X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De invloed van de omgeving

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 19-02-2009
Auteur: Normyo
Veel mensen zullen de invloed van de omgeving wel herkennen. Je bent op vakantie geweest en tijdens je vakantie heb je heerlijk brood gegeten en de wijn was lekker. Omdat alles zo lekker was, heb je er ook wat van mee naar huis genomen. Thuis gekomen blijkt alles stukken minder lekker dan op de plek waar je het voor het eerst at.

De omgeving

Hoe sterk de invloed van de omgeving is, blijkt bijvoorbeeld ook bij drugsverslaafden. Vooral als het gaat om heroÔne verslaafden, die rechtstreeks in de bloedbaan spuiten. Zolang ze het spuiten in een vertrouwde omgeving doen, kunnen ze vrij veel hebben. De kans op overlijden aan een overdosis is zelfs alleen mogelijk als ze echt een overdosis nemen. Maar het komt dus ook voor, dat een verslaafde zo'n behoefte heeft aan zijn shot, dat hij spuit in een situatie waarin hij zich niet veilig voelt. In zo'n situatie kan hij of zij al een overdosis krijgen, terwijl hij net zoveel gebruikt als anders. Gewoon doordat de omgeving een bepaalde toestand creŽert, waarin het brein overgevoelig wordt voor het effect van de drugs.

De omgeving van iemand is dus van belang voor zijn ervaringen.

In zekere zin betekent dit, dat je mensen een eind tegemoet kunt komen, door ze in een omgeving tegemoet te treden die openheid en vriendelijkheid uitstraalt. Deze openheid en vriendelijkheid leidt weer tot een ontspannen en daarmee open en vriendelijke houding.

Deze gedachtengang zie je ook terugkomen in de antroposofie, waarin het werken met rechte lijnen en rechte hoeken, zoveel mogelijk wordt voorkomen als het gaat om gebouwen. Daarnaast wordt ook geprobeerd om zo min mogelijk met aggressieve kleuren te werken of met steriele kleuren. Het doel daarvan is het creŽren van een omgeving, die mensen een gevoel van rust geeft en hun ontspant.

Het bedrijfsleven

In bedrijfsgebouwen zie je vaak echter een omgeving die gericht is op efficiŽntie en effectiviteit. Het liefst rechte lijnen, omdat je veel vierkanten kwijt kunt in een vierkant gebouw. Het liefst ťťn kleur, omdat je bij bouw en onderhoudt veel kunt besparen, door groot in te kopen en dat kan alleen als je alles in ťťn kleur doet.

Het vreemde is dan weer, dat zodra de mensen het gebouw in trekken, ze allerlei handelingen gaan uitvoeren om het gebouw menselijker te maken. Ze hangen fotos op en zetten planten neer. In de directiekamers wordt zelfs met hout gewerkt en worden kunstwerken opgehangen en neergezet, om de steriliteit van het gebruikte bouwmateriaal te laten verdwijnen. Er worden zelfs zithoeken geÔnstalleerd om een zekere ontspannen huiselijkheid op te roepen. Iets wat echter volkomen zinloos is, omdat de ruimtes die naar de directiekamer leiden bijna zo steriel zijn als operatiekamers.

Nu vind ik persoonlijk dat Feng Shui te ver gaan, maar de essentie van deze inrichtingsmethodiek klopt natuurlijk wel. De mens wordt positief of negatief beÔnvloed door zijn omgeving. Of je dat nu gelooft of niet. Niet voor niets zei Peter Winsemius:
Speel altijd een thuiswedstrijd.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl