X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Onderhoud van een gazon

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Gerelateerde artikelen ... ...
Datum: 03-11-2010
Auteur: Berto
Als u een mooie open ruimte in uw tuin wilt maken dan is de aanleg van een mooi gazon wellicht een goed idee. U hebt dan meteen een extra speelplaats voor de kinderen. Als u het gazon mooi wilt houden dan vergt dat wel enig onderhoud. Als het gras 3 tot 5 centimeter hoog is zal het in principe moeten worden gemaaid. Bij droogte of veel schaduw wordt het advies gegeven het gras minimaal 7 centimeter de hoogte in te laten groeien alvorens het mag worden gemaaid. Natuurlijk moet in een droge periode wel regelmatig extra water worden gegeven.  

Tips voor een mooi gazon

Een mooi gazon ligt normaal gesproken vaak op een luchtige en humusrijke ondergrond. Bij de aanleg van een gazon wordt dan 15 centimeter grond gemengd met de humus in de vorm van aarde. Vervolgens wordt het netjes fijngeharkt en ook egaal gemaakt. De grond heeft nu een kruimelachtige structuur gekregen. Dan wordt er graszaad overheen gestrooid. Soms wordt dit graszaad vermengd met scherp zand omdat het dan minder de kans krijgt om weg te waaien bij harde wind. Nu wordt de grond gewalst of met plankjes aangetrapt. Hierbij is de keuze aan u. Geef iedere dag water als de zon zich veel laat zien. Een gazon wordt meestal aangelegd in de periodes april/ mei en augustus/september. 
Een gazon heeft een groot voordeel namelijk dat mos en onkruid minder kans krijgen om zich te gaan ontwikkelen. Regelmatig maaien is dus belangrijk maar minstens even belangrijk is om de afgevallen bladeren eraf te halen omdat het gras dan kan gaan verstikken. 
Wilt u uw mooie gazon mooi groen houden dan is het tevens verstandig om 2 keer per jaar bij te mesten. Hiervoor is speciale voorjaarsmest en nazomermest in de handel. Maar teveel bemesten is ook zeker niet aan te raden want dan kan het gras gaan verbranden en de grond verontreinigd ook. 
Een gazon is dus een mooi overzichtelijk open stuk in uw tuin van waaruit u mooi de rest van de beplanting kunt zien. Uw tuin zal zelfs nog overzichtelijk blijven als u minder regelmatig maait want de grassprieten kunnen nooit heel hoog worden. Men spreekt echter pas van een gazon als deze goed wordt onderhouden. Een iets minder goed onderhouden grasmat doet vaak dienst als voetbalveld voor de kinderen.   
Een ideaal gazonmengsel berekent u mede aan de hand van het aantal vierkante meters. Gazonmengsels zijn onder te verdelen in twee groepen namelijk voor een gazon waarop kinderen moeten kunnen spelen of voor een hele fijne grasmat. Aan u de keus. Gemiddeld ligt er op een goede en gesloten grasmat ongeveer 30 gram gazonmengsel op 1 vierkante meter. Na 4 tot 6 weken kan er voor de eerste keer worden gemaaid.     

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl