X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Organiseer de kinderkamer(s)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van ElisabethdeBoer ElisabethdeBoer Auteur op infoyo sinds
09 September 2009


Bekijk het profiel van ElisabethdeBoer
Datum: 13-10-2010
Spelen helpt de ontwikkeling van uw kind. Al spelende ontstaan de mooiste verhalen, fantasien, spelletjes en herinneringen. Bijna elk kind heeft een schat aan verschillende soorten, maten en vormen speelgoed. De meeste kinderen zijn echter niet de grootste helden in het spel dat opruimen heet. Het resultaat: speelgoed op alle plaatsen in uw huis, vooral waar u dit niet wilt hebben. In dit artikel doe ik u tips aan de hand om de kinderkamer of speelhoek te herorganiseren. Straks kan uw kind zelf helpen orde te scheppen in de chaos, die hij/zij tot stand heeft gebracht.

Stap 1

Een goed opgeruimde kinderkamer of speelhoek heeft een aantal grote voordelen.
Ten eerste kan uw kind snel en gemakkelijk vinden waar het mee wil spelen. Dit scheelt vaak een hoop frustratie, vragen om uw hulp en aandacht en soms zelfs tranen.
Bovendien blijft de ruimte, doordat alles een eigen plek heeft een stuk opgeruimder. Dit geeft kinderen meer ruimte om te spelen en daardoor meer mogelijkheden om hun spel uit te bouwen en ontwikkelen. Daarnaast is het een stuk makkelijker om een opgruimde kamer of hoek schoon te houden. De kans dat uw stofzuiger per ongeluk toch dat kleine puzzelstukje of legoblokje op zuigt is kleiner en u kunt hoogstwaarschijnlijk overal beter bij.

Stap 1 naar een goed opgeruimde en georganiseerde kinderkamer is: maak een enorme troep!
Gooi al het speelgoed op de vloer, bij elkaar, door elkaar en ga er midden in zitten.

Stap 2

Nadat u even hebt genoten van de enorme chaos die u zojuist gemaakt heeft is de volgende stap het categoriseren, analyseren en groeperen van al het speelgoed dat uw schatje(s) in de loop der jaren verzameld hebben.
Leg het speelgoed in stapels. Eerst naar soort: autos bij autos, poppen en kleertjes en alles wat daarbij hoort bij elkaar, lego, teken en knutsel spullen, etc.
Maak ook een stapel met al het speelgoed dat kapot of incompleet is en weggegooid kan worden.
Een laatste stapel zou zijn voor spullen waar uw kind(eren) uitgegroeid zijn of al tijden niet meer gebruikt wordt.
Het speelgoed dat kapot/incompleet is en weg kan kunt u wellicht nog recyclen of aan school geven voor knutsel projecten. De spullen waar uw kind(eren) uit gegroeid zijn kunt u ook in categorien verdelen: kunt u het nog weggeven als cadeautje? Zou school/kinderopvang er goed gebruik van kunnen maken? Kunnen de kinderen er een zakcentje mee verdienen op de rommelmarkt?

Stap 3

Denk van te voren na over welke dozen, kisten, laden u tot uw beschikking heeft. Speelgoed opruimen gaat het best in als u een variatie heeft van verschillende maten dozen.
Dit is trouwens een goed moment om de kinderen zelf er bij te betrekken (hoewel ze stap 1 ook heerlijk zouden vinden waarschijnlijk). Laat hen meebeslissen waar ze welk soort speelgoed hebben willen en in wat voor doos/la. Door hen een stem te geven en mee te laten beslissen zullen ze zich makkelijker herinneren wat waar gaat, ze leren de basis van het organiseren en bovendien geef je hen een gevoel van verantwoordelijkheid voor hun spullen en eigen ruimte.
Zorg ervoor dat kinderen makkelijk kunnen zien waar het speelgoed in moet. Dit kunt u doen door gebruik te maken van doorzichtig (plastic) of door een plaatje van het betreffende speelgoed goed zichtbaar op de kopkant van de doos te plakken.
Door veel gebruikt speelgoed in dozen met wielen te stoppen, maakt u het mobieler en makkelijk hanteerbaar. Zowel het tevoorschijn halen en slepen naar de gewenste speelplek als het opruimen gaat hierdoor makkelijker.
Bij het opruimen zijn het vaak de kleine speelgoedjes, dingetjes die het probleem zijn. Maak daarom gebruik van kleine doorzichtige potjes met een deksel om de kleine dingetjes zoals schelpen, knikkers, stenen, muntjes etc in op te bergen.

Stap 4

Het is de moeite waard om extra aandacht te besteden aan de knutselspullen, zeker als de kinderen nog klein(er) zijn.
Stop alle verfspullen, scherpe scharen, kwasten, lijm, potjes glitter en andere dingen waarvan u liever niet heeft dat de schatjes er mee spelen zonder uw aanwezigheid in een stevig doos met deksel. Zet deze doos hoog op een plank waar alleen u bij kan. Dit voorkomt een hele hoop schoonmaak, opruim en poetswerk (ik spreek uit ervaring, jammer genoeg).
Andere knutselspullen komen het best tot hun recht in grote laden. Al het papier los in de la, zodat ze er makkelijk toegang toe hebben. Krijtjes, stiften, kleurpotloden, gummetjes, etc in een brede la, zorgen ervoor dat gemakkelijk de juiste kleur gevonden wordt en het opruimen super simpel is. Geen gehannes meer met krijtjes die terug gestopt moeten worden in het hoesje waar het zo mooi, precies op de milimeter past, wat uitnodigt tot het opgeven het op te ruimen omdat het toch niet lukt.

Stap 5

Voorkom die 3 x 1500 puzzelstukjes doorelkaar op de vloer, verloren pionnen en dobbelstenen door om elke spel- en puzzeldoos een dik post-elastiek te draaien.
Zet alle bordspellen, puzzels en ander speelgoed dat in een doosje zit op hun kant in de kast.  Zorg dat de naam van het spel/puzzel naar voren staat zodat ze toegankelijk zijn en vul je plank hiermee alsof het boeken zijn. Hoge stapels dozen, waar perse alleen met de middelst of onderste doos gespeeld moet worden, leveren altijd problemen. op. Het is even een beetje een klus, maar het levert zoveel op!
U zult zien dat de kinderen makkelijker spelen en meer plezier hebben. In het begin, zeker als kindjes nog klein zijn, zult u ze moeten helpen om te leren opruimen. Maar als het systeem goed is en de kinderen zien dat het werkt zullen ze het zelf oppikken. Sneller dan u denkt.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl