X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


WOZ-perikelen (Nawoord)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jair jair Auteur op infoyo sinds
13 Juni 2009


Bekijk het profiel van jair
Datum: 11-09-2010
Auteur: Jair
Een jaar geleden schreef ik een artikel, omtrent de samenstellende delen van de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken).Hierbij gaf ik al aan dat de verwachting zou zijn dat ondanks een dalende huizenmarkt, de opbrengst voor de gemeenten niet achteruit zou gaan. Hieronder volgt de bevestiging.

Gemeenten in het offensief bij dalende huizenprijzen

Gemeenten in het offensief bij dalende huizenprijzen Een van de onderdelen van de waarderingsmethode, is het tarief dat de gemeenten hanteren, deze verschilt van gemeente tot gemeente.
De overkoepelende organisatie van alle gemeenten in Nederland is de VNG, de signalen en adviezen van deze organisatie worden in principe door alle gemeenten gevolgd.
Aangezien de gemeenten met het probleem zitten dat ze minder geld van de Rijksoverheid krijgen, moeten ze naar mogelijkheden zoeken om direct aan geld (van de burger) te komen.
In dat kader heeft de VNG een advies gepubliceerd, aangaande de tijdige tariefswijzigingen, in stijgende zin, uiteraard, om de gemeenten allert te maken op het feit dat dit tarief voor 1 januari 2011 goedgekeurd moet zijn (door de gemeenteraad), anders is het oude tarief nog van toepassing.
Dit artikel heb ik hieronder geplaatst. 

Advies Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Advies Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) WOZ-waarden omlaag? Tarief tijdig bijstellen!
08.09.2010

In tegenstelling tot de afgelopen jaren, zouden de WOZ-waarden het komende jaar wel eens kunnen dalen. De WOZ-beschikking van februari 2011 is immers gebaseerd op het waardeverloop tussen de waardepeildatum van 1 januari 2009 en de nieuwe waardepeildatum tot 1 januari 2010. De waarde van een onroerende zaak per 1 januari 2011 wordt bepaald naar de waardepeildatum 1 januari 2010.

Als een gelijkblijvende opbrengst gewenst is, zullen de tarieven moeten stijgen.

Dit heeft gevolgen voor het tijdstip waarop de tarieven moeten zijn vastgesteld. Als het om een stijging gaat moet de raad de nieuwe tarieven vůůr 1 januari vaststellen.

Dit is een afwijking van de praktijk in een aantal gemeenten waar de definitieve, neerwaartse, bijstelling van de tarieven niet in het najaar maar pas na 1 januari plaatsvond. Dit in afwachting van meer definitieve cijfers over de waarde van de onroerende zaken. Na 1 januari mogen de tarieven echter alleen naar beneden worden bijgesteld.

Reacties op dit artikel
Juridischeraad, 2010-09-12
( +1 )

Inderdaad, de gemeenten willen zelf niet bezuinigen en moetne dan om voldoende geld binnen te krijgen hogere WOZ tarieven vast stellen. Dae waarde daalt van je woning, maar door het hogere tarief betaal je evenveel of zelfs meer. De burger betaalt het gelach (van de ambtenaren).
mvrg
mr Han van Wieirngen
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl