X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aankoop van een huis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van roosje80 roosje80 Auteur op infoyo sinds
10 Oktober 2010


Bekijk het profiel van roosje80
Datum: 21-10-2010
Auteur: Roosje80
Een huis kopen zou in de eerste plaats een aangename wending in je leven moeten zijn. Maar niets is wat het lijkt...Tegen dat je echt kan genieten van de gedachte eigenaar te zijn van jouw eigen woonst, ben je fysiek en psychisch zowat uitgeblust.

Nooit genoeg informatie

Je vertrekt met de bedoeling eerst en vooral op alle mogelijke vlakken en op alle mogelijke manieren informatie te vergaren alvorens tot een aankoop over te gaan. Bijvoorbeeld: de lening, de notaris, de staat van het huis,...

Je spreekt hierover de bevoegde instanties aan...maar schrik niet wanneer je bij sommige van die instanties te horen krijgt dat ze het zelf niet tot in de puntjes weten. Of bij de gemeente zeggen ze het "zo", bij de notaris dan weer "zus", om dan van de bank te horen dat het eigenlijk helemaal niet "zus en zo" verloopt maar dan wel volgens hun verhaal.
Het gevoel dat je van het "kastje naar de muur" wordt gestuurd blijft dan ook niet lang uit.

En beste mensen ik kan jullie verzekeren dat je wanneer je al die banktermen en notariële termen op een rijtje hebt gezet, het voor een leek als ik nog steeds chinees klinkt.

Maar geen nood, er zijn natuurlijk nog meer informatiebronnen, namelijk de persoonlijke contacten, mensen uit je omgeving met ervaring. Alhoewel...de gedachte "zij zullen het wel weten, ze hebben het tenslotte zelf meegemaakt, schuif je al snel weer opzij wanneer je ook daar weer tegenstrijdige verhalen hoort.

Dan is er ook nog het internet. Gemakkelijk en snel...MAAR lees al wat je tegenkomt met gezond verstand. Niet alles op het internet is is naar waarheid en vooral: behoed je voor oplichters!

Tenslotte zijn er ook nog boeken, verslagen,...zorg er dan wel voor dat je de meest recent uitgegeven boeken leest, want het verbaasd me telkens weer hoe snel wetten veranderen of aangepast worden.

Alles bij elkaar is het een zee aan informatie dat op héél korte termijn moet verwerkt en opgeslagen worden door het brein. Het is om gek van te worden.

Alsof dat nog niet genoeg geweest is, komen er dan ook nog de verbouwingen aan wanneer je dan tot de aankoop bent overgegaan.

En als laatste

De verkoper heeft zijn eigen notaris(denk eraan de verkoper is diens klant), je kan alles laten afhandelen door die persoon, maar je hebt het recht om ook jouw eigen notaris te kiezen. Wanneer je voor jezelf een notaris kiest heb je dubbele controle (jouw notaris werkt voor jou), en het kost je geen cent méér aangezien je maar 1 keer notariskosten betaald en deze dan moeten verdeeld worden door beide notarissen.

Hou steeds genoeg geld opzij, voor eventueel onverwachts,bijkomende kosten, geloof me, die komen er.

Denk goed na over de lening die je wil afsluiten, het moet betaalbaar blijven ook in moeilijke tijden. Ook al heb je bv.een vast contract op je werk, 100% werkzekerheid bestaat niet.

Laat je ook goed verzekeren, brandverzekering, schulden saldo verzekering, eventueel een familiale verzekering,...maar neem alles goed door en lees goed na, om het "oververzekeren" te voorkomen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl