X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rozemarijns Plant van de Week, week 12/2012

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van TuinontwerpRoz TuinontwerpRoz Auteur op infoyo sinds
21 Maart 2012


Bekijk het profiel van TuinontwerpRoz
Datum: 11-03-2013
Elke week kies ik een plant die juist deze week iets bijzonders doet in de tuin. Hij bloeit, heeft onderhoud nodig, geeft bessen, loopt uit en sterft af. Deze week: Pulmonaria (Longkruid)

Waarom heb ik juist deze week gekozen voor Pulmonaria (Longkruid)?

Waarom heb ik juist deze week gekozen voor Pulmonaria (Longkruid)? De eerste bloeiers in het voorjaar zijn natuurlijk enkele struiken zoals de hamamelis en de forsytia, en de bloembollen zoals sneeuklokjes, krokussen en sneeuwklokjes. Maar Pulmonaria (Longkruid) is misschien wel de eerste vaste plant die na de winter weer gaat bloeien. Deze week heb ik de eerste bloemetjes al gezien. Longkruid bloeit met zowel rood/roze als blauwe bloempjes. Hieraan dankt hij ook zijn Nederlandse naam, want door de longen stroomt zowel zuurstofrijk ('rood') als zuurstofarm ('blauw') bloed.

Beschrijving van Pulmonaria (Longkruid)

Longkruid heeft dus zowel rode als blauwe bloempjes. Dezen zijn buisvormig en klein. Maar het zijn er zoveel, dat er een ware kleurexplosie in je tuin ontstaat.
De bladeren van het longrkuid zijn vaak gevlekt. Dit geeft de plant, ook als hij uitgebloeid is, veel sierwaarde. Door de lichte vlekjes op het verder vaak donkere blad, kan hij een donkere plek goed laten oplichten.
Hij blijft laag, dus plaats hem ergens vooraan de border of langs het pad. Longkruid groeit ook goed op schaduwrijke plekken en vormt mooie pollen.
Longkruid vermeerdert zichzelf. Als je dit een handje wilt helpen, kun je in de herfst de plant scheuren. Dit wil zeggen dat je hem ruim uitgraaft (neem zoveel mogelijk wortels mee) en voorzichtig in stukken steekt met een scherpe spade. Deze stukken plant je dan terug, met een handbreedte tussenruimte. Volgens jaar zul je zien dat de plant de tussenruimte ook opvult!

Combineren

Longkruid is een pollen vormende plant. Hij blijft laag en bloeit vroeg. Daarom kun je hem in de border goed combineren met een plant die later in het seizoen bloeit en later in blad komt. Zo krijgt eerst de Pulmonaria alle ruimte en daarna zijn compagnon. Een voorbeeld hiervan is de Acanthus in alle variŽteiten.

Reacties op dit artikel
Tim, 2013-04-23
( 0 )

Leuk artikel, misschien vind je het leuk om ook een artikel te schrijven op artikelsite.info
Deze site is net online gegaan en je kunt er behalve afbeeldingen en foto's ook b.v. You Tube filmpjes plaatsen bij je artikel.

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl