X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


10 tips voor de aankoop van laminaat

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Dustria Dustria Auteur op infoyo sinds
23 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Dustria
Datum: 10-05-2010
Auteur: Dustria
Op het wereld wijde web vind je genoeg informatie over de verschillende soorten laminaat vloeren, maar op welke details moet je letten voor je aankoop en tijdens het plaatsen? Dat bespaart al een rit naar de winkel en minder tijdverlies.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding
 • Bekijk de kamer goed alvorens je aankoop, welke profielen voor trappen of deuren heb je nodig, welke kleuren passen erbij en hoeveel mm kan je omhoog met je vloer.
 • Reken de vierkante meters uit van de 1 of meerdere kamers, voorzie altijd best 1 pak laminaat extra, je verliest altijd een deel aan verzagen van je planken en de leveringstermijn kan bij sommige merken lang duren.
 • Heb je veel deur lijsten aan te passen om je laminaat er mooi onder te schuiven, koop dan best een aangepaste handzaag. Bij met merk Quickstep in deze te koop om juist tegen de vloer hoogte te zagen.
 • Vraag raad over de nodige onderlaag voor je vloer, deze is geluid en warmte isolerend en is verkrijgbaar in verschillende dikte. Een duurdere ondervloer dempt meestal meer geluid, en dat is handig als je onderburen hebt in een flat, of spelende kinderen in een huis.
 • Prijzen en kwaliteiten zijn zeer uiteenlopend, kies voor een slaapkamer een dikte vanaf 7mm en voor een living een dikte van bv. 8 tot 9.5 mm. Je zal jaren tevreden zijn zonder schade van slijtage.
 • Hoeken of kanten die je niet met laminaat kan leggen kan je altijd achteraf dicht kitten met een silicone kit die meestal in dezelfde kleur verkrijgbaar is. Bij Quickstep is dit bv. de QS Kit van kleurcode 01 tot ...
 • Ga je de plinten verlijmen of plaatsen met clipsen tegen de muren? Clipsen geven een voordeel omdat ze achteraf snel te verwijderen zijn. Lijmen heeft het voordeel dat het snel vooruit gaat en iets goedkoper is. Met 1 lijm/silicone kit doe je al snel 15 meter plinten.
 • Is de vloer niet volledig vlak, test dit dan eerst door een losse plank op de oneffenheid te leggen, ligt deze niet stabiel dan zal je meestal eerst een egalisatie laag moeten gieten van 1 of 2 mm.
 • Kleef de onderlaag vast met dubbelzijdige kleefband, en met de blinkende of kant met tekst, naar boven.
 • Verwijder oude vloerbekleding alvorens het plaatsen. Een gelijmde vlakke vinyl is een ondergrond dat weinig of geen problemen gaat geven, maar niet plaatsen of losse vinyl of gelijmde of losse vast tapijt. Dit geeft meestal na jaren een geur hinder, en deze is niet geschikt als onderlaag.
Deze 10 tips zullen je al een eind op weg helpen, voor meer informatie kijk je ook altijd best op de handleiding die bij het pak laminaat word meegeleverd. Veel succes!


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl