X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zuinig met water

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 21-09-2010
Auteur: Carina03
We moeten zuiniger omgaan met water. Jippie we gaan de winter in en geen betere tijd om daar mee te starten. Het is tijd voor her-gebruik.

Regen en sneeuw

Het is allebei water, redelijk zuiver te noemen dus een goed idee om dit op te vangen. De gemakkelijkste manier is via een regenton maar niet iedereen heeft die een staan. Aangezien de meeste bloempotten in de winter wel leeg kun je deze plekken gebruiken om ofwel de bloempotten (als ze aan de onderkant dicht zijn tenminste) of een paar kleurige emmers voor dit doel te gebruiken, leg dan wel een steen op de bodem van de emmer zodat hij niet weg kan waaien als er nog niets inzit. Door het regenwater te gebruiken bespaar je ook nog even mooi op het waterverbruik.

Wat kun je er mee doen?

Ja, regenwater zullen velen zeggen. wat moet ik ermee? Veel, als je goed na denkt hoe vaak je water gebruikt dat niet echt drinkwater hoeft te zijn. Een wasje in de week, de vloer dweilen, een plasje doorspoelen is het eerste wat in me opkomt waarbij je je handen niet in het koude water hoeft te steken terwijl je het toch zinnig gebruikt. Ook kun je het in een gieter doen, even op kamertemperatuur laten komen en er vervolgens de planten binnen water mee geven. Een klein pannetje regenwater koken en aanvullen met het koude water van buiten en je kunt een lekker warm sopje maken voor bijvoorbeeld de ramen of badkamertegels mee schoon te maken. Je kunt zoveel doen met hemelwater, in principe ben je een dief van je eigen portemonnee als je het niet gebruikt.

Reacties op dit artikel
Nina, 2012-07-03
( 0 )

Waarom moeten we zuiniger omgaan met water? Als er één regio is in de Wereld waar water zuiver water overvloedig voorhanden is, dan is het in Vlaanderen. We hebben het geluk dat er drinkbaar water uit onze kranen komt, en eerlijk gezegd, voor een prijs die peanuts is. Ik betaal momenteel 1 euro voor 300 liter water. Drinkbaar water, dat tot bij mij thuis gebracht wordt met leidingen, dus geen afval en vervuilend transport.

Waarom het dan zo moeilijk gaan maken door regenwater te willen gebruiken, waarvan de samenstelling toch redelijk onzeker is (niet drinkbaar) en dat slechts op onregelmatige tijden beschikbaar is?

Als je de luxe hebt van over een regenwaterput te beschikken, dat is iets anders (alhoewel dat zo'n ding ook onderhoud vraagt, je wil geen bacteriên gaan kweken in je watervoorraad), maar met emmerkes gaan opvangen is te zot voor woorden.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl