X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Stoomreiniger voor een blinkend schoon huis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carambole Carambole Auteur op infoyo sinds
02 December 2008


Bekijk het profiel van Carambole
Datum: 28-01-2009
Auteur: Carambole
Op een milieuvriendelijke wijze kunt u met een stoommachine uw huis reinigen. Is het echt zo handig en goed? Was u van plan zo’n apparaat aan te schaffen dan zal uw huis er vast ‘spic and span’ gaan uitzien.

Zo nu en dan stoom ik alles schoon

Sinds een jaar ben ik in het bezit van een stoommachine, een Vaporetto, één van de vele merken die er zijn.
De stoommachine lost inderdaad vele problemen op die te maken hebben met reiniging en hygiene,
Bij een stoomreiniger maakt u geen gebruik van reinigingsmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Gewoon water uit de kraan wordt omgezet in stoom met een constante en krachtige druk. Op deze wijze wordt alles grondiger en op milieu-vriendelijke wijze gereinigd.

Het apparaat ziet er leuk uit, een kleine ronde machine, die zeer soepel rijdt.
ALS ik eens een keer een schoonmaakwoede in mij voel opkomen, dan heeft dit apparaat voldoende hulpmiddelen om grote en kleine zaken in en om het huis goed te reinigen. Keuken, baadkamer, wc, vloeren, zelfs de auto, het terras en de ramen kunnen met de stoomreiniger aangepakt worden..

Hulpstukken worden in elkaar gezet, afhankelijk van de klus die geklaard moet worden. Een lange steel met grote borstel zodat gemakkelijk vloeren gestoomd kunnen worden en hoger gelegen schoonmaakklussen. Kleine borstels en speciale hulpstukken voor hoeken en gaatjes.

De hoeveelheid stoom kan naar wens ingesteld worden met behulp van een regelknop.
 • Veel stoom wordt gebruikt voor aangekoekt materiaal, smeer en vlekken.
 • Normale stoom voor vloerbedekking, de vloeren en voor het reinigen van ramen.
 • Weinig stoom is om stoffering van meubelen te reinigen.
Zodra ik de stoomhendel, die op de handgreep zit los laat, komt er geen stoom meer uit.
 • Er kan ook een stoompistool opgezet worden dat gebruikt wordt voor vlekken op vloerbedekking of vloerkleden. Daarna wordt er gewerkt met de grote borstel over de kleden waardoor de kleuren weer meer naar voren komen.
Met het stoompistool kunt u ook
 • roestvrij staal,
 • spiegels,
 • glas
 • email
 • moeilijke bereikbare hoekjes bij trappen, deurstijlen, knoppen van kookplaten, onderkant van kranen, jaloezien en radioatoren reinigen
 • vouwen en geurtjes uit kleding verwijderen.
Bij het schoonmaken van vloeren wordt een doek geplaatst om de grote borstel. De vloer is aanzienlijk sneller droog dan bij gewoon dweilen.

Met de ramenwasser kunt u snel alle glazen oppervlakten reinigen zonder middel Het vet wordt allemaal verwijderd en uw ruiten blijven langer schoon.

Extra hulpstukken zijn te krijgen waarmee u heel moeilijke plaatsen kunt bereiken, jaloezieen en radiatoren kunt reinigen. Er is ook een driehoekige borstel  waarmee ,dankzij de vorm, ook hoeken gemakkelijk bereikbaar worden,v erder is er een hulpmiddel om behang af te weken.

U denkt vast dat ik dit apparaat dagelijks gebruik? Welnee, alleen als ik echt een schoonmaak aanval krijg, maar dan is het net of er een witte tornado door het huis is gegaan. Van tijd tot tijd is dat wel eens nodig. Een goed gevuld apparaat geeft bij normaal gebruik voldoende stoom om alle grote en kleine klussen te doen.

Ben ik geheel verslingerd aan het apparaat?

Nee, ik ga u ook wat dingen zeggen, die mij tegen gevallen zijn.
 1. Ik vind het vrij lang duren voordat het water in de stoommachine op temperatuur is. Meestal duurt dat zeker 15 minuten. Het apparaat pakken, vullen en meteen aan de slag gaan is er dus niet bij.
 2. Op de handgreep zou ik graag een stop willen hebben, zodat ik die niet steeds ingedrukt hoef te houden. Dat vind ik op den duur wat vermoeiend. Wellicht is dat vanwege veiligheidsnormen niet mogelijk.
 3. De hulpstukken hebben blokkeerknopjes zodat ze niet uit elkaar vallen als ik ze in elkaar heb gezet. De blokkeerknopjes vallen regelmatig uit de hulpstukken, althans bij mijn apparaat. Ik moet er erg attent op zijn dat ik deze blokkeerknopjes niet kwijt raak.
 4. Bij het apparaat werd een opbergzak geleverd. Daar gaat nogal wat in, dus de zak moet stevig zijn. De zak is dat wel, maar de ritssluiting was bij mij al kapot bij de eerste keer dat ik hem open deed om de hulpstukken erin te doen.
Als goede raad wil ik u meegeven, dat u de stoommachine niet moet gebruiken voor gelakte houten voorwerpen. Houten vloeren kunnen wel met de stoommachine gereinigd worden, maar lees dan goed de gebruiksaanwijzing. Doe in ieder geval een meermalen gevouwen doek over de borstel en gebruik matig stoom. Probeer het eerst uit op een plaats die niet erg opvalt.

Soms ben ik te lui om de machine te gebruiken.
Als ik hem gebruik dan werpt het wel zijn vruchten af en is het duidelijk te zien, Niet te ruiken, want u gebruikt geen schoonmaakmiddelen. Jammer dat het huishoudelijk werk nooit ophoudt en altijd weer terugkomt.. Heeft u daar ook zo’n last van?
Wanneer komt daar nu eens een oplossing voor?

Reacties op dit artikel
Carnifex, 2009-05-05
( +3 )

Goed artikel. Wellicht is dit nog interessante aanvullende informatie.

Uit bovenstaand verhaal valt af te leiden dat orienteren erg belangrijk is en hier ben ik het geheel mee eens. Is het wel de beste optie? Kan ik het gebruiken op mijn meubels, vloeren, etc?
Voor mij is een stoomreiniger wel een goede schoonmaakoplossing maar heb er inmiddels twee versleten in twee jaar. Veel te lage kwaliteit.
De laatste uitvoering heb ik gevonden door me eerst uitvoerig te orienteren via het web en daarna veel vragen te stellen aan professionele leveranciers i.p.v. een stoomreiniger aan te schaffen via het web. Je koopt immers geen pakje boter. Ik ben wel iets meer geld kwijt maar doe er nu al twee jaar mee en het lijkt er niet op dat deze het gaat begeven. Accessoires blijven goed.

De site waar je je uitvoerig kan orienteren en waar ik goede ervaringen mee heb is:
www.alles-over-reinigingsmachines.nl

Ik hoop dat ik hiermee een bijdrage kan leveren aan een weloverwogen keuze.

Succes.

Kriestje, 2010-04-07
( 0 )

Beste ben je ervan overtuigd dat men vloer er terug zoals nieuw zal uitzien maar dan wel met de stoommachine van karcher
Jarne, 2012-07-09
( +2 )

Kan je een witte sierschouw in natuursteen reinigen met een stoommachine?(Het is zwart roet)
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl