishuur om het volle gebruik te hebben van het gehuurde goed : en de staat van bevinding bij het intrekken is een bewijs hoe later het gehuurde zal moeten verlaten worden! Zou er schade zijn dan moet u er toch voor opdraaien, doet er niet toe of die schade door een hond of kat, door een vis , een toevallige bezoeker of uzelf veroorzaakt is.
Maar nogmaals die "persoonlijke" banden zijn natuurlijk niet wettelijk geregeld, daar moet uzelf over oordelen en beslissen. Maar ik dacht dat "bekenden" eerder iets door de vingers zouden zien !
Groetjes,
T.
Mirella, 2010-12-12
( 0 )

Hallo
Bedankt voor uw informatie. Wij hebben inmiddels wel de hond.. die komt enkel na het verhuis. Ik denk.. zolang dat de hond geen overlast bezorgd bij de buren (blaffen, janken...) dat het toch geen probleem moet zijn.. Dat zou dus hetzelfde zijn als je inderdaad een baby hebt.. die huilen ook! Wij willen onze pup goed leren wat wel en niet mag, maar ik vind het heel spijtig 'ze weet van haar ouders dat ik ee dierenvriend ben' dat opeens een hond niet mag!
Het enige wat ik spijtig zou vinden dat ik niet meer mag werken bij haar ouders als het uit komt...
Het gehuurde is het enige wat van haar is, de andere niet.. dus veronder stel ik dat ze het niet kan te weten komen zolang er geen klachten zijn..
groetjes
mirella
Keuken-piet, 2010-12-13
( +1 )

Hallo,
Privé en zaken zijn en moeten gescheiden blijven ! Niemand kan je ontslaan omdat je in je privé een hond zou hebben . Wees gerust ik elk geval : huurgeschil en/of werkgeschil is het een rechter die moet beslissen.
Als er "zouden" klachten zijn ..... moeten de klagers zich toch wenden tot de Politie die de nodige vaststellingen moeten doen , een PV opmaken en die doorgeven aan een procureur die beslist of er gevolg zal aan gegeven worden of niet .... in het slechtste geval komt de zaak voor een rechter ! Dus wees maar gerust ............

groetjes,
T.
Natascha, 2011-03-04
( 0 )

Hallo
Ik woon in een huurappartement. Toen ik hier kwam wonen vroeg de huisbaas naar huisdieren. Ik sprak van enkele knaagdieren in een kooi. Eigenlijk ging het om meerder ratten en 2 gerbils. Er waren erschillende appartementen vrij en de mooiste hebben we bezichtigd. Uiteindelijk kregen we de toestemming om met onze knaagdieren in het appartement te komen wonen. Maar in het contract staat dat er geen huisdieren zijn toegestaan.
Toen de ratjes en gerbils er niet meer waren hebben we een hond uit het asiel genomen.
We waren weinig thuis en de hond had verlatingsangst, dus er was overlast voor de buren.
We hebben de hond dus terug naar hetasiel gebracht. We hebben nu 1 muis, 1 poes en een paar vissen.
De huisbaas weet waarschnlijk wel van de poes, want die zit voor de raam en toen we met een schotelantenne bezigwaren op ons balkon kregen we telefoon van de huisbaas dat er geen schotel mag geplaats worden. De huisbaas woont 100 km verder en toch waren we nog geen 5 minuten me die schotelantenne bezig toen ze belde.
Alles word doorgebeld naar haar.
De consierge hier in het gebeuw had ook een hond, die voor overlast zorgde maar daar klaagde niemand over bij de huisbaas.
Ik had veel las van de bovenburen en heb daar eens politie voor gebeld en toen werd ik bedreigt door de consierge omdat de politie niet hoeft te komen in dit gebouw.
Iedereen klaagde erover maar niemand mocht iets doen. Het was altjd zware ruzies, ik dacht soms dat die ouders elkaar aan het afslachten waren en die kinderen werden mishandeld enzo.
Gelukkig zijn die nu verhuisd.
Daarna kwam er een alleenstaande moeder wonen met haar kindjes en hondje.
Toen onze hond weg moest wees de huisbaas me er nog eens op dat die ander wel honden mogen hebben.
Toen vertelde de huisbaas me dat die clausule misschien niet staat in hun contract.
Ze zei duidelijk 'msschien'
Nu de bovenbuurvrouw die na ons is komen wonen met het hondje, heeft het hondje niet meer, die is bij haar ex-man, omdat ze te weinig thuis is.
En de hond van de consierge is onlangs overleden.
Nu zijn er geen ander honden meer, nog wel een kat, ook bij de consierge, en de wil nog een kat, al heeft ze me gezegd dat ze nu ook geen huisdieren meer mag houden.
Ik ben een echt dierenmens, en ben doodongelukkig zonder. Mijn kinderen hebben ook een groot hart voor dieren en mijn vriend is een echt hondenmens.
2 zonen van me zijn autistisch en zijn super met honden.
Het is ook vaak wetenschappelijk bewezne dat honden heel goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen met autisme.
We zijn op zoek gegaan naar een autismegeleidehond, maar dat is in Belgi√ę niet te krijgen. We kunnen wel een hulphond op maat laten opleiden maar dat zou ons 16000‚ā¨‚ā¨ kosten. Dat hebben we niet. En dan zouden we nog 3 jaar moetn wachten voor we een hond hebben.
Nu het beste alternatief is dus een sociale hond adopteren.
Maar van zodra we een voet binnenzetten in ons appartement met een hond, weet de huisbaas het al.
Mijn voorkeur gaat vanwege het autsme natuurlijk naar een hulphond, en dat kan niet geweigerd worden. Maar niemand komt er financieel mee tussen. De drang naar een hond is op dit moment zeer groot, zowel bij mij als mijn vriend. Wij zin allebei voorstander van staffords, Franse Buldoggjes, rottweiler en dat type stoerder honden. Maar we zijn wel bereid om nu een maltezer of zo in hus te nemen, als we daarmee een hondje zouden kunnen hebben, waar de kids mee kunnen knuffelen en spelen, en waarmee we wandelingen kunnen doen.
Ik zou zo graag terug een hond uit het asiel halen, maar ben bang dat als hij/zij wat blaft dat we weer dreigbrieven van de husbaas gaan krijgen.
Kelly, 2011-04-26
( 0 )

Hoi hoi ik ben blij dat ik deze pagina heb gevonden ik woon namelijk sinds een maand samen en mn vriend nu ex wil opeens dat ik wegga met mn 2 kids en 2 hondjes morge ga ik kijken voor een appartement er staat op de site van vastgoed 03 niet bij dat er geen huisdieren in mogen kan ik dat aankaarten als ik morgen ga kijken en t vraag ik hoop op een reaktie groetjes kelly
Kelly, 2011-04-26
( 0 )

Hoi hoi ik ben blij dat ik deze pagina heb gevonden ik woon namelijk sinds een maand samen en mn vriend nu ex wil opeens dat ik wegga met mn 2 kids en 2 hondjes morge ga ik kijken voor een appartement er staat op de site van vastgoed 03 niet bij dat er geen huisdieren in mogen kan ik dat aankaarten als ik morgen ga kijken en t vraag ik hoop op een reaktie groetjes kelly
Keuken-piet, 2011-04-26
( 0 )

Hallo Kelly,
Ik zou aanraden om er niet over te spreken ! Als er geen verbod in het contract staat is het toegelaten , zelfs indien er iets zou instaan ... dat je geen kinderen of honden moogt houden, kunnen ze het wettelijk niet verbieden ! Als u als elleenstaande moeder iets huurt is het niet uitgesloten en ook niet verboden om later een partner te nemen toch ? Spreken is zilver , maar zwijgen is goud !
Ingrid, 2011-05-02
( 0 )

Geachte,

Wij zitten met een groot probleem ivm hond in een huurhuis...
Kan ik u soms contacteren?
Evelyne, 2011-06-10
( 0 )

Hoi,
ik heb vandaag reeds een aangetekend schrijven ontvangen van mijn huisbaas. in deze brief melde hij mij dat ik het huurcontract niet naleef omdat er een verbod in staat van het houden van huisdieren. ik krijg 1 maand de tijd om mijn 2 kattjes weg te doen of hij gaat over tot een opzegging van het huurcontract. ik krijg het echter niet over mijn hart om mijn beestjes weg te doen!!!! kan hij mij zomaar de deur uitwijzen? indien hij verder stappen onderneemt naar het gerecht hoe gebeurd dit dan met de kosten en hoe zal een rechter reageren? met vriendelijke groeten evelyne
Magali, 2011-08-26
( 0 )

Hoi Piet,

mijn huisbaas wist dat ik katten had (wel niet hoeveel, zijn er 4) en kreeg jl dit schrijven:

Subject: Houden van dieren en afspraak

Magali,Ik krijg van de beheerraad weer klachten over jou dieren op het appartement.

Blijkbaar heb jij nu geen honden meer, maar een drietal katten die de nodige geurhinder en overlast veroorzaken.Aangezien dat de klachten blijven aanhouden, ben ik genoodzaakt om jou het houden van dieren te verbieden. Ik verwijs hierbij ook naar mijn vorig schrijven (zie hieronder).

Ik plan dan ook op 10/09 langs te komen om de staat van het appartement te zien en jou hierover te spreken.Kan jij mij dit bevestigen.

Met vriendelijke groeten,Bxxx Bxxxxxxxxx--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Op 18-feb-11, om 21:04 heeft bxxx bxxxxxxxx het volgende geschreven:Beste Magali,

In het reglement van inwendige orde staat onder meer het volgende betreffende het houden van huisdieren:

4.5. Huisdieren
4.5.1.
De eigenaar van het dier moet de nodige zorg besteden zodanig dat de mede-eigenaars geen last
van het dier ondervinden. Huisdieren mogen het gebouw, de gangen, de bergingen en het terrein niet
bevuilen. Zij dienen op deze plaatsen aangelijnd te worden.

4.5.2.
Indien nochtans een dier een oorzaak is van enige storing, mag de algemene vergadering bij eenvoudige
meerderheid van stemmen bevelen de toelating voor het huisvesten van een dier in te trekken.

Zo ben je op de hoogte.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ik vermoed van wie de klacht komt, nl buurvrouw hiernaast, klaagde over het feit dat ze last had van mijn sigaretten. Ik rook sinds een jaar enkel nog buiten op terras voor de lieve vrede. Ben wel telkens goed genoeg om haar pc problemen op te lossen.

Ik ben nogal een kuisfreak en het feit dat geurhinder aangehaald word doet me pijn. Eveneens de staat vh app. Ik heb hier al zoveel gerepareerd, wat eigenlijk voor de verhuurder is...

Soit, mijn vraag: moet in mijn geval klacht bij de politie worden neergelegd ivm vaststelling, en door wie? Verhuurder, beheerraad of Buurvrouw?

Dit was mijn antwoord naar mijn huisbaas:

Op 20 augustus 2011 12:52 schreef Magali het volgende:

Beste Bxxx,

steeds welkom. Geurhinder? lijkt me sterk. Het probleem zal zijn dat een van de katten graag bij de buurvrouw op terras sprong, heeft daar 1x overgegeven, dit heb ik zelf opgeruimd. Ze kunnen niet meer bij de buren, dit is inmiddels mooi esthetisch verholpen.


Bij deze laat ik U ook weten dat ik me heb ingeschreven voor een sociale huurwoning, aangezien ik arbeidsongeschikt ben wegens mijn reuma, en het appartement te duur is geworden naar verhouding van inkomsten. vind het spijtig hier weg te moeten, maar dan ben ik tenminste van de heksenjacht af. Ben genoeg beledigd geweest hier.Ik verwacht U 10/9, graag nog een uur bevestiging want op zaterdag heb ik een drukke planning. Zou het liever op een weekdag hebben eerlijk gezegd.

Met vriendelijke groeten,


Magali


ps vorige zomer had de buurvrouw een vuilniszak met vis resten op haar terras achtergelaten en vertrok naar zee voor 2 weken, wat enorme stank veroorzaakte en vliegen. Heb hier nooit over geklaagd. Lijkt me uitlokking niet? ;-)

Bart, 2011-08-30
( +1 )

Beste
en hoe zit dat als je via immo huurt ? en ze zegge op voorhand geen huisdieren ?
en is een loonfiche vragen wel wettelijk ? wa kan ik daar aan doen
Nancy, 2012-01-12
( +1 )

Beste piet

zou het mogelijk zijn om op de vraag van Bart, 2011-08-30 te antwoorden , wantr ikzelf zit ook met deze vraag.

m.v.g
Igor, 2012-02-15
( 0 )

Beste Toin,

bedankt voor deze leerrijke informatie
Mijn vrouw en ik zijn een huis aan het bouwen en momenteel huren wij nog een appartement.
In het contract staat uitdrukkelijk geschreven, bij ondervinding van huisdieren, wordt het contract onmiddelijk teniet gesteld en verplichten zij ons te gaan verhuizen...

Met hetgeen ik dus lees, is dit larie en apekool en heeft hij geen poot om op te staan.
nu binnen een goed half jaar gaan wij sowieso verhuizen, dus eigenlijk heeft het niet veel belang meer.
Toch wou ik dit even bevestigd hebben.

Mvg,
Igor
Cindy, 2012-03-20
( 0 )

Hey,wij zijn hier 4 jaar geleden komen wonen in een huisje(huurhuisje)
de huisbazin had gezegt 1 hondje mag hier ook wonen,maar een kleintje,nu hebben wij een grote hond bijgekocht,terwijl wij weten dat het niet mag,kan ze daar voor verder gaan???
Kersepitje, 2012-03-21
( 0 )

Hey iedereen,

Amai wat ik hierop allemaal lees, blijkbaar ben ik dus echt wel niet alleen met mn miserie wat huren en huisdieren betreft.
Ik ben verwikkeld in een proces met mn huisbaas maar dat heeft voornamelijk te maken met werken die moeten uitgevoerd worden en niet gedaan worden. Nu zijn we ongeveer 1.5 jaar verder en het proces is nog niet afgelopen. Ik heb ong. een 6 maanden geleden mn uitsprak gekregen waarin de vrederechter me gelijk gaf en ik een schadevergoeding moet krijgen. Natuurlijk was mn huisbaas daar niet mee akkoord en heeft hij beroep aangetekend. Daarmee dat dit proces nu nog niet afgelopen was. Nu om op die huisdieren terug te keren, in mijn contract staat er dat ik geen huisdieren mag hebben en toen ik mn contract wou tekenen zei ik wel tegen mn huisbaas dat ik een kat had en als die kat niet mee mocht ik het huis niet ging huren. Zijn reactie daarop was, zolang het geen hond is, geen probleem want katten gaan geen grote schade toebrengen dus ok, ik heb het contract getekend maar heb natuurlijk niets op papier dat ik toelating heb voor mn kat(ten). Ik verhuisde met mn kat naar mn huurhuisje. Vorig jaar heb ik dan een tweede katje bijgekocht wat geen probleem was want het was geen hond en ik heb daar nooit commentaar op gekregen als mn huisbaas hier langskwam. Nu een paar weken geleden heb ik het stad gevraagd om langs te komen in mn huurhuis om al mn gebreken aan het huis te laten constateren en mn huisbaas is hiervan ook door de stad (dienst huisvestiging) op de hoogte gebracht en nu is mn huisbaas eigenlijk woest. Ook weer een paar weken geleden is hij bij mij thuis geweest, samen met het stad voor die gebreken samen te overlopen en plots moeten mn katten weg van hem. Hij is gewoon kwaad omdat ik de stad hiervan op de hoogte heb gebracht en wil alles doen om me te kloten. In die brief van zijn advocaat staat nu dat mn huis stinkt naar de urine en de kattenbak (wat absoluut!!!) geen waar is en dat ik mn katten ergens anders moet onderbrengen. Hij wil me dus afnemen wat me lief is! Ook heeft hij foto's genomen van de kattenbak, van mn katten en hun eetplaats, echt triestig hoor!
Zoals jullie zien heb ik dus al oproeping tot verzoening gedaan bij de vrederechter, dan gedagvaard geweest voor het vredegerecht waar ik gelijk kreeg en nu komt mn zaak weer voor bij eerste aanleg.
Tips, do's or not to do's? Soortgelijke verhalen? Laat het me gerust weten.

Groetjes
Brenda, 2012-03-22
( 0 )

Ik heb niet alle andere reacties gelezen omdat ik niet direct zoveel tijd heb, maar er stond ergens in het artikel dat je ook geen mensen weigert omdat ze kinderen hebben. mijn stiefdochter heeft nochtans dit wel voorgehad dat zij een huurwoning niet kon huren omdat zij kinderen heeft.
Suzy, 2012-03-22
( 0 )

Hallo ik heb vragen in verband met een huurcontrackt
wij wonen hier al van januari 2011 en hebben nog steeds geen contract op de naam van de huidige eigenares... is dat wettelijk? wij betalen momenteel ook 540‚ā¨ en hebben op het contract staan 500‚ā¨ is dat dan wel wettelijk dat zij dat zomaar heeft opgeslagen zonder dat het contract is aangepast?
Groeten Suzy & Johan
Claire, 2012-03-24
( +1 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( +1 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( -1 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( 0 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( 0 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( 0 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( 0 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( -1 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( -1 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( -1 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Claire, 2012-03-24
( 0 )

Ik ben zo content met dit artikel!Ik ben al twee weken op zoek naar een huis,8 op de 10 keer zijn geen dieren toegelaten!Pure discriminatie,ik geraak de moed kwijt,zeker is dat ik mijn 3 poezen NIET wil wegdoen!Mensen hebben mij al aangeraden te liegen,maar dit ligt niet in mijn aard.Door jou artikel is de motivatie er wel,mijn poezen zijn mij heeel dierbaar.
Bedankt
claire
Carla, 2012-04-26
( 0 )

Ik ben zeer blij dit artikel gelezen te hebben wij zijn op zoek naar en woning en overal bots je op hetzelfde geen huisdieren toegelaten dus dan kan ik gerust verder zoeken zonder daar nog op te letten super ok ik begrijp sommige huisbazen die slechte ervaring hebben gehad mss maar het is niet omdat sommige niet hygenisch zijn dat iedereen dat is ik heb ook en klein hondje en 2 poezen maar met de dagelijkse poetsbeurt merk je niks dus ik ben blij dit gelzen te hebben
Simon, 2012-04-26
( 0 )

Ben heel blij met die info die hier staat en ik heb een vraag...
in het huurcontract staat dat ik geen huisdieren mag hebben;zo ja, dan kan de huur met minstens 75 euro verhoogd worden....kan dat zomaar?en mag men dat zo in een huurcontract zetten?
alvast bedankt
grtz
Elisabeth, 2012-04-27
( +1 )

Ik heb in 2008 een appartement gekocht ,toen ik het voorschot betaalt vertelde de beheerder dat er geen huisdieren toegelaten warenkan ge wel indenken hoe ik mij voelde.voor het kort te maken kwam het uiteindelijk tot betalen van een vergoeding van 75 e per hond ik heb twee j russels is 150 e per jaar . in 2010 heb ik op de vergadering een hestemmig gevraagt tegen de betaling voor honden en hadden de meeste stemmentegen het betalen dus betalen was gedaan maar nu zijn er wel honden bij gekomen zonder betalen .nu vraag ikmijn geld terug de beheerder zegt nee geen geld terug hoe kan ik dat terug eisen.
Wendy, 2012-04-27
( 0 )

Hey,
volgens mij is het ook zo dat de huisbaas 1 keer per jaar binnen mag in het huis dat je huurt MAAR hij moet dat op voorhand schriftelijk laten weten. Staat hij zonder verwittiging voor je duur moet je hem niet binnenlaten. Verwittigt hij dan wel maar dan heb je aan datum en kan je je dieren ff ergens anders steken
Igor, 2012-05-03
( 0 )

Elisabeth,

voor een eigendom, mag men dat zelf niet eisen.
Wat jij neemt in jouw appartement, is jou zaak en heeft het beheer, daar niets op te zeggen

het zou hetzelfde zijn, als je een huis koopt en de straat waarin je woont, mogen geen huisdieren lopen...komt op het zelfde neer...

nu om het geld terug te eisen, heb ik spijtig genoeg geen antwoord op
mss wel, staat het ergens vermeld op papier dat er geen huisdieren mogen komen?
Zo ja, dan kan je er weinig tegen doen
zo nee, dan kan je volgens mij dit terug eisen, desnoods via klacht

mvg,
Igor
Jeroen, 2012-05-10
( -3 )

Beste Keukenpiet,

Je vergelijkt appelen met peren, een huisdier houden en kinderen krijgen is totaal iets anders. Een baby doet bij mijn weten zijn behoefte niet op de vloer. Kan niet met zijn nagels in het behangpapier zitten, bijt geen stukken uit de deur armaturen enz... Wat stel je voor als een huisdier schade aanricht in het huurhuis? Al goed en wel ik heb ook niets tegen huisdieren en mensen die huisdieren kunnen opvoeden. Ik zou graag eens weten wat je voorsteld indien een huisdier schade aanricht in een huurhuis? De huurder heeft rechten. De verhuurder heeft weinig om op terug te vallen. Ik vind het ergens normaal de verhuurder zijn eigendom beschermd tegen mensen die naar niets kijken. De huurder die zijn huisdier goed opvoed mag daar de dupe niet van zijn.
Sonja, 2012-06-10
( +3 )

Hehe wens alle mensen veel succes met die huurbazen wist niet dat belgen zo erg tegen huisdieren waren in hun huizen als huurder betaal je toch borg voor iets zeker (( blij dat ik hier geen probleem mee heb
De meyer christine, 2012-06-12
( +1 )

beste lezers van deze site
IK persoonlijk ben ook blij deze site te hebben gevonden,daar mij de moed volledig wegebt om een appartement of studio te vinden hier in Antwerpen is een verschrikking ,net of ik in een staat ergens in Rusland ben .Overal en wie ik ook aanspreek of aanschrijf voor het huren van app.en er altijd bij vraag of een huisdier is toegestaan krijg ik het deksel tegen de neus ......het antwoord is steeds nee en nog eens nee.echt wanhopig wordt je daarvan en ik ben nu al meer dan 2maanden intens op zoek en ik geef zeker ni op daar mijn kleine viervoeter mij het meest dierbare is na mijn kinderen natuurlijk hij is zo lief geen lawaaimaker wacht trouw tot ik thuis kom van het werk zodat we samen kunnen gaan wandelen en zelfs bij mijn thuiskomst blaft hij niet alleen zijn ogen stralen en zijn staart die kwispeld en wat nog possitiever is nooit geen vuil in huis ook al is hij 8uren alleen .....wat kan je meer wensen ook als huisbaas ,als je het nooit eens toelaat hoe kan je dan weten wat kan en wat niet kan .....niet ieder dier is een lawaaimaker net zoals de mensen heb je soorten en ik mag zeggen die van me is heel sociaal opgevoed en er is nog nooit een klacht over hem binnengekomen .Maar toch krijgen we geen kans ,net of iedere huisbaas zegt dump die hond maar en kom dan huren ,ook al wordt door de wet een huisdier aanzien als lid van een familie ,en een lid van de familie kan je toch niet weigeren .Daarom hoop ik dat hier ook eens eigenaars van huizen ,app.en studios een kijkje komen nemen en zelf kunnen zie hoe zij mensen in hun privecy schenden en discrimineren en eens goed nadenken voor zij op hun aankondiging zetten "HUISDIEREN NIET TOEGELATEN "
Ik wil maar zeggen ik blijf verder zoeken tot ik iets vind waar mijn kleine vriend ook wordt toegelaten
De Meyer Christine
De witte willy, 2012-06-18
( 0 )

er zijn huisbazen en immo,s die geen dieren in huis willen en soms huizen verhuren waar presies ratten in geleeft hebben ,rechters ook weer zo iets in belgie doen die wzat ze willen benoemd voor het leven ze voelen zich oppermachtig is het geen dieren vriend heb je meschien pech en anders om ook het is hier een apenland en zal het altijd blijven ik mag een hond houden heb dat in het contrakt laten zetten ik zegde mijn huislord want dat is het tegenwoordig ik heb een hond van 65 kg dat zete ze dus in mijn contrakt absurt he maar voor de rest goede huisbaas ik heb 3 honden 2 katten en 6 kippen woon op de buitenkant van het dorp maar toch mee gemaakt geen huisdieren en hoeve dieren om boerderijtje te huren hoeveel debielen lopen er hier toch rond op de wereld
Nina, 2012-07-03
( -1 )

Ik lees hier de zotste verhalen over het houden van huisdieren in een huurhuis. Ik ben zelf verhuurder en heb eerlijk gezegd liever een huurder met een hond, dan ene met kleine kinderen. Maar ... in mijn verhuurcontracten staat wel in dat huisdieren niet toegelaten zijn. Ik knijp wel een oogje toe (en mijn huurder weet dat, hij heeft twee kleine hondjes), maar de dag dat ie daar met 2 pitbulls staat, dan ga ik toch proberen om daar een stokje voor te steken. Denk aan de buren, de geluidshinder, het gevaar.
Daan, 2012-07-10
( -3 )

Ik hou ook veel van dieren. Maar als ik in iemand anders zijn huis woon, moet je respect hebben voor de wensen van de eigenaar. In je eigen huis kan je doen wat je wil. Ik heb vroeger ook gehuurd en toen was er een hond in het appatement onder mij en die was de hele tijd aan het blaffen. Ik werd er gek van. Dat dier zat gewoon in een veel te klein huurappartement en was er niet gelukkig, daarom blafte hij de hele dag. Geef dat dier de ruimte die het verdient. Pas je woning aan, aan je dier als je zo graag een dier hebt. Toen ik mijn appartement kocht was het helemaal beschadigd door een hond. Diepe groeven gekrabt in de houten deuren. Houten balken beknabbeld. Parket opgezwollen van de pis. Dat heeft meer dan 25000 euro gekost om het allemaal te herstellen. Dus ik kan goed begrijpen waarom mensen dat niet zouden willen. Geen enkele huurwaarborg gaat zo een grote kosten kunnen dekken. Om te gaan liegen tegen mensen om toch maar je eigen wil op te dringen lijkt mij nogal een erg ego√Įstische manier van leven.
Benthe, 2012-07-14
( 0 )

Hallo! heb dit allemaal een beetje op mijn gemak zitten doorlezen, maar krijg er toch nog vragen van. Zelf woon ik nog in Nederland, en heb ik een hondje. De rest van het huis wist het pas toen ze der zagen, want geluid maakt ze enkel als het echt nodig is (met uitzondering wel bijna 2 keer per jaar!)

Ik heb de plannen om naar Belgie te verhuizen, wat word me dan aangeraden?
Een huisje te zoeken, en niets over haar te vertellen?
Of juist even goed uitzoeken, en hopen dat het ergens wel mag of is het zo gek dat het eigenlijk nergens mag (zo lijkt het uit bovenstaande verhalen).

Heel erg veel dank voor reactie alvast,
Nimi, 2012-07-17
( 0 )

Ik heb zonet mijn huurcontract doorgekregen en daar staat in vermeld dat alle huisdieren schriftelijk moeten aangevraagd worden aan de huisbaas.
Onder geen voorwaarde worden honden, reptielen of amfibie√ęn toegestaan.
Ik heb enkel geen hond, maar wil die na verloop van tijd wel terug hebben als ik dan toch weer in een huis met grote tuin woon.

Het zou leuk zijn simpelweg uit te leggen hoe belangrijk mijn dieren zijn voor mij en dus ook dat ik ze super goed verzorg (zie ontsnappingsgevaar en dergerlijke).
Maar ik vrees ervoor geen contract te tekenen als ik hierover wil praten.
Ook zit ik nadien meteen in een lastige situatie als ik ga beweren ze weg te doen en dat gewoon niet doe.

Enigste manier dat de huisbaas ooit zou weten dat deze dieren in mijn bezit zijn, is als hij/zij zou langskomen en ze zien.
Na het lezen van deze pagina zou ik dus ook opteren gewoon mijn mond te houden en te beweren geen huisdieren in mijn bezit te hebben.
Carla, 2012-08-10
( 0 )

Hallo ik en men vriend hebben ook huisje gehuurd met grote tuin aan immo bureau stond ook in contrackt geen huisdieren en als ze het te weten komen 50 per huisdier per mnd wij hebben dus en frans bulldogje en een chiuaua ik hoop ook dat wij hierdoor geen problemen krijgen ik laa tin geen geval mijn hondjes niet achter ze zijn braaf en doen helemaal niks kapot en blaffen ook bijna niet dus in principe kunnen ze mij dan geen boete geven en ook niet uitzetten vermits dit privacy is ???????
Tilduivenbond ons belang, 2012-08-13
( 0 )

Beste keukenpiet,
Ik woon in den haag in Nederland en zoekende naar antwoorden op mijn probleen kwam ik op deze site terecht. Echt Klasse. Mijn vraag is of het houden van huisdieren, die geen overlast veroorzaken op een volkstuincomplex verboden kan worden. De hoogdhobby blijft het tuinieren, maar ik heb mijn hele leven al tilduiven en die wil ik houden in een schuurtje op de volkstuin. De buren hebben en krijgen daar absoluut geen overlast van. Echter het bestuur gelast mij de duiven te verwijderen aan de hand van het reglement (niet houden van honden, katten, kippen en duiven), anders wordt ik geroyeerd als lid. (ontzetting). Kunt u mij uw door mij zeer gewaardeerde mening geven. Bij voorbaat hartelijk dank, Guus Nieuwmans (bestuurslid Ons Belang)
Christine, 2012-09-12
( 0 )

Ik heb dit huis gehuurd sinds 6 maand. Bij het aangaan van het contract werd uitdrukkelijk gezegd dat er geen huisdieren toegelaten waren (staat ook in het contract). Ik heb gevraagd of mijn kat mee mocht en het antwoord was neen. Ik heb overwogen om mijn beste vriend weg te doen, kon het niet over mijn hart krijgen en heb hem toch meegenomen. Hij is niemand tot last en doet geen schade aan het huis. Nu bedreigt mijn buurman om mij over te dragen aan de verhuurder dat ik 3 katten heb (ik heb er maar 1, maar er lopen hier ook nog 2 zwervers rond die zeker niet van mij zijn. Hijzelf heeft geen last van mijn kat maar heeft al vanaf dag 1 iets tegen mij. Als hij zijn bedreiging uitvoert en ik krijg last met de huisbaas, wat moet ik dan doen. Heb gebeld naar de verhuurdersbond en daar zeggen ze mij dat hij mij niet kan buitenzetten , maar dat ik een dwangsom kan opgelegd krijgen per dag dat ik mijn kat niet weg doe. Probleem zou zijn dat ik hier nog niet lang genoeg woon, moest ik hier al een paar jaar wonen, zou volgens de huurdersbond, dit een storm in een glas water zijn, maar doordat ik hier nog maar zo kort woon zou dit anders liggen. Klopt dit ? Ik kan echt niet zonder mijn kat. In de huurdersbond verwezen ze wel naar de nieuwe europese wetgeving dat een huisdier een deel van het gezin is, maar dat ik dan wel heel ver zou moeten gaan (wat dit wil zeggen weet ik niet). Kan u mij misschien een juist antwoord geven, in de hoop dat ik mijn dier kan houden ?
Taaner, 2012-10-14
( 0 )

Beste Christine, of je uiteindelijk je huisdier kunt houden of niet zal uiteindelijk afhangen van de uitspraak van een vrederechter. De wetgeving is hier niet volledig in en hangt dus af van de interpretatie van de rechter.
Het liegen tegenover de eigenaar doet daar natuurlijk geen goed aan. Hierdoor zal je ook niet meer op de medewerking van de egienaar kunnen rekenen als je die van doen hebt, bv. als er iets moet hersteld worden of bij het einde van het huurcontract.
Wat de huurdersbond bedoelt met "daarvoor moet je ver gaan" is dat je een proces zou moeten aanspannen bij het Europees gerechtshof, maar ik denk dat je dat pas kan nadat je in Belgie reeds een proces hebt gehad. Maw. iets van veel geld en tijd.
Misschien eens proberen te spreken met je buurman, dat er maar 1 kat van jou is en de andere 2 zwervers zijn.
Kimberly, 2012-11-27
( 0 )

Hey,
Sinds februari wonen ik en mijn vriend samen en nu ben ik al 6maand in verwachting van ons eerste kindje.
We hebben een stafford van bijna 2jaar oud en het is echt een schat van een hond..
hij doet niet in huis,bijt niets stuk, maakt niet veel lawaai..
Maar eind oktober begin november worden we gedwongen door de huisbaas om onze blacky voor begin december weg te doen als we dit niet doen liggen wij buiten.
Zoals je eerder al kon lezen, Ik ben in verwachting en zie het totaal niet zitte om binnekort op straat te staan. Alsook zie ik het niet zitten om onze hond weg te doen.
Hij is een deel van het gezin en je laat toch niemand vallen van je gezin? :s
Wat ik nu bijna vergeten melden was.. In ons huurcontract staat er niets in dat huisdieren verboden zijn.. en in ons appartement hebben we buren die ook hondjes hebben(jack russels)
tegen hun heeft hij nog niets gezegd maar wij zouden onze hond moeten wegdoen.. dit is toch niet eerlijk? en kan hij ons zomaar buiten zetten als er niets in het contract staat ?
Dierenvriend, 2013-01-11
( 0 )

Hallo,
Ik woon in een huis dat ik oorspronkelijk huurde met mijn ex vriend. Deze had een kat, in ons huurcontract stond duidelijk dat dieren niet toegelaten worden maar indien wel staat er achter dat deze niet voor overlast mogen zorgen zoals op de trappen lopen? Ik heb last gehad met de verhuurders. Ze staan gemiddeld 2x de maand gewoon aan de deur. Soms zeer vroeg en als je niet open doet blijven ze een half uur lang aanbellen. 1x waren ze gewoon langs achter binnen gegaan en stonden ze in de keuken gewoon te roepen. Hij gebruikte het excuus dat em dacht dat ik met mijn toenmalige vriend in de kamer 'huiswerk' aan het maken was en dat em dacht ik zal mezelf maar binnenlaten en is gaan kijken of alles inorde is met de verwarmingsketel! Toen mijn ex vriend het huis uit trok hebben de verhuurders gezegt dat ze gezien hebben dat hij een kat had. Ze dreigde dat als ik hier bleef en ik een huisdier zou hebben ik er uit zou vliegen. Het zijn oudere mensen die niets van dieren willen weten. Toen mijn ex vriend verhuist was heb ik een ander slot laten steken op de achterdeur ( met de reden dat dit niet inbraak veilig was en omdat mijn ex eventueel een sleutel had kunnen laten bijmaken) of dat maakte ik hun toch wijs. Het was om te voorkomen dat ze nog binnen kunnen. Nu laat ik de sleutel op de voordeur steken en ga langs achter buiten zodat ze niet binnen kunnen. Nu eist de verhuurder een sleutel zogezegt omdat als er iets ergs is dat em binnen moet kunnen. Ik weet dat dit niet de rede is! Hij is immers al een aantal keren binnen geweest wanneer ik niet thuis was in het begin, daar ben ik zeker van! Omdat ik in een groot huis woon met een grote tuin is het hier wat groot en eenzaam alleen. Daarom had ik graag een klein chihuahuatje in huis genomen. Het probleem is dat ze hier dus geregeld aan de deur en blijven aanbellen en dit dus wel teweten gaan komen.
Luc de waen, 2013-04-01
( 0 )

Je kan wel liegen tegen je huisbaas en je hond toch houden, maar als de huisbaas je er na drie jaar uitzet sta je met je hond weer op straat...erg.
Keschia, 2013-04-23
( 0 )

Zou u mij ook kunnen helpen
ik en mijn vriend huren een duplex app met tuin en redelijk groot terras
onze onder buren bezitte een aangrenzende tuin en hebben een border colli
in ons huur contract staat dat wij enkel een huisdier mogen als de verhuurder schriftelijke toestemming geeft en het dier geen overlast voor de andere huurder bezorgd
mijn vraag aan de eigenaar was of wij een kleine hond mochten en het antwoord was nee
met as reden dat het dier schade kon maken en wij op een eerste woonde
toen we zeiden dat we een contact wilde laten opstellen dat eventuele schade door ons huurders zou vereffent worden was het antwoord nog steeds nee toen we de vraag nog eens stelde en nakijken van onze familiale verzekering bleek dat eventuele schade door derde aldus een hond gedekt zou worden was het antwoord nog steeds nee
maar wij willen zou graag een hondje en vinden het natuurlijk niet eerlijk dat de ene het mag en de andere het niet
weet u raad ?
Patty, 2013-08-03
( 0 )

Ik heb een groot aantal reacties gelezen. Moeten vaststellen dat je maar "geluk" moet hebben met de "bekwame" vrederechter/rechter die voor je neus staat, als het zover komt bij problemen met je huisbaas, stemt mij heel erg boos. Zij worden godverdomme veronderstelt van de wetgeving na te leven, ook de Privacywetgeving, en hun beslissing hieromtrent uit te spreken. Ik heb ook eerdere ervaringen met het Vredegerecht, spijtig genoeg, ook negatief! Ik vertrouw het gerecht, advocaten en notarissen, voor geen cent meer!
Coplo erwin, 2013-08-04
( 0 )

Beste,

Ik ben door mijn appartement gezet door het vredegerecht omdat ik een kleine slang heb en in het huurcontract stond dat huisdieren niet toegelaten zijn. De huisbaas loog zelf tegen de rechter dat ik de slang op de vensterbank zou leggen voor de mensen bang te maken. Dat grapje kost mij 3400‚ā¨
Is dat normaal ofwa???
Steve, 2013-08-09
( 0 )

@ jiggle, het is misschien al een tijd geleden dat je voor deze situatie stond maar ik heb me laten vertellen dat je huisbaas of agent niet zomaar te pas en te onpas aan je bel kan komen hangen en toegang tot de woning kan eisen zonder voorafgaande verwittiging, wij hebben al eens toegang geweigerd aan onze huisbaas en die is het gewoon afgedropen, als ze vooraf een afspraak met je maken kan het wel
Erika, 2013-09-03
( 0 )

Beste,

Dit artikel komt echt als geroepen en heb het ook meteen opgeslagen in mijn favorieten.
Ik heb namelijk vandaag nog en ondertussen voor de zoveelste keer een aanvaring gehad met mijn huisbaas over 1 van mijn 2 honden. Ik heb een Jack Russel van 9 jaar en een Duitse Pinscher van 1) Het gaat hier dus over de tweede.
Ik schets kort mijn woonsituatie: oude ééngezinswoning waar een kangoeroewoning van gemaakt is. Ik woon beneden en heb een grote tuin. ideaal.
Mijn huisbaas heeft achter het huis een 'magazijn'/'rommelkot'.
In mijn huurcontrakt staat wel beschreven, ik siteer:"De doorgang dient gelaten te worden aan de eigenaar om in zijn 'magazijn' te komen en aan de bovenhuurster om in het achterste gedeelte van de garage te kunnen komen.( bergplaats fietsen)"
Al goed.
Maar... dit wil toch niet zeggen dat hij te pas en te onpas, wanneer het hem dunkt, allerhande kan komen doen in de tuin(bomen omzagen, snoeien,tuinmeubelen, schommel, schuifaf verzetten, die mijn eigendom zijn) zonder mij, als huurster,daarvan te verwittigen, laat staan te vragen of het mij wel past. De tuin is tenslotte mijn privé en ik mag hem wel onderhouden.
mijn honden lopen gedurende de dag, als ik zelf thuis ben, vrij binnen en buiten met als gevolg dat, als zij gestommel horen op de oprit gaan staan blaffen aan de poort. mijn huisbaas komt gewoon binnen. Mijn jonge hond is bang en blaft dus van schrik. ik kan hem zelf moeilijk aanhalen want als ik naar hem rijk loopt die weg. Ik weet nu ook hoe dat komt. Ik had al een vermoeden dat de huisbaas hem al eens geslagen had omdat die tegenwoordig altijd een stok bij heeft als hij binnenkomt en deze namiddag zag ik hem een dikke tak naar mijn hond gooien die hard aankwam ook. ik ben natuurlijk effe goe boos geworden. Nu eist hij dat ik mijn hond weg doe of ik kan zelf mee vertrekken.
En dit pik ik dus niet!
Dolores, 2013-09-09
( 0 )

Heel leuk artikel ,maar hoe zit het nu wanneer de clousule niet houden van huisdieren in het contract staat en er toch honden in de aanpalende schuur /garage gehouden worden die net als de woning niet geisoleerd is.
Normaal slaat deze clausule op houden van honden in de wonin zelf
Wouter, 2013-09-23
( +1 )

Woon sinds augustus in een nieuwbouw gelijkvloers appartement met mijn 13j oude kat doe ik al heb ven bij geboorte van het beestje
huisdieren niet toegelaten mits toestemming staat er in het contract
heb toestemming gevraagd maar krijg geen met volgende reden; als we jouw kat toelaten moeten we bij de andere misschien een hond toelaten
nu hebben de buren haar zien zitten aan de ruit (omdat de terras nog niet is afgewerkt)
en heb ik zaterdag een brief in de bus gevonden waarin staat dat zij (huisbazin) problemen krijgt omdat buren vragen om ook een kat te mogen houden , en ik uiterlijk tegen 1oktober een oplossing moet vinden
met ander woorden euthanasie of herplaatsing
Cleopatra is de laatste 13 jaar mijn enige steun geweest die mij ONVOORWAARDELIJKE liefde en genegenheid heeft gegeven
mijn levens gezel en ik zou durven zeggen m'n kind

wat moet ik nu in hemelsnaam doen
ze houden en op straat (in schulden) belanden
ze wegdoen en kapot gaan door eenzaamheid en verdriet

ben 34j en leef al gans mijn leven met kat(ten)
ben van mening zonder m'n kat heeft mijn leven geen leven maar een hel

is het echt zo ver dat men als huurder geen rechten maar alleen plichten heeft
ik betaal tot 2016 een auto af en krijg nergens een lening voor huis
en tegen 2016 zal ik waarschijnlijk geen huis meer kunnen kopen vanwege ongecontroleerde stijging in huisprijzen

Gelieve mij hieromtrent te informeren adviseren
MVG
Wouter Desmet
Bruggestraat 124/0.5
8770 Ingelmunster

Tiago, 2013-10-17
( +1 )

Beste,
graag even jullie mening:
situatie zit dus zo wij ( vriendin en ik ) huren een duplex in hasselt en de huurbaas (onderburen) zijn daarvan op de hoogte toen we het contract gingen tekenen. er staat ook niks in ons contract dat huisdieren verboden zijn nu vandaag dus wou hij een gesprek voeren met ons waaronder ik instemde en hij eist dat de hond weggaat nu heb ik de hond naar de zaak gedaan aangezien ik een cafe heb...
hij wou een nieuw documentje opstellen die ik zou tekenen nu mag hij zomaar dat document opstellen als ik al een huurcontract heb getekend en kan hij mijn hond verbieden ? als reden gaf hij aan de geur... dat is te verhelpen met geurvervrissers...

graag spoedig antwoord en desnoods op mijn email adres
t.heeren@hotmail.com

Hartelijk dank
Nadine, 2014-01-22
( 0 )

Ik ben al 1 jaar op zoek naar een andere woning ,en overal is het een neen ,omdat ik huisdieren heb.ik heb zelfs al de vraag gehad of ik niet zou overwegen om de dieren weg te doen ........dan ga ik nog liever onder een brug slapen,maar mijn dieren wegdoen NOOIT
Joris, 2014-01-22
( -1 )

Beste,
Zelf ben ik huisbaas en dierenvriend, maar wat ik tegengekomen ben met een voormalige huurder slaa
Joris, 2014-01-22
( 0 )

Beste,
Zelf ben ik huisbaas en dierenvriend, maar wat ik meegemaakt heb met een van mijn vorige huurders slaat toch alles ! Met de paastijd had mijn huurster een paaskuiken bekomen, wat op zich onschuldig is. Maar na verloof van tijd werd dit kuiken een kip en liep vrij rond in de woning. Na enkele maanden geen huurgeld betaald te hebben, heb ik de woning bezocht en deze vaststelling gedaan. Het huis stonk en was bezaaid met uitwerpselen van die kip ! Verbaast het dan nog iemand dat wij in het contract vermelden om geen huisdieren te houden ? Waar ligt de grens aub ?
Eva peeters, 2014-01-22
( +1 )

Ik had er ook een en werd ook gevraagd of ik er een had, neen zei ik want dat is officieel de hond van een van mijn zonen. maar die logeert bij mij al een hele tijd, want mijn zoon woont op een studio in Geel en dat was wat klein voor een Border.Collie vrouwtje van 3 jaar. Ik wist echter dat die wet bestond, dat je een dier wel mag meenemen ook al staat in het contract dat je dit niet mag. Het is een rustig, braaf dier, proper en je hoort haar nooit, het enige wat ze wil is met haar bal spelen, heel de dag door..voor de behoefte ga ik driemaal per dag met haar buiten en dat doet ze heel goed, maar toch krijg je nog commentaar dat je dan maar xtra moet kuisen, voor de geur.. eila ik ben vijf jaar huishoudster met dienstencheques geweest in het verleden nog honden en katten gehad, maar nooit kon je zeggen dat het bij mij vuil of vies was of stonk..je moet niet zeggen dat je een dier hebt, dat is als familie, die doe je toch ook niet weg, ons hondje hoor je zelfs s nachts niet, die krijgt haar eten en gaat slapen en blijft rustig tot ze van mij binnen mag..natuurlijk mag ze niks kapotmaken of vervuilen, dat laat je je kinderen ook niet toe, maar discrimineren en mensen verplichten iets weg te doen waar ze zoveel vriendschap van krijgen ? Ik ben blij dat die wet in 2011 erdoor is gekomen dat ze je daar niet meer toe kunnen verplichten, een dier is een stuk van je familie, maar iets kapot maken, ik heb al meer gezinnen geweten mét kinderen en andersgekleurden waar de huizen vanbinnen vernield waren, en die toch nog een sociale woning kregen, waar ze later de strontpampers en het vuil moesten uitscheppen, en een fatsoenlijk mens met een huisdier die niks kapot doet, die gaan ze dat eens verbieden, blij dat de huisbazen, geen baas meer zijn...
Ivg, 2014-01-22
( 0 )

Officieel mag het houden van een huisdier inderdaad niet verboden worden op de private huurmarkt, als dat toch in het contract vermeld staat is dat dus niet wettelijk. (Natuurlijk blijft een goede verstandhouding met de verhuurder ook belangrijk)
Maar gelden er andere regels als je sociaal huurt? verbod op huisdieren in een sociale huurwoning is ook schering en inslag... ik weet zelfs van een zaak bij vredegerecht waarbij de (chronisch zieke) huurder zijn enige poezengezelschap niet meer mocht houden. Is dit wel wettelijk dan?
Eliane, 2014-01-23
( -1 )

Als een huurder met 2 grote honden komt wonen en die
breken het huis binnen helemaal af? Wat dan? Wie zit met de
schade achteraf? Ik kan er van meespreken.
Mei roos , 2014-01-23
( +1 )

Mens ik zou kunnen een boek schrijven ik wouw verhuizen en ik had iets gevonden in bavegem waar de honden welkom ik zei tegen die vent mag ik mijn opzeg doen ja zei hij na een week beld een advocaat da ik deze woning niet mocht huren terwijl ik al de opzeg van mijn woning al deed ik vond dus ook niks anders wandt met huisdieren ben je nergens welkom ik heb dan een immo kantoor ingeschakeld en ja ik heb iets kunnen huren een huis dat niet afgewerkt is een lek in de badkamer de garage niet geisoleert plinten van de muur stopcontacten die blood liggen plons die mankeren de verwarming ging niet en de stopcontaken marcheerde niet ik moest iemand laten komen de tuin da is presies een bos met onkruid en daar voor moe je dan gestraft voor zijn water die nie goed stoomt man man man de openhaart de schauw was niet uitgekuist en dan moe je een huishuur betalen van 680 euro vindt dit gewoon schandalig wand je
Sabine, 2014-01-23
( +3 )

Wij hebben als verhuurder ook een clausule in het contract staan dat er geen huisdieren gehouden mogen worden.
Verschil is dat we tegen de huurders gezegd hebben dat ze wel een huisdier mogen houden, maar dat ze wel moeten begrijpen dat ze bv geen rottweiler op een appartementje op een 2e verdieping kunnen houden. Dat we dan ingeval er klachten komen van de buren een beroep doen op deze clausule.
Maar ze hebben een mopshondje en 2 katten. Geen probleem voor ons.
Ik zou zelf niet zonder mijn dieren kunnen, waarom andere mensen dit dan afnemen.
Als iedereen een beetje nadenkt en zijn verantwoordelijkheid neemt moet dit toch kunnen.

Katrien de roose, 2014-01-23
( +1 )

Ik huur een appartement,en bij mij stond er ook in mijn huurcontrakt dat ik geen huisdieren mog houden.ik heb hier en tijd zonder huis dieren gezeten,maar verlangde toch zo om een kat te nemen.dat heb ikdan toch gedaan,de huisbaas heeft dat een tijd niet geweten,tot hij heel onverwachts eens aan de deur stond.toen hebik gezegdt foert,ik gebaar van nieks en zie wat hij er van zegt.hij kwam binnen en zag de krappaal en alles staan,zag de kat er lopen,maar heeft nieks gezegd.vraag me af wat kan die beestjes mis doen!.ik zou ze toch voor geen geld van de wereld weg doen hoor!!!!ik heb er wel nu ondertussen 3 maar hij weet maar van 1.de andere twee steken hun toch weg als de bel gaat.
San, 2014-01-23
( 0 )

Ik ook AL AAN HET ZOEKEN VANAF JUNI VORIG JAAR ACHTER EEN WONING VOOR MEZELF EN DE HONDJES, ECHT PURE MISERIE, uiteindelijk iemand gevonden waar ik een tweetal kan meenemen,de rest word geplaatst , maar echt honden zien ze echt als een pest ,alhoewel ik zelf vind dat mensen meer vies kunnen zijn dan hun dier, en tenslotte is het de huurder die zijn verantwoording moet oppakken voor de netheid van de woning ,het dier kan er niks aan doen, maar ze hebben toch ook nog recht op wonen niet???
Nadine, 2014-01-24
( 0 )

Maar het grootste onrecht kom je tegen als je op zoek bent naar een nieuwe huurwoning: "Kunt U uw laatste loonfiche voorleggen, een bewijs van goed gedrag en zeden, een bewijs dat u in uw vorige huurwoning de afgelopen 3 maand netjes betaald hebt, enz..." Ik heb het allemaal moeten voorleggen. Allemaal onwettig. Maar als je weigert, verhuurt de eigenaar gewoon aan een andere kandidaat. En daar kun je helemaal niets tegen doen!!!
San, 2014-01-24
( 0 )

Ja klopt Nadine ,dit kwam er ook bij en dan nog de hondjes, en dan was het hek helemeel van de dam ,probeer dan maar is iets te huren , je hebt idd geen keuze, zoals ik zelf werk 18 uur (na hun mening veel te weinig loon) (dus miss geen recht hebben om te wonen) (voor een sociale woning vinden ze dan weer dan ik genoeg heb ) dus stond echt met de rug tegen de muur , dus je moet maanden zoeken achter een woonst ,dus wonen ,zal alleen nog maar zijn voor rijke,(of welstellende) stellen zonder dieren, maar die kunnen naar mijn mening gewoon kopen ,ben benieuwd wat ze me nu weer gaan vragen bij de volgende huisbaas, dieren al goedgekeurd, maar nu nog de rest , ik heb er een maagzweer aan overgehouden geloof me vast ,zeker als de tijd begint te dringen om iets te zoeken omdat je weg moet waar je verblijft op het moment van zoeken
Camia, 2014-01-28
( +1 )

Tiago, GEEN nieuw contract tekenen. Je oude contract telt. Dat er niets instaat over huisdieren is het probleem van jouw huisbaas, niet van jou. Gewoon zorgen dat je je hond goed verzorgt en dat andere buren er geen last van hebben. Dan kan hij jou niets maken.
Kim, 2014-01-29
( 0 )

Hey,

Ik had graag toch nog wat bevestiging gekregen rond deze kwestie.
Ik verhuis binnen een week of 2 naar een app op het 2de verdiep in een drukke winkelstraat. Ik ben helemaal alleen, geen familie en geen vriendin die dichter wonen dan anderhalf uur rijden. Me werk is op 2min van het app en via een vriendin kan ik aan een Chihuahua pupje geraken tegen eind februari. Ik huur via een sociaal verhuur kantoor en zij hebben niks gevraagd omtrent huisdieren en zo heb ik ook niets gezegd over mij puppy. Nu zijn mijn familie en vrienden bang dat ik zonder toestemming een pup in huis ga halen die overal haar behoefte zal doen en veel zal blaffen en dus binnen de kortste keren weer op straat ga staan of me pup ga moeten weg doen.
Ik wil dit absoluut NIET, en als ik sommige reacties zie krijg ik toch wat schrik dat het zo ver zal komen. Ik heb een voltijdse job maar ben in de namiddag een uur of 2 thuis om met haar eens goed te wandelen zodat ze moe is en in de namiddag dus zal slapen. Ook s'morgens en s'avond zal ik gaan wandelen met haar. Maar het is gewoon niet eerlijk dat de ene mens wel een dierentuin kunnen houden en iemand die helemaal alleen is niet een de kans kan krijgen op een klein hondje. Alleen wonen is heel eenzaam en deprimerend en voor mensen in mijn situatie kan een beestje al héél veel goedmaken.
Maar toch heb ik schrik !!!

Ik hoop dat je alles nog eens kan uitleggen en zo ook wat bevestiging kan geven omtrent deze hele zaak.

Alvast bedankt Kim en een pootje van Skay de Chihuahua
Dony, 2014-01-31
( +1 )

Met een huurcontract van 3 jaar kan je als volgend na:
1 jaar opzegging met 3 maand schadevergoeding
2 jaar met 2 maanden en
3 jaar 1 maand verlies van borg
mits je een andere huurder aanbrengt die de verhuurder goedkeurt kan dit met de volledige waarborgteruggave
Tom , 2014-05-18
( 0 )

Hallo iedereen , na de feiten dat we nu al na 6 mnd te weten gekomen zijn dat we het appartement zullen moeten verlaten omwille van het feit we in bezit zijn van huisdieren die in de eerste instantie geen enkel probleem waren maar gezien onze onderbuur plots begon te klagen en er misbruik van maakte daar zij hier al 20 jaar huurder is om er dus voor te zorgen dat wij hier niet langer meer welkom zijn .
We zitten nu met het probleem om op straat te komen te staan daar wij dus niks vinden om te huren rond de prijs van 650 euro omwille het feit dat wij 2 kleine shi-tsu's hebben .
Zijn er hier in zwijndrecht nog mensen die van dieren houden en een huisje ter beschikking hebben voor ons zodat we niet op straat belanden en dit voor eind NOVEMBER dit jaar nog ?
Ik hoop dat er een oplossing uit de bus komt voor ons en onze huisdieren .
grtz TOM
Cindy, 2017-10-19
( 0 )

Hallo heb ook een vraagje heb een huurcontract ondertekend waarin stond geen huisdieren nu ik heb wel een kat meegenomen nu we hier in een appartement wonen waar vochtproblemen zijn was vandaag de huisbazin hier om het voor een stukje te herstellen dus zag ze de kat het mag echt niet zei ze maar wil ze echt niet wegdoen wat nu
Cindy, 2017-10-19
( 0 )

Hallo heb ook een vraagje heb een huurcontract ondertekend waarin stond geen huisdieren nu ik heb wel een kat meegenomen nu we hier in een appartement wonen waar vochtproblemen zijn was vandaag de huisbazin hier om het voor een stukje te herstellen dus zag ze de kat het mag echt niet zei ze maar wil ze echt niet wegdoen wat nu
Cindy, 2017-10-19
( -1 )

Hallo heb ook een vraagje heb een huurcontract ondertekend waarin stond geen huisdieren nu ik heb wel een kat meegenomen nu we hier in een appartement wonen waar vochtproblemen zijn was vandaag de huisbazin hier om het voor een stukje te herstellen dus zag ze de kat het mag echt niet zei ze maar wil ze echt niet wegdoen wat nu
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl