X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Huren of kopen in deze moeilijke tijden.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Marcel50 Marcel50 Auteur op infoyo sinds
30 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Marcel50
Datum: 14-10-2010
Auteur: Marcel50
Wie neemt wanneer de beslissing over huren of kopen? Waar slaat de weegschaal naar toe door? Wat en welke voor en nadelen zijn er aan de verschillende woon vormen?

Vragen, vragen, vragen.

Wie heeft het antwoord op die vragen? Wel om kort door de bocht te zijn U. U bent degene die deze vragen kan beantwoorden als u er rustig over nadenkt en uw eigen gezonde verstand gebruikt. Stel het volgende voorbeeld een voor, een woning staat in de markt voor een tonnetje of twee met een maand last van ongeveer zeshonderdvijftijg euro per maand. Het gaat hier om een appartement op de derde etage van een complex ergen in het land. Op de maandlast komt nog een maandelijkse bijdrage aan een VVE die niet vrijwillig is maar verplicht dient te worden betaald van ongeveer tweehonderd euro per maand. Hiermee zitten we aan achthonderdvijftig euro aan hypotheek en bijdrage VVE en hebben we alleen een dak met vier muren. Daarbij de vaste lasten van de Nutsbedrijven van ongeveer tweehonderd euro per maand en wat hou je dan nog over om van te leven? Vergeet hierbij niet de kosten van verzekeringen en andere terugkerende lasten bij op te tellen. Kortom voor velen onder ons een onhaalbare situatie. Pluspunt is wel dat de woning naar je toekomt en je eigendom kan worden als je er lang genoeg blijft wonen.

Hoe zit het met huren?

Als je de kans krijgt om een gelijkwaardige huur woning te kunnen betrekken dan ziet het plaatje er toch heel anders uit. Je betaald je huur met daarin de servicekosten. In de service kosten zitten meestal de stookkosten ook verwerkt wat drukkend werkt op je energie nota. Ook een opstal verzekering is niet nodig want die heeft de verhuurder als afgesloten. Dan valt bij de koop woningen in april de ozb-aanslag op de mat gerelateerd aan de waarde van de woning die altijd hoger is dan de koopprijs. Bij een huur woning zie je die niet want die is voor de eigenaar van de woning dus de verhuurder. Kachel kapot, als eigenaar van een woning is dat voor eigen rekening en vaak een onverwachtepost die net voor de winter opduikt als de dure maanden komen. Als huurder is het een belletje naar de huiseigenaar en deze kan het probleem oplossen en als huurder krijg je daarvan geen rekening. Dat is voor al het onderhoud aan de woning van toepassing voor wat de buitenkant betreft. Bij een koopwoning is alles voor rekening van de koper. Dan kom je erachter dat je huurwoning eigenlijk te duur voor je wordt dus doe je een aanvraag voor tegemoet koming in de huurkosten bij de belastingdienst. Als koper kan je dan je huis te koop zetten als het te duur wordt.Kortom ik weet het zeker. Er gaat niets boven een blijde huurder. Voor mij is de balans duidelijk in de richting van huren door geslagen en ik zit nu tevreden in mijn huis te genieten van eindeloos woongenot zonder kop zorgen hoe ik alles moet financiren, en wanneer ik onderhoud aan het huis en de apparatuur erin moet laten plegen. Een tevreden huurder is en blijft een blijde huurder.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl