X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Geen stijl meer

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 19-08-2010
Auteur: Carina03
We hebben in Nederland geen stijl meer. Dit betekend niet dat we geen klasse meer hebben, het woord is verdwenen in de dagelijkse uitdrukkingen. Stijl is uit!

Kapsel

Vroeger had je een haarstijl, kledingstijl of woonstijl. De meeste dingen zijn verandert in een look (lees loek) het lijkt wel of we steeds meer ver-amerikaniseren. De haarstijl wordt aangegeven als de look van een bekende artiest of actrice, ik weet nog dat het verknipte haar van Jennifer Aniston werd omgedoopt tot de “Rachel-look” in plaats van de Aniston-stijl zoals we gewend waren. De kleding wordt misschien wel dor schuld van de crisis vaker her-gebruikt. Dit mag dan geen tweedehands kleding heten maar Vintage wat dan weer wel wordt uitgelegd als kleding van de oude stijl. Zelfs ons koningshuis wordt regelmatig gesignaleerd in Vintage.

Wonen

Het meest aan vroeger doet mij de huisinrichting denken. Er is geen stijl meer om je huis in te richten. Tegenwoordig heet dat hoekjes inrichten. Een hoekje bij de open haard, een hoekje waar men eet of een hoekje waar men lekker onderuitgezakt tv kan kijken. Mijn oma had ook hoekjes in Vintage wat in die dagen “bij-elkaar-geraapt” spul werd genoemd omdat ze geen bankstel en eethoek konden betalen. Ik denk terug aan mijn oma, zie haar huis voor me en hoe ze met veel liefde alles in de was zette om het nog wat te laten lijken. Haar trots toen ze voor een “appel en een ei” een gemakkelijke stoel op de kop tikte die naast de potkachel en kolenkit werd geplaatst voor opa zodat hij na het werk gemakkelijk kon zitten. De stoel paste bij niets in het huis maar werd het pronkstuk. Wat zou mijn oma in deze tijd modern zijn geweest. Ook zij had geen stijl maar wel een klasse waar geen boven-modale dame aan kon tippen. In deze tijd zou ze een trendsetter zijn geweest met haar vintage-look in huis.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl