X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De badkamerverbouwing deel 2

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 31-10-2010
Auteur: Sjax
Ik ben bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe badkamer. Ik wil jullie daarvan mee laten genieten (?). Vandaag deel 2.

De winkels af

In dit deel van mijn badkamerserie ga ik op zoek naar de benodigde meubels etc voor in de badkamer.
Ik houd er niet van om alles op een standaard manier te doen, dus ook dit gaat  niet zoals de meeste mensen het gewend zijn.

Ik houd veel van kleur. Dat wil ik dus ook in mijn badkamer doorvoeren. Voor mij geen wit met zwarte badkamer of  wit met aluminium. Het idee alleen al. Ik wil geel en oranje en veel planten in de badkamer!
Via de kringloop heb ik in de loop van de tijd al veel oranje en gele accesoires gevonden voor in de badkamer. Bijvoorbeeld bloempotten, handdoeken, tandenborstelbeker, zeepbakje en oranje plastic haakjes voor de handdoeken . Ook heb ik een mooie gele prullenbak gevonden en een knaloranje wasmand. Het kost niet veel, is goed voor het milieu en ik word er blij van dat ik  al veel heb in  de kleuren geel en oranje.

Wat nog wel een zoekactie was was om mooie gele en oranje tegels te vinden die niet te duur waren. Bij de bouwmarkt hadden ze wel mooie tegels, maar die waren 34 euro per m2. Dat moet toch echt goedkoper als je ong 40 m2 nodig hebt. Dus ben ik op internet gaan zoeken. Via google kwam ik op allerlei tegelsites terecht. Bij 1 site hadden ze precies de tegels die ik zocht. Nl 15 x 15 cm in oranje, geel en ook in groen en blauw. Hierdoor kwam ik op en leuk idee voor de muren.  De muren ga ik laten betegelen met witte tegeles van 15 x 15 cm, met daartussen door de gekleurde tegels. De gekleurde tegels komen niet in een speciaal patroon en ongeveer 1/3 deel van de muren wordt op deze manier voorzien van een vrolijk kleurtje.
De reden dat ik er ook witte tegels bij doe is de prijs. De gekleurde tegels kosten nl 16 euro per m2 en de witjes slechts 5 euro per m2.
De gekleurde tegels worden thuis bezorgt voor een klein bedrag extra. Al met al ben ik heel tevreden over deze internettegelshop. Ze hadden ook hele mooie vloertegels. Die zijn 30 x 30 cm. In de douchecabine wordt de vloer zachtgeel en de rest van de vloer wordt heel mooi zachtblauw. Je krijgt dan het ideen van een zee met een zandstrand.

De witte tegeltjes komen niet van internet, omdat ze bij de bouwmarkt goedkoper waren en ook nog gratis thuisbezorgt worden.

Al met al ben ik 3 uur op internet bezig geweest voor het uitzoeken van de tegels en ben ik 2 x naar de bouwmarkt geweest. 1 x om alleen te kijken en 1 x om de tegels te bestellen.
In de bouwmarkt nog wel een decoratierand van 6 cm hoog aangeschaft. De kleur hiervan is blauw met geel en past mooi bij de rest van de tegels. Door de decoratierand heb je een mooie overgang tussen vloer- en wandtegels.

Ik vind dat de ikea leuke spullen heeft en heb via internet  gekeken wat ik mooi vond. Helaas mkon je niet via de site bestellen. Dus ben ik met mijn vader naar de ikea gegaan. We hebben allebei een hekel aan winkelen en waren dan ook met 3 uur uit en thuis. Waarvan ruim een uur reistijd. Collega's vonden dit maar raar. In hun ogen is het leuk om lekker een hele dag bij de ikea door te brengen. Ik vind de ikea zeker een hele leuke winkel, maar ik heb zoveel leuke dingen te doen (waaronder saxofoon spelen) dat ik niet een hele dag kwijt wil zijn aan het kopen van wat badkamer spullen.
Ik heb een plafondlamp, een wastafel incl kast , een kraan, een lamp voor boven de wastafel en  een mooie, aparte spiegel gekocht. Voor nog geen 250 euro.Ik weer helemaal blij. In de bouwmarkt had ik ook wel mooie spullen gezien, maar dat was veel duurder.

In de bouwmarkt heb ik nog wel een radiator ( geen design) gekocht en een wc. De wc was nog een heel gedoe. Ik wilde nl geen witte wc. Het liefst wilde ik een gekleurde zoals okergeel. Dat was in de jaren 70 een heel gebruikelijke kleur. Denk maar nietdat dat mogelij is in 2010. De wc is bij voorkeur een inbouwmodel en natuurlijk wit.
Gelukkig stond er in de bouwmarkt nog een ouderwetse staande wcpot met reservoir ( geen inbouw) in de kleur pergamon. Dat is een duur woord voor ecru. Dan maar deze wc pot. Het is niet wit en inbouw en zwevend hoefde ik al niet perse. Omdat dit geen gangbaar toilet is, was het afgeprijsd en kostte het 75 euro. Ter vergelijking kost een standaard toilet ong 200 euro of meer.
Er moest nog wel een wc bril op. Gelukkig stond er in diezelfde bouwmarkt nog een knalgele wc bril. Ook al erg afgeprijst, omdat de kleur niet goed verkoopt. Voor 5 euro was het van mij. Geel en ecru past goed bijelkaar en bovendien ook nog goed bij de tegels die ik heb uitgekozen. Ik dus weer helemaal blij.

Nu heb ik al mijn spullen binnen. Het bouwmateriaal laat ik kopen door diegene die de badkamer gaat plaatsen. Denk dan aan leidingen, plafondplaten, cellenbetonblokken voor de douchecabine en voor een kast, de doucheput en  andere dingen  zoals voegmiddel en tegellijm.

Nu nog een mannetje vinden om de badkamer te plaatsen. Lees daar meer over in deel 3 van mijn badkameractiviteiten.

Reacties op dit artikel
Douchecabine, douchecabin, 2012-06-22
( 0 )

Thanks for another informative site. Where else could I get that type of information written in such an ideal way like this post.This post is really goregious.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl