X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rozemarijns Tuin, week 11/2012: Siergrassen en andere dode dingen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Romala Romala Auteur op infoyo sinds
27 Mei 2009


Bekijk het profiel van Romala
Datum: 14-03-2012
Auteur: Romala
De lente is in aantocht! De tuin mag haar winterkleed uittrekken en zich klaarmaken voor het frisse jonge groen van de lente. En dat betekent: alle dode restanten van planten, die de tuin in de winter haar aanzien gaven en nog wat hoogte creeŽrden, afknippen en weggooien. Ze hebben hun nut gehad, maar moeten nu plaatsmaken voor wat nieuws.

Siergrassen, hoge vaste planten, klimplanten, allemaal kortwieken!

In de winter hadden ze hun nut. Jazeker, de uitgebloeide halmen van de siergrassen, de dode stengels van de Solidago (Guldenroede), de kronkelende bladloze wikkels van de Clematis.. allemaal gaven ze in de winter nog een beetje idee van planten, van hoogte, van leven in de tuin. Met hun resten gaven ze de tuin onder de sneeuw nog wat aanzien, en met hun afgevallen bladeren hielden ze de grond een beetje beschut en warm.
Maar nu.. nu is het tijd voor de grote schoonmaak! De lente is in aantocht, we voelen het allemaal in de lucht. Grote schoonmaak  in huis is achterhaald en niet meer van deze tijd.. maar grote schoonmaak in de tuin.. is er iets mooiers?

Praktische informatie over het snoeien of knippen.

De siergrassen moeten afgeknipt worden tot ongeveer 20 cm boven de grond. Het oogt wat zielig, die kortgeknipte hoopjes, maar ze zullen eind van deze maand waarschijnlijk al beginnen met uitlopen en dan nemen de andere vaste planten het beeld van de tuin voorlopig over, zodat de groei van de siergrassen bijna ongemerkt verloopt.

De plantenresten van de vaste planten zoals Solidago mogen helemaal met de grond gelijk gemaakt worden. Knip ze bij de grond af! Ze zullen vanuit de wortels opnieuw gaan uitlopen, soms op een net iets andere plek dan het jaar daarvoor, soms precies op dezelfde plek. Laat de planten hun plaatsje maar kiezen! Die weten vaak beter waar ze het goed hebben dan wij mensen. Bovendien voorkom je op deze manier een starre tuin met planten die het niet altijd even goed doen. 

De herfstbloeiende klimplanten zoals veel Clematis en Kamperfoelie (Lonicera) zullen opnieuw gaan uitlopen op de afgeknipte takken, dus laat ongeveer 30 cm zitten en knip de rest af, dan heb je later dit jaar weer een mooi volgegroeide schutting of klimrek. Haal de afgeknipte takken voorzichtig los. Niet omdat de plant daarmee beschadigd kan worden, die is toch al afgeknipt., Maar omdat de ranken zo sterk kunnen zijn dat je het hele rek mee stuktrekt. Je hebt nu een paar maanden een kaal rek maar je zult zien hoe snel de planten weer beginnen met klimmen en het rek langzaam weer volgroeien!
Tenzij je juist blad en bloem enkel bovenaan je schutting of klimrek wilt, dan moet je ze laten zitten en zullen ze in de top opnieuw gaan uitlopen en tot bloei komen.

Je tuin is nu weer helemaal fris, schoon, en klaar voor de lente!

Reacties op dit artikel
Rosmarie neely, 2012-09-29
( -2 )

Geachte heer / mevrouw
Dit is om u te informeren dat Capital Gelijkheid lening momenteel een lening aanbieden tegen 3% rente. Wij bieden lening aan particulieren en samenwerken instanties dringend lening. Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn wij bereid om met u te praten over hoe we kunnen voldoen aan uw behoeften. Neem dan zo vriendelijk onderstaand formulier de lening aanvraag formulier indien ge√Įnteresseerd.

KAPITAAL GELIJKHEID LENING
71 Queen Victoria StreetEC4V 4DE
Londen, Verenigd Koninkrijk.

Volledige naam: ..........

Land: .............

Geslacht: .............

Beroep: .........

Het bedrag dat nodig is ............

Doel van de lening ........

Lening Duur: ............

Telefoonnummer .............

Met vriendelijke groet
Rosmarie Neely
Loan Officer
Antwoord: capitalequality24hours@gmail.com
Vertel: +447035958575
Fax: +448447742385
Tim, 2013-04-23
( 0 )

Leuk artikel, misschien vind je het leuk om ook een artikel te schrijven op artikelsite.info
Deze site is net online gegaan en je kunt er behalve afbeeldingen en foto's ook b.v. You Tube filmpjes plaatsen bij je artikel.

Ook heb je dan geen last van onzinnige reacties zoals hier boven

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl