X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Behangen: enkele goede tips voor je start

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Dustria Dustria Auteur op infoyo sinds
23 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Dustria
Datum: 07-05-2010
Auteur: Dustria
Een muur behangen is een uitdaging die velen zelf proberen, belangrijk zijn enkele aandachtspunten voor je aankoop en tijdens het behangen. Hier overlopen we wat je moet weten alvorens je interieur een nieuw leven te geven.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding Deze begint al in de winkel, prijzen variŽren afhankelijk van merk en kwaliteit, je zal ook merken dat vlies behang een stuk duurder is dan gewoon behang papier, meer daarover in dit artikel. De meest populaire en prijs vriendelijke motieven vind je meestal in de winkel zelf die je zo kan meenemen. Maar zoek je toch iets speciaals kan je beter gaan kijken naar de staalboeken. Deze bieden een waaier van mogelijkheden en kleuren. Deze zijn in aankoopprijs duurder maar je krijgt soms meer waar voor je geld. 

De juiste kleur of bepaalt motief kiezen is het moeilijkste voor vele. Zo doe je er goed aan een stuk stof van de gordijnen mee te nemen of een kleur van je meubelen. Ook een goede foto kan je al verder helpen. Als je nog verf nodig hebt kan je beter altijd eerst het behangpapier kiezen en dan een kleurtje dat je gaat schilderen. Dat is makkelijker en het verf kleuren gamma is oneindig.

Het behangen

In het algemeen heb je 2 soorten behangpapier. Vliesbehang en gewoon traditioneel behangpapier. Vliesbehang is de laatste jaren steeds populairder. Je moet daar alleen de muur in lijmen en niet het papier. Dus overtollige lijm resten en een hoop opkuis is overbodig. Maar je moet wel opletten dat je de naden mooi tegen elkaar zet. Want bij vliesbehang kan dit wel een terug opentrekken als deze droog is.

Bij gewoon behangpapier snijd je best op voorhand een paar panden af, opgelet voor een tekening. Deze kan in verschillende vormen terugspringen. Bij veel behangpapier is dat om de 64 cm. De verschillende logo's wijzen je op deze methoden. respecteer ook de inweek tijd van je papier. Lijm de eerste baan, rol deze op en leg deze even weg. Lijl dan je 2de baan en dan kan je de eerste baan beginnen kleven op de muur. Veel mensen zetten eerst een loodlijn van 50 cm alvorens een baan te behangen. Je hebt een loodrechte start en dat werkt handig. Snijd of knip in de hoeken je papier in 2. Voor een buitenhoek is dit niet nodig. Voor een binnenhoek is dit de regel. Je hebt minder gevaar op scheuren en het oogt mooier.

Gebruik voldoende lijm maar smeer deze goed uit. Strijk na het kleven de baan goed tegen de muur en liefst niet met de blote hand. Veel papier is daar niet voor bestand. Ook het gebruik van een zachte naden roller is een pluspunt. Vraag ook aan de verkoper welke lijm je best gebruikt. Met veel soorten papier kan de lijm verschillen, ook voor vliesbehang is meestal een andere lijm nodig. Je kan deze klaargemaakt kopen of in poeder.


Reacties op dit artikel
Piet de man , 2011-02-13
( +1 )

Ik vind uw uitleg over het aanbrengen van behang amateuristisch en verkeerde

woordkeuzes.
Dustria, 2011-02-13
( +1 )

Ieder zijn mening daarover. Het is trouwens "amateuristisch en MET verkeerde

woordkeuzes".
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl