X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De wintertuin

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 21-09-2010
Auteur: Carina03
In principe kun je snoeien zolang het nog niet vriest. Koning winter meldt echter niet altijd netjes op tijd aan dat hij in aantocht is. De laatste jaren worden we lijkt het steeds vroeger overvallen met vorst aan de grond. Snoei op tijd zodat de tuin de winter goed doorkomt.

Groene tuin

Een groene tuin of kleurenmix kan ook in de winter, er zijn veel harde winterplanten en struiken in de handel die de tuin ook tijdens de koude dagen kleur geven. Voorbeelden hiervan zijn coniferen en hulst.

Ben niet al te voorzichtig met snoeien, veel mensen zijn bang dat de struik niet, of niet groot genoeg terug zal komen. Al het oude hout mag eraf, zo krijgen jonge scheuten straks kans om te groeien en heeft de struik een betere kwaliteit. Bloembakken of eenjaars plantjes die uitgebloeid zijn kunnen in de grijze bak worden gegooid maar je kunt ook zuinig zijn door je eigen compost te maken of rijke aarde over te houden voor volgend jaar. De aarde alleen hergebruiken als deze er nog schoon uitziet, dus geen schimmel en dergelijke. Door de kale stammetjes door de aarde te mixen verrijk je de aarde, wel bewaren op een plaats waar het niet kan bevriezen het liefst in een of meer vuilniszakken zodat het gaat broeien.

Het grasveld

Ook het grasveld moet tijdig kort gemaaid worden. Maai zonder opvangbak zodat het gras als een beschermende laag over het grasveld blijft liggen. Door de dunne laag kan het gras toch ademen en in de grassprietjes zitten zaadjes die het grasveld op peil of zelfs mooier maken door de natuurlijke verspreiding. Oude afgevallen bladeren die al in de tuin liggen kunnen prima gebruikt worden voor bescherming voor de wortels van de vaste planten, bovendien veranderen deze door een natuurlijk proces in compost waardoor de planten extra voeding krijgen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl