X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Appartement kopen in Amsterdam (deel I)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Maiki Maiki Auteur op infoyo sinds
11 December 2009


Bekijk het profiel van Maiki
Datum: 14-12-2009
Auteur: Maiki
Appartementen in Amsterdam hebben zo hun eigenaardigheden en bijzonderheden. Lees hierover en ontdek jouw wensen voor een koopappartement in onze hoofdstad.

Locatie

De huizenprijzen in Amsterdam worden voor een groot deel bepaald door de locatie: hoe dichter bij het centrum, hoe hoger. Vraag jezelf af wat je belangrijker vindt: ruimte in je woonomgeving en een groter huis of de dynamiek van het centrum?
Verder is van belang te bepalen welke voorzieningen je dicht in de buurt wilt hebben. Is dat een middelbare school of een bioscoop? Een park of een snelle route naar de snelweg?  Je keuzes hierin bepalen welke stadsdelen voor jou in aanmerking komen.

Vierkante meters

Ruimte is schaars in Amsterdam. Het bepaalt daarom voor een groot deel de waarde van een woning. De kleinste woningen zijn studio's. Deze beginnen bij zo'n 20 m2 en je vindt ze vooral in het centrum. In stadsdelen met gebouwen uit de jaren 1900-1950 (ten oosten en westen van het centrum en de Jordaan) zijn veel appartementen van 40 tot 50 m2. Appartementen van 80 m2 of meer gelden in Amsterdam als groot. Dit is vaak nieuwbouw of twee appartementen zijn ervoor samengevoegd.
Meet bij een bezichtiging zelf het aantal m2 op als je overweegt een bod uit te brengen. De makelaar van de verkopende partij kan het naar boven hebben afgerond!
Door de vraagprijs om te rekenen naar de prijs per m2 heb je een goede maat om appartementen binnen hetzelfde stadsdeel met elkaar te vergelijken.

Begane grond

Woningen op de begane grond zijn schaarser en hebben meer leefruimte, dus zijn ze duurder dan de woningen er boven.
Logisch natuurlijk, maar bij een benedenwoning kunnen voorbijgangers makkelijk je woonkamer in kijken. Met vitrage of luxaflex kan je dit voorkomen, maar dit maakt je huis wel wat donkerder. Daar komt bij dat een woning op de begane grond in Amsterdam vaak al donkerder is, vanwege de hoge huizen er omheen: vaak zowel aan de achterkant als aan de voorkant.
Realiseer je verder dat in veel binnentuinen in Amsterdam (veel) katten rondstruinen. Het grotendeels bestraten van je tuin kan de overlast van poepende en plassende katten verminderen, maar ben je erg allergisch of een groot kattenhater, kies dan liever voor een appartement op een hogere verdieping!

Meer weten? Lees dan Appartement kopen in Amsterdam (deel 2).

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl