X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bijen of andere insecten in de spouwmuur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +7 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Auguri18 Auguri18 Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2010


Bekijk het profiel van Auguri18
Datum: 03-05-2010
Auteur: Auguri18
Iedere woning heeft zogenaamde ventilatie-openingen in de buitenmuur zitten. Vaak zitten hier roosters in, maar door omstandigheden kunnen deze roosters stukgaan of domweg ontbreken. Dit biedt dan letterlijk een ideale opening voor bijen om zich warm en behaaglijk te verstoppen en andere dingen die bijen zoal bezig kunnen houden. Voor u kan een enorme schadepost ontstaan!

Bijen of andere insecten komen overal!

Bijen of andere insecten komen overal! De openingen in de buitenmuren bieden bijen (en andere insecten, zoals wespen) een ideale schuilplaats. Genietend van de voorjaarszon levert dit een indrukwekkend schouwspel op van bezige bijen die letterlijk uw muur in- en uitvliegen. Op het eerste gezicht onschuldig, maar het kan op meerdere manieren enorm veel ellende opleveren.

Allereerst kunnen zich nesten opstapelen in uw spouwmuur. De insecten vliegen even makkelijk uw huis binnen en kunnen daar voor veel overlast zorgen (prikken, zoemen). Dit is evenwel niet het ergste!

Bijen hebben ongelofelijk sterke kaken en vreten letterlijk alles in de spouwmuur op. Het isolatiemateriaal, hout, eigenlijk maakt het niet uit, alles wordt opgevreten. Vroeg of laat worden uw binnenmuren volkomen uitgehold. Het repareren in een laat stadium kan u dus heel veel geld kosten.

Het is dus belangrijk dat u uw ventilatie-openingen goed controleert. Belangrijk is dat deze gaten allemaal voorzien zijn van een rooster. Voor de grotere openingen (meestal onderaan de muren) dient u een zwart rooster van plastic aan te treffen. Is deze kapot of ontbreekt dit rooster, dan is het verstandig om zo snel mogelijk bij een bouwmarkt een nieuwe aan te schaffen. Voor een paar euro heeft u dan alle gaten onderaan de muur gedicht en de bijen buitengesloten.

Voor de kleinere openingen, meestal boven het raamwerk, zijn ook roosters verkrijgbaar. Dit zijn meestal kleine verticale roestvrijstalen roosters die in de standaardopeningen van de muur passen. Ook deze roosters zijn bij iedere bouwmarkt verkrijgbaar en sluiten de insecten buiten.

Na het aanbrengen of vervangen van de roosters zijn de bestaande insecten evenwel niet direct verwijdert. Hier gaan enkele weken overheen. Dat is op zich niet erg, belangrijk is dat u actie onderneemt om veel ellende te voorkomen!

Reacties op dit artikel
Miriam, 2010-05-16
( +43 )

Hallo, wij hebben op dit moment last van een zoemend piepend schurend geluid in de muur. er komt ook een bruine vloeistof door het behang heen. Het ruikt neutraal maar plakt wel.
Hoe komen we erachter wat er in de muur zit en waar en hoe komen we er vanaf. we hebben al gekeken naar vliegende insecten maar kunnen niks ontdekken.
Graag een reactie!
groeten miriam
Wilma, 2011-06-28
( +11 )

Mijn ouders zijn nog niet thuis. En die bijen gaan de muur in en uit. Het zijn er echt honderen die langs het huis zoemen! Het ziet er echt eng uit !
Marja, 2012-08-07
( +6 )

We hebben al 5 dagen last van getjielip
gek word je ervan
4 dagen begon het tegen 21 uur
de afgelopen keer begon het tegen
3.30 uur
Eerst dachten we dat het onder het plafon zat
maar nu horen we het volgens ons in de spouw
Gert, 2014-05-19
( +5 )

Sinds vandaag ontdekte ik een hommelnest onder de dakpannen van m'n schuur
de bijen vliegen ook in m'n schuur , waar de fietsen staan van m'n zoon en mij
het zijn er tientallen , misschien wel meer
het is erg vervelend als regelmatig in de schuur moet zijn , vooral voor mijn zoon
wat moet ik hier aan doen
Mark100, 2015-06-01
( +2 )

Ok ventilatieroosters de oplossing.........maar als de bijen of hommels of wespen er al in zitten.....ik weet niet hoeveel wat dan??

ze zitten al een paar weken. Ik stoorde me er wel aan maar niet in die mate.
Maar nu lees ik dat het gevaarlijk is voor je huis.........
en worden er steeds meer

wat moet ik doen.......

ik weet niet hoe ze te verjagen
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl