X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Huis, tuin en wonen" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Warmte in huis met kleur en stof

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 15-11-2010
Auteur: AnnaStaal
Met de koude maanden voor de deur moeten we het in huis warm maken. Enerzijds door de kachel, openhaard of andere warmtebron aan te boren. Maar anderzijds zijn de kleuren in huis ook de "verwarmende"  factor in huis. Of je nu van de natuurtinten houdt, de koele strakke zwart / wit kleuren of je hebt een allegaartje ... warmte breng je door kleuren en rijke stoffen.

Kleur en stof

De warme kleuren die ieder jaar weer terugkomen zijn de dieprood tot paarstinten. Maar ook het warme bruin richting goud is meer dan prima. Anders dan andere jaren is de combinatie van deze warme kleuren met bepaalde stoffen. Stoffen die je niet snel zou combineren als je ze in verschillende kleuren ziet, maar de combinatie met kleuren die in hetzelfde palet liggen maken het een mooie combinatie.

Zo kan fluweel prima met zijde of geribbeld fuweel, maar ook wol of een andere harige stof. Als je dus hoezen voor kussens hebt en je zoekt er wat bij (andere hoezen, kaarsen, vazen etc.), neem deze hoezen dan altijd mee. Niet de stof die uit de toom valt, maar als de kleur net niet aansluit, maakt dat het er mogelijk niet uitziet.
Rood kan bijvoorbeeld richting blauw gaan of richting geel. Dat maakt of het een warme kleur wordt, of een meer koele kleur. Alle rood is dus niet altijd te combineren endaarmee van belang om de juiste combinatie te maken.

Dit geldt ook voor bruintinten, die bijvoorbeeld prima bij natuurtinten in huis passen. Als daar grijs met een harde ondertoon in zit, wordt het lastig met bruin te combineren. Zeker als dat bruin meer richting de koper/goudtinten gaat.

Combineer dus wat je maar wil in stoffen, ook bonte stoffen, maar wees voorzichting met de zogenaande zelfe kleuren.

Vermijden

Strikt genomen hoef je geen enkele kleur te vermijden, maar er zijn wel koele kleuren die de gewenste warmte niet brengen. Blauw is bijvoorbeeld zo'n kleur, maar haal er diep blauw richitng paars bij en je maakt het al een stuk warmer. Zo kan je ook met groen en geel werken. Diepgroen en oranje geel is al een stuk warmer.

Bekijk dus bij iedere kleur die je graag in huis hebt, of de je nuance kunt vinden die het warmer maakt in huis. In combinatie met de juiste stoffen, komt het zeker goed.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl